tisdag 25 mars 2008

Snöelände träningsvärk & hästannons

Detta är ju riktigt pinsamt. Att erkänna att jag har värre träningsvärk idag! Jag går som en stelbent krake med ont i axlarna. Jaja, det går väl över. Ser fram emot ny ridtur, men som det snöar här kommer det nog att dröja några dagar. Man kanske ska åka släde??? Tänk att vi haft en grön jul och en vit påsk. Upp-och nedvända världen!
För fy 17 vad snö det har kommit. Igår var vi fram och tillbaka till Borås, eller strax utanför och hälsade på goda vänner. Körde bilen med de sedan tidigare nämnda sommardäcken. Det var otäckt. Det började snöa vid Landvetter. Sen bara mer och mer. Ändå hade jag kollat på smhi.se och det skulle inte komma snö. Maja satt i baksätet och sa "sluta bromsa pappa, vad busigt du kör" när vi försökte ta oss fram. Unge! Men väl framme så mysigt! Och vilken god mat! Vi blir bortskämda där... Lillgossen hade blivit så stor på bara en dryg månad sen sist. Som bebisar växer. Man glömmer! Han var ursöt när han satt i sin babysitter och tokgungade! Maja tyckte det var kul med en bebis. Hon satt och lekte med honom, klappade på kinden, läste saga. Man blir rörd! Alltid lika mysigt att träffa gossens föräldrar. Varmare och mer genomsnälla människor får man leta länge efter. Och jag får träffa en av dem snart igen, på söndag. På scrapmässan i Göteborg dit vi ska göra sällskap! Kul!
Hemfärden var lika läskig. Inte en enda plogbil på vår sida motorvägen. Inte en enda saltbil heller. Men vi mötte flera på andra sidan "och vi betalar snordyr vägskatt och svindyr diesel och så blir ändå inte vägarna plogade... mutter mutter" var det en J som mumlade bredvid mig. Jag kan bara hålla med! Uselt!
Väl hemma lite tvkoll och sen i säng! Snurrade och snurrade. Kunde inte sova! Blir så trött på mig själv! Fem över sex kom sen en liten sessa trampandes, "mamma MAMMA nu är det dagen, jag stängde dörren till mitt rum så det inte kommer några spöken och lägger sig under sängen" Öh va mmm??? Puh!

Skolan hoppade jag idag. Åker ingenstans med sommardäck och all denna snön. Det var nog bara upprop idag och att jag vill gå kursen har jag mejlat till kursansvarige om. Det är en kurs som heter hälsa och ohälsa hos barn 6-18 år. Kan vara bra att ha om jag får för mig att jobba som skolsköterska. Alltså hemma idag. Så fick det bli. I stället har jag ringt på en
hästannons. Jag smalt när jag såg henne häromdagen. Underbar häst! Mamman är tinker och pappan ardenner. Ska nog åka och kolla! I alla fall. Tror jag... Kolla hästens namn! Bara det är ju jättekul!!
(har dock inte riktigt införlivat J i mina planer DET får bli ett senare problem....)

1 kommentar:

Camilla sa...

Jo man kanske får ta testet med en nypa salt då ;) Tycker väl ändå inte att det stämde helt på mig, men nästan. Blir ändå lite full i skratt när jag läser om att du varit och ridit, har du ridit tidigare? Jag har haft häst i hela min "ungdom" (haha va gammal jag lät), och började rida igen förra våren. Var så kul! Men sen jag skaffade hund har jag inte tid, med två barn och jobb, hm ;(
Apropå pimplingen så fick största dottern en halvstor aborre, sen var det heldött. Ha de!