torsdag 30 juni 2011

Sommarförkylning!

Vaken sen fem och uppe sen sex... Liten Axel kokar i sin kropp, och kunde inte komma till ro trots en himla trött kille. Jätteförkyld! Nu ett par timmar senare med Iprensupp i rumpan, en tallrik gröt i magen och att få ha suttit i knät på mig och myst, är läget under hyfsad kontroll igen. Jag har bälgat i mig en kanna starkt kaffe. Ja precis, en kanna! Min kära kaffemaskin är på rep! Det är bara att glömma goda uppiggande dubbla espresso på ett tag. Maskinen slutade att mala bönorna, kvarnen la helt enkelt av. Och då har den liksom ingen vettig funktion längre. Hoppas på att få tillbaka den i den här veckan. Den här kaffemaskinen har nog varit inne på lagning ett tiotal gånger... Riktig skit! Köp inte Krups kaffemaskin om ni nu står i kaffemaskinköpartagen :)

I ugnen står en plåt med snart färdigrostad müsli. Det finns alltid fördelar med tidigt uppvak. Olika saker hinns med. Tidningen är också färdigläst, och dessutom lite ordentligt. Det blir oftast inte av utan jag blir avbruten av någon eller något och därför bläddras den oftast lite snabbt igenom. Men inte idag!!

Får väl se vad dagen har att erbjuda. Tjejerna är ju vana från dagis med full aktivitet och stimulans. Här hemma blir det mycket tjafs, bråk, skrik och gråt när de får hitta på lekar själva. Något måste hittas på trots febrig lillebror annars kommer jag att gå i taket. Lekparken kanske. Dr Alve Don får helt enkelt hjälpa till här hemma idag!

Jag har äntligen 'blitt med' Spotify. Så himla kul! Satt och lyssnade igår, nostalgitripp! Ska bli kul att bygga mitt eget ljudbibliotek. Jag måste göra mig en musiklista med löparlåtar, snabba i tempot. Fast ikväll är det bryggjympa i Havsbadet. Det ska bli kul! Jag måste komma in i någon ny rutin som funkar trots att det är sommarlov. Vardagar och rutiner är bra! Då gick jag min långa runda efter dagislämning, men nu med tre barn hemma finns inga såna möjligheter. Och efter intensiva dagar när kvällen kommer, är det väldigt enkelt att vältra ner ändan i soffan och sen efter dumburkskoll gå och sova. Det går inte längre!

Igår inköptes en ny pryl till la Familia. En cykelkärra som kopplats på min cykel. Plats för två barn (Anna och Maja) och plats för lite packning bakom dem. Axel får sitta bakom mig i en barnstol på pakethållaren. Var tvungen att testa igår kväll så Maja och jag cyklade/åkte till nya Coop och handlade mat. Funkade hur bra som helst! Maja tyckte det var kul och jag trampade så det stod härliga till. Skitjobbigt i backarna men himla smidigt! Den kärran kommer jag att ha nytta utav. Och sen när Maja cyklar själv får Anna och Axel åka.

Nu dags att sätta igång den här torsdagen! Vakna och frukostsugna barn!! Jiihaaa! ;)

2 kommentarer:

Emma sa...

Cykelkärra är ett måste. Den rullar konstant hos oss, dagligen, alltid. En på cykelstol, en där bak i kärran och så iväg på äventyr. Fantastiskt!

Ulrika sa...

Ja vilken miss att inte ha insett detta för flera år sedan... Men bättre sent än aldrig! Maja var lyrisk igår på turen :)