tisdag 29 juli 2008

Vilken värme, inte ens glass svalkar!Måste ju självklart kommentera den hetta vi haft ett tag nu. Igår när vi kom hem kollade jag på vår termometer i skuggan som visade på 29 grader, vid sjutton-tiden. Är detta riktigt klokt? Normalt älskar jag värme. Jag brukar kunna ligga länge mitt i stekheta solen och bara njuta. J sitter alltid i skuggan. Men denna värmebölja tar alla rekord. Benen svullnar, det känns som att jag inte kan andas ordentligt. Å andra sidan så har jag faktiskt aldrig varit gravid tidigare på sommaren. Jag vill helst bara vara inomhus. Helst ha stödstrumpor på, benen högt och ligga så och vila tills fogarna skriker. (nej jag har inte såna strumpor i denna värmen =) Att ligga i solen är bara att glömma.
Igår funderade jag på vad Maja och jag skulle hitta på. Jag tänkte sätta oss i bilen med ac:n på fullt ös och köra till ett köpcentrum och deras sköna inomhus-ac. Köpa en ridhjälm till Maja. Sen ut igen spruta bilen full av skön kyla. Kom på att det är ju bra att ha en ridhjälm som verkligen passar henne, och inte en för stor lånehjälm som åker ner i ögonen. Men mitt i allt ringde min bror och frågade om vi ville följa med ut med båten. Valet var enkelt. Ridhjälmen finns kvar till en annan dag. Jag valde självklart båten! Där fläktade det skönt. Vi skulle tanka båten, men bensinen var slut! Dieseln lika så! På båtmacken! ALLA var tydligen ute med sina båtar igår! När vi sedan väl kom iland, huvva! Så varmt! Så klibbigt! Men en väldigt god lunch blev det på Brygghuset. Maja och kusin K busade under bordet, de drar igång varandra... ungar! Och när maten var svald, glassen hade gått samma väg, ja då hade tankbilen kommit och fyllt på tankarna så vi slapp att få soppatorsk på vägen hem.

Hur klarar man sig om man bor inåt landet? Utan att lägga några andra aspekter på det än just det att havet faktiskt ger en viss fläkt? Med det i bakhuvudet är det kanske så att jag inte ska gnälla egentligen...

Får se vad dagen hittar på idag. Jag ska packa det sista i kartonger i alla fall. Det står på "to do"-listan.

Btw - lillasyster sparkar på i magen *lycka*.

2 kommentarer:

Rimna sa...

Så det är en lillasyster! Så roligt!

Och hörredudu vi "innåt landet" har också sjöar med fläktande vindar och båtar om man så vill!

Snart ses vi!

Hallongränd 4! sa...

Japp, vara gravid i värmebölja är ingen höjdare. Men passa på å sitt i skuggan, ät glass och jordgubbar (bra för järn-värdet, du vet) och känn när bebben sparkar.
Kram från Annette