måndag 31 mars 2008

Ny hobby =)

Oj vilken rolig söndag jag hade! Jag åkte ner till Göteborg och Stämpel & scrapmässan som var där då på Svenska mässan.
Jag njuter av att få vara ensam i bilen, älskar att köra bil, lyssna på cd-bok i lugn och ro. För tillfället snurrar Olycksfågeln av Läckberg. Har bara några skivor kvar så det gäller att hitta på bilturer så jag kan lyssna med gott samvete. En annan fördel är att jag (för en gångs skull) kör lagligt, bara för att kunna lyssna lite till! Jag har läst den boken tidigare, men det var några år sen. Turen till Göteborg denna helgen var dock inplanerad sedan ett bra tag.
Väl där träffade jag L med sin solstråle E, och hennes vän A med hennes sötskrutta E. Vi gick där fram och tillbaka, kollade frågade jämförde. För mig som hade noll koll tidigare snurrade det bara i huvudet! Men med Ls och As guidning blev jag lite klokare. Hade jag varit ensam hade jag köpt helt fel saker! Nu har jag alltså tagit steget in i kortmakeriets ädla värld! En svindyr hobby, speciellt när man startar upp från nada! Det jag fick med mig hem var en hel drös med olika stämplar, fanns ju hur fina och roliga som helst! En skärmaskin, det är helt omöjligt att klippa rakt! Och så papper! Alla dessa underbara papper! Olika mönster, färger och tjocklekar! Liksom enfärgade. Kort i olika storlekar och färger med kuvert, bara ligger där färdiga att börja förfina. Det är en lisa för själen att bara sitta och kika på de fina arken, känna med handen, bläddra bland korten.
Sen en varmluftsblås att smälta pulver med, ja det heter väl nåt fint, men det är så det funkar. Först stämpla med osynligt 'klister' sen hälla pulver på i klistret och så värmer man, tadaa så har man fått en upphöjd läckerhet som man sen kan måla i med mina fina pennor. Jag har redan kommit på att jag måste ha fler, nyanser! Och en grå att skugga med. En penna kostade 25 spänn, för EN!! Huvva! Så fick jag med mig en massa brads (=små gem, och prickar, hjärtan o.s.v. i glada färger). En stans som gör runda hörn blev det också... öh nåt mer? Jo en förvaringsmapp till alla papper. Glitterlim, stämpeltillbehör, dynor... åtskilliga många hundralappar fattigare! Men i samma mån, fast åt andra hållet, gladare!
Jag ångrade mig när jag kom hem på en stämpel, att jag inte köpte den då. Men den hittade jag på nätet och har nu beställt. Det är alldeles för enkelt att beställa... jag kommer att bli ruinerad =)
Idag har jag fått en present av Jonas. En stor förvaringslåda, en sortimentslåda som han sa att det heter. Med en massa fack och lådor med små och större fack att ha alla småprylar i. Helt perfekt! Fin han är! Den lådan får jag ha gömd! Maja-klåfinger tyckte att det jag köpte var sååå fint! Hon blandade ALLA små brads i en stor hög, puh, "maja vill åttå pyssla". Hon höll på att hälla ut de små små burkarna med pulver!! Hjärtklappning hos morsan!
Nu kliar det i fingrarna att börja, jag har ju inte kunnat hålla mig så lite har jag ju prövat! Men inte i fred och inte i lugn och ro ännu!
Det om det om söndag... det var en energikick! Bra och nyttigt och trevligt! Fyllde på måbrakontot!
Lördagskvällen var vi bjudna på mat hos vänner, Italieninspirerat. Gott! Men det blev sent och dessutom missades ju en timma den natten. Det har känts idag, på jobbet! Men samtidigt, roligt på jobbet. Får väldigt mycket feedback av vårdpersonalen. Det stärker mig! Jag har dock pratat med en gammal arbetsgivare idag, jag kommer att ta lite pass för henne också. Måste mata min rastlösa själ med lite oro... märkligt att jag funkar så!

3 kommentarer:

Lisbeth sa...

Haha, trodde du hade tillräckligt att göra redan!? Var får du energin ifrån? Kan du kanske tänka dig att dela med dig av den till en äldre dam i sina bästa, trötta och sega år??? ;)
*kramar*

Rimna sa...

Välkommen till stämpelträsket!!!

Shit vad du handlade... en embossingfön har ju inte ens jag;) Jag kör med spisplattan!

Nu bara måste vi träffas och "klappa" på varandras saker!

Kram

Emma sa...

Hej kusinen! Mata rastlös själ med oro, det var vackert skrivet och något jag kan skriva under på. Är det ett släktdrag? Har vi några släktdrag? Det kan man också fundera på, tyvärr känner jag att jag INTE känner släkten nog för att veta. Så om du vet, och vill dela med dig, skriv en rad!
Hälsningar från Örebro-slätten.