söndag 5 april 2009

Kåvepenin och amning!


Funkar sisådär. Lilla Anna har magknip och är lös i magen! Stackars lilla unge. Helst vill jag avsluta kuren medibums, men jag får nog käka den några dagar till i alla fall! Enligt FASS:
"Amning
Grupp II.
Fenoximetylpenicillin passerar över i modersmjölk, men risk för påverkan på barnet synes osannolik med terapeutiska doser." Men på min lilla unge som faktiskt nästan aldrig gnäller utom när hon är hungrig eller trött, så påverkar det... trist och tråkigt! I dag har hon sovit riktigt uselt! Bara korta snuttar, och hon har tömt sig ordentligt, minst sagt!
Det om det!

Idag har vi varit på Villa bro och käkat söndagsmiddag. Väldigt vacker miljö och väldigt god mat! En ledsen nästan otröstlig Anna gjorde ju sitt till förstås... stackars lilla unge!

Innan middagen var det dags för premiär för Maja på Knytte, alltså tidig Mulleskola. Ute i skogen. Det var så himla bra tajmat för i hennes grupp fanns tre tjejer från hennes nya dagis! Perfekt att lära känna dem lite bättre utanför dagismiljö!

I går sov jag på dagen. Det är väl så att när jag äntligen kunde släppa ansvaret och slappna av så kände kroppen att den hade en infektion i sig och egentligen var rätt så slut. I veckan som gått har Jonas jobbat och kommit hem sent och det har bara varit för mig att stiga upp med barnen och gilla läget. Med Alvedon fixar man det mesta!

Sammantaget har det varit en lugn skön helg. Precis vad jag behövde!

I morgon är det ny vecka och måndag, och dagis är stängt för utbildning! Det blir en hemmadag, Maja är förkyld så det blir nog en innepysseldag! På tisdag fortsätter inskolningen igen!

Det rullar liksom på, vardagen. Och jag tycker faktiskt att det är väldigt väldigt skönt! Dessutom får man väl säga att våren är här? I dag var det 10.5 grader ute!! Underbart!

2 kommentarer:

Jessica sa...

Ja, även jag fick knalla iväg till doktorn igår med min onda hals, så här knapras också Kåvepenin.

Men visst är det skönt att solen och värmen är här, för även om man är lite krasslig så orkar man iaf mer när solen visar sig.

Ha en bra dag!

Marie sa...

hej läste här o då finns de fler bebbar som får ont i magen av att mamman äter kåvepenin, min stackars pojk bara 3v gammal gnyr o har magknip ordentligt o 4dygnet imon o hjälper inte på mig så te läkarn imon igen, äter pga bihålsinflammation....