onsdag 31 mars 2010

Måste bara visa senaste modet à la Anna! Storasyrrans kalasisar på
huvudet :-)

måndag 29 mars 2010

En vecka gammal idag! Världens världens finaste gosse. Om ännu
onamnad... Inatt har han bara väckt mamma en gång, fortsätt så
lilleman!

tisdag 23 mars 2010

Så kom han då igår vår "lille" prins! 4500gram och 56 cm lång!
Tacka 17 för att magen varit stor, jag hade dessutom väldigt mycket
fostervatten. Allt har gått fint och nu tränas det på amning för
fullt! Han är såklart världens finaste!! Men vad han ska heta... det
får vi se!! :-)

söndag 21 mars 2010

Sådär, bb-attiraljer införskaffade!! :-)
Jiiihaaaw!!

Söndag!

Otroligt skönt att helgens sista dag är här det trodde jag aldrig att jag skulle längta efter ! Dagen har förflutit i soffan, vid köksbordet och framför datorskärmen. Det stod egentligen ett dop på dagens 'to do'. Och det hade jag sett fram emot, planerat inför. Men efter nattens bravader och morgonens onda kropp fick jag kasta in handsken igen. Jag tror inte jag hade klarat av bilresan. Så otroligt frustrerande det är att vilja men inte klara av fysiskt. Jag känner mig som 85-år! I stället har fikat stått framme och andra goa vänner har varit på besök. 


Annapanna har de sista två dagarna hamnat i sitt hittills värsta pill-esse. ALLT är hon på. Drar i. Smakar på. Hon står och gör saker hon vet att hon inte får. Hon kan liksom bara inte låta bli att trycka på exempelvis stereons knappar som hon precis når om hon står på tå i sin lära gåvagn... så skakar hon på huvudet och säger näänääää. Hon trycker sig mellan soffan och väggen och drar i de stackars krukväxterna, skakar på huvudet och säger näää ajaj. När, inte om, något åker i golvet står hon som ett stort ? och säger ojjje. Samtidigt som det är väldigt tröttsamt så kan jag ju inte låta bli att le åt tokungen. Maja var precis likadan. Jag har alltid sagt att det året som Maja var mellan dryga ett år till dryga två år var ingen hit. Det var ett evigt passande... speciellt om vi inte var hemma! Nu är vi där igen! Och kommer att få uppleva ännu en gång om sisådär ett år! Jaja... det som inte dödar det härdar heter det ju!

I oktober kommer det att vara tantvarning! Jag och en väninna ska till Göteborg på Ladies night! Hahahaha - kolla på show! Sen utgång, hotellövernattning långfrukost och så stros på stan dagen efteråt... nice! Utan män och utan barn. Himla kul att ha något sånt att se fram emot! Innan dess är det ju en lång förhoppningsvis sommar som ska avnjutas.

Nu en stund i soffan igen. Under filten och kanske slå ihop de blå en liten stund. Samla kraft och så lite peptalk för mig själv inför det som komma ska.

lördag 20 mars 2010

Jag vill inte...

....vara med längre. Kan man inte få krypa ur den här kroppen och flyga iväg, stanna nånstans i några dagar och sen få flyga tillbaka? Jag är så fruktansvärt trött på det här. Jag vill inte ha konstant ont, vara nästäppt, ha konstant halsbränna, vara trött, stor och otymplig. Jag vill inte vara sur och grinig och låta mitt korta tålamod gå ut över de stackars barnen som egentligen inte gör något fel. Jag är trött på att vakna mitt i natten, kissnödig och ha så ont att jag knappt kommer ur sängen. För att sedan inte kunna somna om. Ligga där som en idiot och surfa på Iphonen och läsa Aftonbladets nyheter mitt i natten. Vänta tills Alvedonen verkar och tar bort udden av det värsta, för att sedan somna om en stund igen. Vakna lite senare av att Anna vaknar och vill ha en vällingslurk. Masa mig upp eller sparka på J som får ta det.
Vad i hela världen har jag gett mig in i?? ;-)

fredag 19 mars 2010

Fredagsmys!

Ungefär så har hela dagen gått! I mystecken. Lugn och ro, inga större utsvävningar! Ja kanske inte riktigt hela dagen, Annapanna vaknade kvart i sex i morse! Men det är ju inte så konstigt eftersom ena persiennen var borttagen på grund av måleri på innerkarmarna. Det var väldigt ljust i hennes rum och säkert vaknade hon av det. Det är segt att gå upp så tidigt tycker denna mamman! Speciellt som vi brukar vakna och stå upp strax efter halv åtta på morgonen! Gött!
Efter ett tag kom J hem och fixade frulle åt oss allihopa. Mums! Det är så lyxigt att få sätta sig vid dukat bord, thet upphällt och perfekt sötat med honung och brödet uppskuret. Gott!! Sen var det bara att bita i det sura äpplet - åka till sjukhuset och lab för att lämna sista blodprovet inför snittet. Det är OM jag skulle behöva blod i samband med operationen. Det hoppas jag innerligt att jag slipper men det är ju bra att det finns en plan B. Eftersom lab ligger på vc som ju också är min arbetsplats gick jag vägen om fikarummet och svalde en latte där och pratade bort en stund med mina kollegor. Så himla mysigt, och så goa de är. Hundra Lycka till och önskemål om sms när lille gossen har kommit. Såklart!

Eftermiddagen fördrevs med go vän och hennes lika goa barn på besök. Muffinsfrosseri och kaffe! Mums! Sedan var det tänkt att jag skulle hänga på några kollegor på after work, men nånstans där sa kroppen stopp. Det gick inte... det blev räkor, sedan soffläge och Let's Dance i stället! Maja är ett stort fan av 'byggaren' som hon säger. Det är Willy hon menar och han är ju med i Let's Dance liksom han är med i Bygglov. Idag tyckte Maja att bebisen i magen minsann kunde heta Willy, för det är ett 'fint namn och han på tv som heter Willy är så snäll så snäll...' Gullunge!

Nu dags att sova igen - Yes! Som vanligt Alvedon Nezeril och Samarin är mina bästa vänner! Ytterligare en dag närmre...

torsdag 18 mars 2010

Så vart det torsdag...

... och ytterligare en dag närmre målsnöret. Idag kan jag inte påstå att jag gjort speciellt mycket. Natten var hemsk, jag vaknade och knaprade Alvedon flera gånger. Sen fick vi besök av stor tjej som drömde mardröm, monster denna gången... och då blev ju sömnen ännu mer sisådär. Dagen rullade på och Maja kom från dagis tillsamman med kompis. Dessa två pärlade plattor för glatta livet och inget bråk eller tjafs denna dagen dem emellan. Skönt! Jag bakade en plåt muffins som gick hem hos fröknarna!


Sen jobb några timmar vid datorn. Jag går igenom vad som ska beställas till Grå Granit. Jämför leverantörer och olika villkor. Skickar iväg beställningar, mejlar frågor, pratar med folk, räknar priser, förbannar all moms och skatt och avgifter... och funderar på produkter. Ordnar med tillstånd för att få lov att sälja glass och kylda drycker. Planerar butiksinredning. Fantastiskt roligt och något helt annat än det jag är van vid, dessutom helt nytt! Hur gör man? Jag löser problemen efter hand och det får bli på mitt sätt. Säkert kommer jag att gå på nitar och göra mina tabbar som att lägga ner timmar på fel saker. Men det är ändå min tid och jag gör det för mig själv. Eller såklart för vår familjs skull. Jag kräver ingen annans engagemang eller pengar, eller tar över ett redan startat koncept. Det här är helt och hållet mitt projekt och det känns väldigt gött!

Jag har fått en ny kompis ikväll också förresten. Min älskade make har överraskat mig och köpt en MacBook (heter det så??) en vacker vit sak som jag vet att jag kommer att ha stor användning utav. Min alldeles egen bärbara dator! Nu ska jag bara lära mig den också! Vår stationära dator har jag fått konkurrens vid numera, detta efter att jag visade Blibompasiten för Maja. Nu kollar hon Häxan surtant och Barda så det står härliga till och spelar spel och allt möjligt kul man kan göra där!

I morgon är det dags för blodprovtagning. Annars inga måsten. Nu natt igen... Alvedon, Nezeril och Samarin står uppradat på nattduksbordet! Jiiihaaaw!

Här är min nya bästis :-) Jag håller på och lär mig för fulla
muggar!! I like!!

Maja hittade en gammal napp!! Hon kunde inte låta bli att pröva...
Kodak-moment!!
Hahaha!!

onsdag 17 mars 2010

Onsdag!!!

Vad roligt det är att så många är inne och läser min blogg. Trots att det bara är ett helt vanligt liv som utspelar sig här. Ett liv som just nu är 110% familjeinriktat. Idag har vi varit på IKEA och köpt en byrå till Annas och lillebrors rum, de kommer att få dela tills vi ska renovera huset. Det kommer väl att funka några år i alla fall. Det rummet är nu vitt. Jättefint och attans vad det lyser upp! Tidigare var det gröna mönstrade hemska 40-talstapeter. Första tiden kommer ju bebisen att sova inne hos oss men hyfsat snart ska han få bo i eget rum med syrran. Så jag tänkte sätta upp ett par bårder med 'tjejjig' tapet i hörnet där Annas säng kommer att stå och något mer pojklikt i lillebrors hörn. Sen blir det en stor matta i mitten och så får småsyskonen ärva Majas barnbord och stolar sen när hon ska få skrivbord i sitt rum. Det blir nog bra. Och det är ju väldigt gott om tid... men planen finns. Det gillar jag. När jag har koll och kontroll.
På eftermiddagen var det äntligen dags för vaccination för Anna. Först var det vaccinationen av svininfluensan som sköt fram hennes ettårsvaccination, sen kom förkylningarna, tills det var dags för svininfluensavacc nummer två... och så nya förkylningar! Nu är hon feberfri och därmed har hon fått sin ettårsvaccination. Får se nu då om det blir feber utav den...
Efter bvc-besöket var det soffläge för denna mamman. Och oj som jag somnade. Stenhårt! På sidan. Och sen när jag skulle upp från liggande till sittande ställning fick jag nästan ringa efter lyftkran, jädrar vad ont det gjorde i mina fogar. Ajajaj!! Min stora finaste Maja tycker så synd om mig och blåser på magen och säger 'dumma lillebror som gör ajaj på mamma'. Sen får jag en mjuk gosig hand i min som hjälper mig upp. Älskade stora unge!


Nu dags att sova - Yes! Ännu en dag närmre målet! Hejja hejja!

tisdag 16 mars 2010

Tisdag och vecka 39...

Vecka 39
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
...........
Jajjamensan, jag är så bestämd så! Lilla ynge där inne, kom gärna ut nu! Det får gärna komma några värkar eller väldigt gärna lite vattenavgång, kanske till och med precis nu!! För då får vi åka in och få hjälp med att få dig på utsidan! Jag är väldigt spänd och nyfiken på vem som gömmer sig där inne! Och jag är väldigt obeskrivligt trött på att vara gravid! Dagarna masar sig fram. Jag är den första att skriva under på att inget är som väntans tider! Jag fick en hel bärkasse med kläder i helgen som nu ligger fint ihopvikt i lillebrors lådor. Vi har fått hem en spjälsäng som bara är att bäddas. Jag har till och med packat en liten väska inför bb-besöket. Så här förberedd har jag aldrig varit någon gång tidigare.

Annars så försöker jag att fylla dagarna med småsaker. Inga stora utsvävningar. Eller jo förresten. Halvstor i helgen för i söndags åkte hela familjen till Borås och hälsade på goa vänner där. L och jag och Maja åkte till ett gammalt lokstall som numera används till bland annat mässor och konserter. Där var det nämligen kort- och scrapmässa. Kul! Maja var som sagt med oss och tyckte det var lajbans. Den ungen är inte bang för något. Hon var plötsligt borta, när jag väl hittade henne så satt hon med på en demo och gjorde sig ett kort. Hon gick in för sin uppgift med hull och hår, och tjejen som höll i demonstrationen var impad av en så intresserad och ung deltagare! Söta unge!

Idag har jag suttit vid datorn och gjort en inventarielista för mina inköp till Grå Granit. Det ska bli fantastiskt roligt! Jag har fått tag i så otroligt fina smycken som ska beställas. Jag har en väninna som säljer dessa. Jag har också fått klartecken av en tidigare arbetskollega som virkar figurer att hon gärna vill göra det för butiken också. Bloggen uppdateras snart! Och jag hoppas också att hemsidan snart är klar! Detta kommer att bli en väldigt intensiv och arbetsam sommar, men också en fantastiskt rolig dito! Det är kul att jobba åt sig själv!

Nu är det snart dags för Majas barngympa. Det är så himla kul att se alla dessa tjejer som mest ser ut som rosa fluffprinsessor i sina fina gympadräkter med volanger och spetsar på. Maja älskar det och frågar varje dag om det är tisdag. Föräldrarna får vara med en lite stund men sen blir vi 'utputtade' av barnen och får snällt vänta i omklädningsrummet den timma det tar innan vi får komma ner igen och hjälpa till med hinderbanan sista kvarten. Detta blir en alldeles lagom utflykt för mig idag =) 

fredag 12 mars 2010

Fredagslugn!

Jag sitter på min kammare och njuter av tillvaron. 'Passione' spelas lågt från spotify. I rummet bredvid ligger Annapanna och sover, i stora tjejens rum leks det för fullt två kompisar emellan. Och här mellan dem sitter jag och trivs. Lugn och ro. Kaffe och vacker musik! Så fantastiskt pampigt det är med män som sjunger opera!

Ytterligare energitjuveri läggs bakom mig. Tänk att känna tvånget att hitta små små sanningsfragment från olika håll, och sen knåpa ihop dessa stoff till en egen sanning som man sedan tror benhårt på... visst är det ett märkligt sätt att utnyttja sin tid och tillvaro på? Jaja, det är ju som tur är inte mina problem längre.

"Jag väljer glädje i stället för bitterhet.
Lycka i stället för elände.
Framförsikt i stället för bakåtsträveri.
Positiv förändring i stället för att älta det gamla.
Sanning i stället för påhittad dikt." 

För mig är fokus inställt på förlossning. Det känns väldigt långt dit, trots att det bara är några dagar kvar. Jag går igenom hur snittproceduren går till varje dag. Allt känns OK nu, jag får bara hoppas på att spinalläggandet funkar som första gången. Tänk, snart kommer en liten gosse till vår familj! Mäktigt! Ändå... kommer oron över om det verkligen ska gå vägen. Kan min kropp föda friska pojkar? Tänk om vi snubblar på mållinjen... tänk om. Så kommer framförsikten fram, tänk om det går som en dans denna gången? Det kanske till och med går hur bra som helst? Jag menar, vad är oddsen för kontra oddsen emot? Klart det går bra!

I dag skiner solen, de som lovat snö i dag! Härligt! Men jag får snällt sitta här inne, jag är enorm och otymplig och jag har förbaskat ont. Det blir väldigt korta hundrundor. Fia är understimulerad till tusen. Hon är mitt dåliga samvete för tillfället. Men vi ska ta en tur till en kompis som har skaffat en boxerkorsning i ungefär samma ålder. De bor på landet och har en jättestor inhängnad tomt där dessa två vovvar ska få springa sig less! Det kommer att göra vår tjej gott! Dessutom ska hon få vara där när det är förlossningsdags. Perfekt!

♥ ♥ ♥  ♥ ♥

torsdag 4 mars 2010

måndag 1 mars 2010

Två skruttungar samsas i liten badbalja :-)

Äntligen mars!!

Härliga månad tre är här, strunt samma att det är grått och rätt så trist väder här idag. Det spelar ingen roll alls, för det är ju mars! Denna månad som jag längtat efter som bara den sista tiden. Det är ju nu som vår lille gosse ska komma till oss! Bara några ynkans veckor kvar nu! Otroligt spännande! Och jag mår som man bör som höggravid. Det är ont, det är sömnigt, det är segt, det tar emot, och det är långsamt. Men jag mår bra, bara jag gör aktiviteter i min takt. Jobbet går hur bra som helst, men jag vet inte hur min kapacitet är om det händer något urakut! Jag har bara ett par pass kvar, sen får det vara bra.

Samtidigt som det är jobbigt med tyngden, så är det väldigt mysigt att känna buffarna, eller mer sträckningarna. Han kan ju knappast ha så mycket plats där inne nu, för magen är så otroligt spänd. Men jag känner hans rumpa svepa ibland upptill i magen och jag känner små fötter peta sig in under revbenen.. Han ligger med huvudet nedåt sedan ett bra tag, inte fixerad ännu utan ruckbar. Inte för att det spelar någon roll eftersom han inte ska ut den vägen utan genom ett snitt i magen. Men ändå. Han gör som han ska, enligt skolboken. Passar bra för en trygghetsnarkoman som den här mamman är. Jag känner mig nöjd med att vara gravid nu. Jättenöjd och vill inte ha fler barn när lillebror kommit. Det är en skön insikt. När jag är ihopläkt och lärt känna den nya medlemmen i klanen är det dags för renovering av mammakroppen. Min kära vän crosstrainern ska plockas fram igen, onyttigheterna ska plockas ut ur skåpen och inte inköpas igen, nyttig mat ska lagas, barnvagnen och hundarna ska få bekänna färg på mina mastodontpromenader igen. Den här kroppen är sliten nu. Tre och en halv graviditet på fem år. Det tar på krafterna. Och konditionen. Läggs därtill allt tjafs som funnits i min närhet som likt en dammsugare sugit ork och energi ur mig så är det inte konstigt om jag vill pausa! Och komma ikapp och må bra!

I natt drömde jag att vattnet gick och vi fick åka in och få honom några veckor för tidigt. Inte mig emot... Annars så har jag köpt lite fler blå kläder. Tvättat och vikt ihop. Så otroligt små de är! Lille plutt är du så liten? Vi har också ordnat en spjälis till. Det mesta är nog ordnat nu tror jag. Nu är det bara att invänta dagen D!

Hela livet just nu kretsar kring barnen känns det som! Maja har varit ledig från dagis idag men har en kompis här nu. De leker att det är sommar och ska gå till stranden!
Det är simskola och barngympa varje vecka och så fotbollsskola på lördagar som man får gå på när man vill. Kompisar och att leka med dem är en väldigt viktig bit i Majas värld just nu. Särskilt som hon inte är på dagis så mycket.

Anna är i allra värsta 'pillar'-åldern. Hon går i lådor och tömmer dem på allt sitt innehåll. Stoppar allt in i munnen! Hon kan få upp barnspärrarna till kökslådorna, så igår fick vi akut tag i en dörrgrind som blev uppmonterad in till köket. I vår lilla nedervåning som vi bor på hela familjen tills hela huset ska renoveras när vi skrapar fram några miljoner på Triss.. har vi nu fyra grindar! Ibland känns det som om vi är apor i bur!

I helgen var vi och hälsade på barnens morbror och kusinerna. Anna var i sitt esse. Hon var på allt!!! Supersnabb dessutom! Dagen efter var vi och fikade hos vänner utan barn... Anna var i sitt esse! Kontentan blir - borta bra men hemma bäst! Här är allt anpassat för att vara Annasäkert. Grindarna, bortplockade saker, stängt... enkelt! Hoppas hoppas att lillebror blir en lugnare variant än sina systrar... man kan ju bara hoppas!