lördag 4 april 2009

Visst är det märkligt!


Att man är envis som synden menar jag. Trots tre års grundutbildning och sedan nästan en distriktssköterskevidareutbildning senare? Jag har alltså gått omkring med halsont i över en vecka, nästan två veckor! Jag har hoppats på att det ska ge sig av sig självt. Jag har knaprat alvedon och sprutat nezeril. Jag har gjort efter konstens alla regler för egenvård. Men det har tvärt om blivit sämre och sämre, ondare och ondare, börjat att spränga upp mot örat. Halsen har en ordentlig bulle på utsidan (och nej det är inte huvudet jag menar...)
I morse när jag vaknade hade jag fått nog, nu vill jag inte ha fler nätter då jag vaknar av smärta i hals och öra. Så jag ringde upp till jourcentralen, fick en tid, hann knappt sätta mig i väntrummet innan jag hade två diagnoser och ett recept i näven. Halsfluss och öroninflammation. Doktorn bannade mig att om jag gått tidigare så hade bakterierna inte krupit upp till örat. Mmm jag vet sa jag, men det går inte att lära gamla hundar att sitta. Inte envisa sjuksköterskor heller. Då skrattade han.
Alltid trevligt när man kan sprida glädje :-D

2 kommentarer:

Britta sa...

Vilken tur att du gick iväg till läkare , du ser man ska gå så man blir snabbare botad så man orkar med vardagen... skönt att det kommer att vända . men jag vet hur det är jag är likadan ( bättre i morgon , men så blir det inte )ha nu en riktigt skön påsk med din familj o hoppas att ni har fått vår som vi GLAD PÅSK ö... B-M L..

Jessica sa...

Är också sån att jag gärna skjuter upp att gå till läkaren, vill hellre att det får läka ut av sig själv.

Hoppas iaf att du redan nu mår bättre.