torsdag 4 december 2014

Bloggnystart :-)

Men om man kanske skulle ta och blogga lite igen, det var länge sedan och jag saknar att skriva. Det tömmer skallen på ett rätt så skönt sätt. Dessutom är det kul att kunna gå tillbaka och se vad jag gjort av med de dagar jag fått mig tilldelade :-) Tiden går och det känns som att veckorna bara flyger fram...

En uppdatering av vad som händer hos mig just nu: jobb 100% som telefonsjuksköterska i kommunen. Ett varierande arbete, alla möjliga instanser ringer och jag ger råd och hänvisar vidare. Jag saknar dock patientkontakten. Men måndag till fredag med lediga röda dagar och närheten till skola och dagis överväger. Dessutom! Världens bästa kollegor är guld värt.

Vi har flyttat till ett nytt hus. Eller det är inte nybyggt, det byggdes nog på 1880-talet men det är nytt för oss! Och som jag trivs, stor(m)trivs. Det är ett varmt och välkomnande hus som jag känner att vi fått det ombonat och mysigt i. I vårt förra hus fick jag aldrig riktigt till det, jag trivdes inte alls egentligen. Det var helt rätt att flytta även om det är jobbigt med flytt! Och särskilt denna gång då det var mitt uppe i valrörelse och jobb. Och dessutom tre hus ner på samma gata, ett himla massa springande fram och tillbaka blev det :-) i vårt nya hus finns ett härligt berg att leka och klättra i, och en liten mysig trädgård med uteplats.

Politik. Ja jag hoppade av som förstanamn på moderaternas kommunfullmäktigelista tre veckor före valet i september. Moralist var det inte rätt men till slut kände jag att det inte gick längre. Jag och min familj hade fått nog med skit och smutskastning på oss. I stället ringde jag upp ordföranden i kristdemokraterna som ju står rätt så nära ideologiskt. Och jag var mer än varmt välkommen. I elfte timman skrev vi ihop en lista till kommunfullmäktige, 7 namn fick vi ihop, och jag toppade den listan. Glädjande. En intensiv valkampanj startades och debatter planerades in och utfördes, jag har pratat och pratat och pratat! Insändare skrevs, och detta gav resultat. Vi fick ett mandat till KF och jag har nu varit med på tre möten. Otroligt roligt och lärorikt men även frustrerande som 17!

Barnen är äldre. Maja 9.5 år och stora tjejen nu. Älskar att sminka sig och fixa håret och att klä sig fint. Mogen. Vi tragglar med läsningen och hon spelar handboll. Har varit på flera sammandrag i idrottshallar runt i vår närhet. Ibland vinner de och ibland förlorar de. Hon är en jäkla retsticka och uppviglare med sina syskon samtidigt som hon är otroligt hjälpsam och väldigt mån om sina yngre syskon. Hon är en sån go tjej vår Maja.

Annapanna 6 år, har börjat nollan och har Martin som lärare. Hon älskar skolan! Och hon är otroligt duktig på bokstäver och tragglar och skriver och ljudar fram ord och namn. Snart läser hon! Hon har slutat på gympan, men har börjat att rida och rider varannan torsdag. Hon älskar det!! Hoppas på att Maja också får plats på ridlektion framöver. Anna är en diplomat av stora mått. Går gärna undan för att lillebror ska få sin vilja igenom så att det inte ska bli bråk. Jag får puscha fram henne så att hon tar för sig. Anna är en grymt trygg flcika som vet vad hon vill.

Axel är fortfarande min lilla bebis ;-) 4.5 år drygt och lindar sina systrar och sin mamma runt sina fingrar. Vet precis hur han ska få sin vilja igenom. Han har varit på 'fotbollsskola' några gånger i höst och tycker det är kul men blir frustrerad när han inte träffar bollen :-) Han går på dagis i kronbergsskolan och det funkar bra. Jonas var på utvecklingssamtal med honom härom veckan och det är bara positivt som fröknarna berättar. Roligt att höra.

Annars då ja, Jonas är en del i Norge och jobbar. Åker tidigt som attan på måndag natt/morgon och kommer hem torsdag eftermiddag. Ibland fredag eftermiddag. Dåligt med jobb på hemmaplan. Jag skulle så gärna vila ha honom hemma så att vi kan hjälpas åt med hus hem och familj. De veckorna han är borta är jag otroligt stressad. Det är mycket att rådda med lämning, hämtning, skjutsning, kompisar, och politik.Vi har det himla lyxigt ändå just nu för barnens faster bor i vårt gårdshus. Hon är helt fantastiskt och alla älskar henne! Hon ställer alltid upp och hjälper till med både barn och hund. Hon har bakat pepparkakor med barnen, hon läser läxan med Maja och hon tar med sig Morrten till skogen. I förrgår kom jag och barnen hem till dukat bord currykyckling och ris, vilken fantastisk känsla att bli så bortskämd!

Jag är riktigt lyckligt lottad i livet.

1 kommentar:

Lisbeth sa...

Kul att du är tillbaka igen!
:)