måndag 10 maj 2010

Ny vecka och hårda bud!

Jag har en liten 'ynge' som låter så högt. Hur kan såna små skruttar låta så inni bänken? Men det klart har man apont i magen och magen är stor och rund som en ballong är det kanske inte så konstigt... trots senaste veckans strikta mjölkfria diet för denna mamman så har han fortfarande ont i magen. De röda prickarna/knottrorna finns kvar på kinderna men inte lika ilsket som han hade tidigare, och heller inte runt ögonen och i pannan som han också hade innan koständringen. Men magen är faktiskt värre!! Nu vaknar han till och med av magknip! Det hörs på gråten att det gör ont. Och då det gör ont i mamman också. Fruktansvärt frustrerande att det inte funkar! Är det inte komjölk han inte tål? Kan kolik bara komma efter en och en halv månad? Ska jag liksom bara gilla läget och stå ut? Vad kan jag göra för att hjälpa honom... många frågor och inga svar! Som sagt, det minsta jag känner är frustration! Liksom dåligt samvete. För hur jag än gör är det någon som är ledsen. Går jag och bär på lilleman blir Anna ledsen och kommer i andra hand. Och tvärt om. Mammalivets dilemma! Hur ska man räcka till?? Denna mamman är dessutom lite sliten efter förra veckans sjukdomar i familjen. Maja kokade först av feber, jätteont i halsen och sen var det Annas tur. 39.9 i temp som mest, hur orkar de? Som tur var varade det bara ett par dagar per barn men ändå. Och inga prickar i sikte heller, både bra och dåligt... men det kan gott vänta lite till. För Axels skull!

I går bar det av till Liseberg och det var ju kalaskul tyckte både Maja och Anna. Anna åkte faktiskt också ett par karuseller, eller ja Farfars bilar och kaninresan, men ändå. Hon tyckte det var kanonkul! Det var trädgårdsdagar inne på Liseberg och vi fick lite lätt panik när vi såg kön för att komma in, att det var mässa visste ju inte vi. Men de flesta var ju därför där för att kolla in alla växtstånd så det var knappt några köer till karusellerna, perfa! Köer is da shit! Och Liseberg är en mardröm i juli! Never ever! För- och eftersäsong är bäst!

1 kommentar:

Camillasrum sa...

Hoppas att han inte har någon allergi. Min första flicka hade också prickar och hon tålde inte mjölk, och var känslig mot gluten. Men det upptäcktes ju lite senare förstås. Kanske har han bara "vanligt" magknip? Det har båda våra haft, från ca 4 veckors ålder och någon månad. Inte är det roligt, men lider med dom. Minns att jag köpte några droppar som jag gav, det hjälpte en del. Hoppas det går över!