tisdag 16 mars 2010

Tisdag och vecka 39...

Vecka 39
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
...........
Jajjamensan, jag är så bestämd så! Lilla ynge där inne, kom gärna ut nu! Det får gärna komma några värkar eller väldigt gärna lite vattenavgång, kanske till och med precis nu!! För då får vi åka in och få hjälp med att få dig på utsidan! Jag är väldigt spänd och nyfiken på vem som gömmer sig där inne! Och jag är väldigt obeskrivligt trött på att vara gravid! Dagarna masar sig fram. Jag är den första att skriva under på att inget är som väntans tider! Jag fick en hel bärkasse med kläder i helgen som nu ligger fint ihopvikt i lillebrors lådor. Vi har fått hem en spjälsäng som bara är att bäddas. Jag har till och med packat en liten väska inför bb-besöket. Så här förberedd har jag aldrig varit någon gång tidigare.

Annars så försöker jag att fylla dagarna med småsaker. Inga stora utsvävningar. Eller jo förresten. Halvstor i helgen för i söndags åkte hela familjen till Borås och hälsade på goa vänner där. L och jag och Maja åkte till ett gammalt lokstall som numera används till bland annat mässor och konserter. Där var det nämligen kort- och scrapmässa. Kul! Maja var som sagt med oss och tyckte det var lajbans. Den ungen är inte bang för något. Hon var plötsligt borta, när jag väl hittade henne så satt hon med på en demo och gjorde sig ett kort. Hon gick in för sin uppgift med hull och hår, och tjejen som höll i demonstrationen var impad av en så intresserad och ung deltagare! Söta unge!

Idag har jag suttit vid datorn och gjort en inventarielista för mina inköp till Grå Granit. Det ska bli fantastiskt roligt! Jag har fått tag i så otroligt fina smycken som ska beställas. Jag har en väninna som säljer dessa. Jag har också fått klartecken av en tidigare arbetskollega som virkar figurer att hon gärna vill göra det för butiken också. Bloggen uppdateras snart! Och jag hoppas också att hemsidan snart är klar! Detta kommer att bli en väldigt intensiv och arbetsam sommar, men också en fantastiskt rolig dito! Det är kul att jobba åt sig själv!

Nu är det snart dags för Majas barngympa. Det är så himla kul att se alla dessa tjejer som mest ser ut som rosa fluffprinsessor i sina fina gympadräkter med volanger och spetsar på. Maja älskar det och frågar varje dag om det är tisdag. Föräldrarna får vara med en lite stund men sen blir vi 'utputtade' av barnen och får snällt vänta i omklädningsrummet den timma det tar innan vi får komma ner igen och hjälpa till med hinderbanan sista kvarten. Detta blir en alldeles lagom utflykt för mig idag =) 

2 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Oj, redan vecka 39. Vad spännande att snart få träffa den lille.

Vill också tacka för din härliga kommentar =).

Ha det bra och hoppas väntan snart är över.

Lisbeth sa...

Kollar varje dag om det hänt någon, och minns helt plötsligt hur det var sista dagarna med mina.. Och så kommer man ofelbart att tänka på hur himla fort det går sedan. :D
*kramar*