tisdag 15 juli 2008

Tisdag!


Maja rider barbacka! Vilken tuff tjej! Fast varken hon eller Diana ville dock vara med på bild! :-)

Igår hade Maja en riktigt rolig eftermiddag. Vi åkte upp till en vän som har hästar. Vi fick låna en shetlandsponny, Diana, och så körde Maja och jag häst och vagn. Vår kompis H red sin fjording Moa. Det var jättekul! Maja satt i sulkyn och sjöng, och pratade. Munnen gick i ett och när Diana travade så skrattade Maja så hon kiknade! Så härligt att se! "detta är som på Liseberg" antar att det sög lite i magen på samma sätt som när man åker karusell! Tänk om vi skulle köpa en egen häst... tyvärr har vi inte PappaJ med på de noterna alls...Annars så tja, det har väl inte hänt så mycket. Jag har jobbat hela helgen. Lördagen var full fart med en timmes övertid, medans söndagen var lite lugnare. Då hann jag till och med komma lite ikapp med all dokumentation som jag har haft hängande bakom mig som ett enda stort dåligt samvete! Jätteskönt!

Idag har Majas bästa kompis T och hennes mamma och storebror varit på besök. Lekt och fikat kladdkaka. Maja var en riktig suris så gott som hela tiden. Väldigt skör och lättantändlig. Explosiv vara! Ingen fick ta "hennes" smultron, T fick inte låna hennes prinsessklänning, S gjorde si och så, o.s.v. o.s.v. Imorgon när jag jobbar och Jonas likaså, ska Maja få vara hos T hela dagen! (Stort TACK!!) Men jag tror nog att när hon är med hennes familj så kommer lilla fröken citron inte att vara lika sur och trotsig! Just nu är hon mycket ego, allt är "mitt" och ska inte delas med andra. Jag antar att det hör till åldern?? Blir nog bra med en lillasyster som kommer att ta en del tid från Maja! Är jag en hemsk mamma som säger så? Äh jag tror nog att barn mår bra av lite konkurrens och att inte få allt serverat på silverfat! Att lära sig ta motgångar! Tacka vet jag dagis i lagom dos! På gott och på ont!

Till slut:
kunde ju såklart inte låta bli att göra testet jag hittade hos Rimna. Sån här är tydligen jag! Ja vad ska man säga???

Ulrikas personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Kärriärer som skulle kunna passa Ulrika:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

1 kommentar:

Rimna sa...

Ha, vi fick samma!!!

Det kunde jag räknat ut med lilltån...

Leka barn leka bäst!

Så mysigt ni verkar ha haft det på ridturen!

Kram