söndag 6 april 2008

Maja den nya Zlatan!

Igår var Maja på fotbollsträning! Sin första! Jag höll på att skratta ihjäl mig! Iklädd mjukisbrallor, kortärmad och gummodojjor, fokus i blicken, tågade hon och bästa kompisen T in i gympasalen för fotbollsträning för Slättens IK. T har varit med hela teminen men vi har inte vetat om detta tidigare. Det var full fart! Först en samling där alla barn fick tala om vad de heter. Sen var det fullt ös i en timme. Halva salen var full av bollar och ett mål och andra halvan full med olika redskap och mattor. Maja och T prövade allt. De klättrade på väggarna, sparkade på bollarna. De hoppade från plint ner i mjuk matta. Balansgång. Kullerbyttor, lek med rockringar, ja ALLT! Så himla kul att se på dem! Maja kom bara när det var dags för vätskepåfyllnad från fina nya vattenflaskan (inköpt på Wasamuseet sist vi var där med kusinen K) och bananfika. Konstigt, igår gick inte Majas ben sönder! De blev inte ens trasiga! De höll en hel timma att springa på! Söta unge!

Senare på kvällen var vi hemma hos T och umgicks! Så mysigt. Gjorde det lätt för oss, beställde hempizza! Perfekt. Barnen lekte så det stod härliga till, vi pratade om allt möjligt. Vi åkte inte hem förrän vid halv elva, då var barnen fortfarande vakna! En dag full av aktiviteter trodde vi skulle leda till sovmorgon, näää i morse hörde jag "Mamma. Mamma! MAMMA!" Mmm? svarade jag. "jag ville bara se om du var vaken". Suck. Då var klockan strax före sju!

3 kommentarer:

Marianne sa...

Det är härligt med barn! Och om du väntar så skall du få se - om sådär tio år så är det DU som får väcka Maja (framåt tolvtiden sådär).
Råkade hitta några videosnuttar på Morrten (och syskon) som jag tänkte att du skulle tycka var roliga så här några år senare!
http://www.youtube.com/watch?v=GWeeZ_Bd82M
och
http://www.youtube.com/watch?v=HL93Fiv7DtU
Det finns fler men dessa var sötast!
Kram//M och tjocka släkten

Diverselådan! sa...

Det var länge sen man blev väckt av ungen. Sovvanorna ändrar sig med tiden, när hon är ledig sover hon till cirka halv elva. Min lilla V är 12, blir 13 i november. Guu, va tiden går!
Kram från Annette

Bettan sa...

Haha, det ska krökas i tid, det som böjas ska!
När hon har blivit tillräckligt gammal för att bli senior, ska du se att damerna tjänar lika bra som herrarna som proffs! Då är det bara att glömma de där kalla, våta, blåsiga novemberkvällarna när du stod och frös brevid fotbollsplanen, huttrandes och undrande varför inte din dotter också valde balett - och istället luta sig tillbakaoch bli försörjd... ;D
*kramar* från en lycklig, numera varm, innebandymorsa