måndag 2 februari 2009

Vad vore livet utan kaffe? 'olevbart'!


Speciellt en sån här dag. Hur många koppar kan det vara hittills, 7 kanske? Jag är så trött! Med halsont och en dundrande huvudvärk som heter duga, med en stor flicka med 39-40 graders temp och en liten sessa utan feber (ännu!) men så snorig att hon knappt får i sig någon mat! Hon har nog försökt att amma tjugo gånger denna natten! Suga några tag, sen dra luft som en fisk på land, sen suga igen... En natt då pappaJ fick fly till soffan eftersom vi andra brudar knödde (=puttade) bort honom. Och en natt då stora tjejen dråsade rätt ner i golvet från sängen, inte en utan två gånger! Vad har jag sovit sammanhängande, halvtimmar? Jag är för gammal för såna här nätter, för bekväm och för bortskämd.Vilken tur att vi igår på dagen hade det mysigt i alla fall. Vi åkte hem till goa Saga och fikade jordens smarrigaste chokladkaka med glasyr på! Mums!
Men idag har det inte med andra ord hänt så mycket! Anna har sovit hela eftermiddagen och Maja har kokat i pannan och kollat på Pippi Långstrump. Den ungen är helt otrolig, hon vilar inte trots hög feber... kan på sin höjd sitta still en kvart och göra något sen måste det hänta något nytt! Det är Majaregler som gäller oavsett om hon är frisk eller sjuk! Skillnaden är att när hon är sjuk är tålamodet ungefär en millimeter och stubinen likaså. Puh.

En annan sak som faktiskt hänt sen sist är att jag är kallad på anställningsintervju på torsdag. Jisses! På vårdcentralen. Det ska bli spännande! Undrar hur många som ska på intervju. Men jag kommer ju inte att börja jobba på ett bra tag, eller jo, jag kommer säkert att hoppa in och ta lite kvällar och någon helg fram i vår när Anna klarar sig utan arlakossan! Även om det är väldigt mysigt att amma så är det väldigt bundet. Och jag kan inte annat än säga att det ska bli trevligt att få lov att börja med lite gröt och puréer här frampå i vår! Och få lite frihet, kunna åka upp och simma några längder, hälsa på vänner i lugn och ro. Göra färdigt något från början till slut utan avbrott. I alla fall ha möjligheten till det, för samtidigt så vet jag ju att jag får hemlängtan om jag är borta... man är visst en ambivalent person!

2 kommentarer:

Jessica sa...

Fy, stackars er, inget vidare att vara sjuka.

Hoppas ni kryar på er och lycka till på anställningsintervjun.

Linda sa...

Usch så jobbigt att vara sjuka. Jag hoppas ni kryar på er snart och att du snart får lite välbehövlig sömn,

Lycka till på intervjun! Jag håller tummarna!

Kram"