tisdag 28 oktober 2008

Barnmorskebesök och rolig post!

Idag har vi varit hos min supergulliga barnmorska. Alla värden låg fint, magen växer (!) och hjärtljuden galopperar på i 153 slag/minut. Jag har varit lite yr sista veckorna och blodtrycket förklarade varför, 90/75. Jag får ta det försiktigt! Jag fick läsa det som skrevs efter läkarsamtalet på telefonen igår och det var nog lite missuppfattningar där... Det stod att jag kunde tänka mig att föda vaginalt om allt startar med värkar. Det har jag inte sagt. Jag sa att det skulle vara härligt att få vara med om en 'riktigt' förlossning om det fanns garantier för att allt går bra, men att jag har kommit fram till att jag inte vågar det utan vill ha ett planerat snitt. Men jag får ta det igen när vi ska träffas för samtal. Barnmorskan kom med en bra grej, vi kan ju använda en högtalartelefon när Jonas är på mässan så kan han ändå vara med i samtalet. Det ska jag föreslå.

I dag har jag fått två paket i brevlådan. Ett från Designat och ett från Änglafröjd. Ååå så skojigt! Fina brads och dekorationer, en mall för att göra 'egna' swirlar. En filurstämpel. Från Designat fick jag dessutom en liten extragåva i form av små utstansade löv i olika gröna färger. Sånt uppskattas :-) och kommer att bli fint på julkorten! Det kliar i fingrarna att få göra kort! Jag har flera uppe i skallen som vill komma ut på papper! Men det ska vara när jag kan vara i fred, har gott om tid, och kan sitta utan att en liten sötnos är med och som vill ha allt men ändå bara vill klippa sönder det hon får!

I dag är det helt fantastiskt väder! Man blir glad bara av att titta ut! När jag var ute på hundprommisen i morse såg jag en polis-helikopter som snurrade väldigt sakta precis ovanför oss. Det kändes nästan som om jag blev förföljd. Den flög på väldigt låg höjd, och som sagt väldigt sakta, liksom letade efter något. Sen när vi kom från sjukhuset körde vi en liten sväng, skulle kolla på en grej nere vid en båtuppställningsplats i stan. Då var helikoptern där, plus en polisklädd beväpnad hundförare, som efter en stund började springa och när vi körde därifrån kom polisbilar i full utryckning. Spännande spännande!! I vår lilla stad! :-) Får väl höra vad detta var vad det lider antar jag!

1 kommentar:

Lisbeth sa...

Hej vännen! Förlåt att jag inte hört av mig, orken tryter mer än vad jag trodde den skulle göra..
:(
Tror att kennelhostan har vikit, ingen av mina hostar och Ginny verkar ok. Men nu undrar jag om det inte är lite försent för dig att ge dig iväg hit??? Framförallt med yrsel och sånt skräp... Vi kan väl ringas eller skrivas i morgon, är hemma större delen av dagen. Lite halvhelstressad, därav långt meddelande här...
*bamsekrammen*