måndag 16 augusti 2010

Lysekil bara tvärdog...

Igår åkte nog de allra sista semesterfirarna i från vår fina stad. För igår kväll och ännu mer idag är det alldeles tyst och tomt! Jag läser på facebook att många av mina vänner börjar jobba idag. Nu i detta nu står jag i min lilla butik och saknar sommaren. Det är grått och blåsigt ute, regnet hänger i luften. Kunderna, som allra oftast pratar tyska eller holländska, har tjocka jackor på sig. En kvinna hade till och med mössa på sig! Och idag är det en paraplysäljardag.

Och idag det är en dag för eftertanke och planering framåt. Livet är för tillfället härligt! Det går i hundra knyck och vi har stora planer. I någon form kommer vi att förändra.

Igår hade vi besök. Det är lika mysigt varje gång de kommer. Men igår var det nog rekord hur snabba de timmarna vi hade ihop, gick. Nästa gång hoppas jag på översovning eftersom övervåningen är fri att användas igen. I kväll får vi också besök, liksom imorgon. Och alla stannar i en vecka. Det ska bli så himla mysigt. Butiken får nog bli en helgbutik framöver. Detbkänns inte motiverat att hålla öppet när stan är så tvärdöd! Då kan jag hellre vara inne och mysa med barnen och umgås med våra gäster! Så får det bli.

Nästa måndag är det dagisstart för Maja och stora A. Stora A ska dock bara vara där en timma första dagen. Undrar hur mycket hon hinner härja på den timman? En hel del skulle jag tro! Två veckors inskolning har jag svårt att tro att det kommer att behövas, men det är planen. När det är avklarat blir det en veckas semester för denna familjen. Vi kommer att hålla oss i Sverige, men köra en bekväm hotell/hyra stuga-tur. Kanske Skåne. Kanske Öland. Kanske Stockholm. Får se vad vi hittar på. Det ska bli härligt att bara få vara. Lugn och ro. Semester efter jobb varje dag hela sommaren...

1 kommentar:

Jenny sa...

Jag hoppas på att det blir skåne!!! ;-)

Krma