fredag 5 februari 2010

Härliga fredag!

(vad är det för fel på barmark??)
Solen skiner idag här i väst! Fantastiskt skönt, men det biter i kinderna kände jag när vi pulsade iväg till dagis! Det verkar som att snöeländet har bestämt sig för stt stanna. Vad i hela friden är det för fel på barmark? Asfalt? Platt hård väg som inte är halkig. Jag menar, att gå i denna snön är inte snällt för mina fogar. Nu börjar de minsann tala om att de finns... Barnvagn, hund och pulsa fram i dåligt plogad väg är ingen hit! Aj aj! Så jag håller mig mestadels inomhus, om jag inte tar bilen förstås. Men inga längre prommisar blir det numera. Fiabus, vår boxerskrutt på snart ett år (!) har accepterat att det blir korta rundor, å andra sidan så går ju dessa rundor inte så snabbt där jag vankar fram som en pingvin vilket ger henne all möjlighet i världen att dra sina springrundor och lukta på allt hon känner för. Hon är så himla go den vovvan, lugn och klok och faktiskt lydig. Kommer som ett skott när jag ropar.Inte jättesnyggt på vänster sida om mig, men det slipar vi på. Löpet är på sluttampen och det är skönt! Hon har fått igång varenda hane i kvarteret där vi bor. Jag pratade med en husse häromdagen, jag frågade om de märkte något med sin hund och att det nog kanske är Fias 'fel' i så fall.. Hussen sa att deras hund ylar, och matvägrar och fastnar med nosen i backen på promenaderna. Staackars hanvovvar! :-)

Annapanna är en gnällis, men jag tror det är tänder på g, de där stora innanför. Hon äter sisådär, gnäller som sagt och snuvan rinner plus hon är lite kass i magen! Igår hade vi en halvtrist dag med mycket gnäll här hemma, så för denna mamman var det en fröjd att få gå iväg och jobba några timmar på kvällen! Lite tröttsamt dock med alla kommentarer... är det verkligen bara en? du är ju enorm! det måste väl bara vara dagar kvar? tänkte du föda här på jobbet eller? Suck, nej det är en och en halv månad kvar, och ja det är bara en o.s.v. Men folk vill väl bara väl! Tjötigt bara att få höra det av ALLA!

Vecka 33 nu.
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.
Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
.......

Ikväll blir det taco hos oss. Smarrigt och enkelt och Maja kan vara med och fixa grönsakerna. Sånt gillar hon, få vara med och greja i köket! Baka, laga mat och faktiskt plocka undan och diska. Duktig liten prinsessa! Tanden hänger på trekvarten i munnen på henne, hon tycker det är så spännande!! Vi håller astman i shack med inhalationer morgon och kväll. Det funkar och hon börjar verkligen få in snitsen nu så att läkemedlet verkligen hamnar där det ska!
Nu tajm att lägga den yngsta prinsessan, så hinner hon sova klart innan dagishämtning och sedan tänkte jag mig en promenad på stan tillsammans med tjejerna och Fia. Undrar om jag kommer att ångra mig ikväll...

Inga kommentarer: