tisdag 18 maj 2010

Komjölkprotein is da shit!

I alla fall för Axels mage! Han är superkänslig! Idag var vi på bvc för läkarkontroll av både Axel och Annapanna. Anna följer sin kurva och charmade doktorn med sitt leende och bus! Söta unge! Hon fick också en vaccinationsspruta. Vad den nu var emot... det borde ju jag veta egentligen, men det har denna ammande mamman glömt! Nu är jag mamma, endast och bara mamma inte sjuksköterska och definitivt inte distriktssköterska (till det saknas det förresten en enda kurs, den tar jag till hösten hoppas jag, barnvakter kan ställa sig på kö!   ;-)

Axel hade också gått upp bra (med första 'ungen' hade jag vrålkoll på grammet hur mycket hon hade gått upp från varje gång...) och han hade blivit en bra bit längre, det märks på kläderna! 56-orma är bara att fetglömma, storlek 62 är på jäsket! Lille godingen! Till honom fick vi också en remiss till barnmedicin för vidare utredning angående hans - inte laktosinteolerans - utan mjölkprotein från kossan-intolerans. Jag vet inte riktigt hur det funkar, om man gör pricktest på såna här små eller hur man gör, vi ska i alla fall in på koll. Jag frågade doktorn när jag kunde förvänta mig att överkänsligheten kunde växa bort? Svaret var kanske någon gång mellan två och tre år... puh! Allt kommer ju att funka så länge jag sköter mig, alltså så länge han ammar. Men vad 17 gör jag sen? När det är dags med smakportioner, mat, välling... jaja det lär vi väl få reda på antar jag!

I söndags var vi på Röe gård och kollade läget, det är en mysig affär på landet. De har även en restaurang så vi åt lunch där. Jag sa att jag  måste äta mjölkfritt och förklarade vad den innebar med smör, mjölk, vassle o.s.v. så de gjorde en potatissallad utan mjölkprodukter och erbjöd en lammkorv till. Mums tänkte jag, det tar jag. Mmm shit vad den inte var mjölkfri. För fy vad Axel hade ont i magen på natten och på måndag morgon. Det måste ha varit den för nåt annat 'konstigt' åt jag inte! Gnäll, rynka i pannan, prutt- och dirreanfall och prickar på kinderna, som ett brev på posten.

Det kommer att bli ett matmässigt trist halvår för mig men det får det vara värt, bara han mår bra! Lille skrutten! Han är så mammakär, så som de andra inte varit! Han börjar pipa så fort han hör min röst om jag så bara varit iväg på hundprommis en stund, han vill allra allra helst ligga konstant med näsan och snusa i mitt bröst. Han älskar att få somna så (gissa var han ligger på nätterna...) och jag tycker också det är mysigt! Så lära sig sova i sin säng får han göra nån gång sen... även om han alltid får somna varje kväll i sin säng! Bra början :-)

I söndags hade jag en säljare hemma hos oss. Oj vad kul, att få hålla och känna på sakerna hon ville kränga till Grå Granit.  Denna gången var det ZONE som var på tapeten. Bland annat. Tjejen som var här sålde för flera bolag men det är ZONE som jag mest tycker om. Redan innan söndagen.

Det svåraste är att välja ut det jag vill sälja, det finns ju så otroligt mycket fint! Det ska bli väldigt spännande att se om jag valt ut rätt saker bland leverantörerna! Det ser jag i september! Innan dess är det 'bara' att ha öppet så mycket jag bara orkar! Å andr sidan det som inte är sålt under sommaren blir webshopvaror efter butikssäsong!

När denna leveransen kommer är jag rätt så nöjd, då blir det bara något litet innan premiären. Om en vecka kommer bygg-gubbarna tillbaka, då ska affären färdigställas. Ååå det ska bli så kul! Men roligast när allt är klart och jag ska börja plocka bland alla varor! Inreda, få till det. Pynta. Plocka fram fina silkespappren, fina presentpappret. Wellpapen. Fota till hemsidan - som jag nu fått en goo 'skeånepeåg' att hjälpa mig med :-) det inte han kan om datorer och mac är inte värt att veta! Häromdan fick jag guidning via mejl att få in en ny ljudbok i min ajjfån... så trött jag blir på mig själv att vara så trögfattad! Och så HAPPY jag blev när jag fick så snabb hjälp söderutifrån! Varför kan jag inte fixa sånt själv?? *morr*

Ikväll har jag mumsat bilar - ja bildbevis har ju visats. För imorgon är det vv som gäller. Att jag ammar får jag nog hålla tyst om! Wish me good luck!! :-)

1 kommentar:

Camillasrum sa...

Dom sa ca tre år till mig också, men min dotter hade kvar det tills hon var 6. Så det kan nog variera lite. Av vår läkare fick vi också råd att skippa allt med soja i, för det är tydligen lätt att dom blir allergiska mot det också, och det växer aldrig bort. Det finns många bra mjölkfria produkter nu, mot för 11 år sen, då höll jag på att bli tokig! Men bara du kommer in i det sen, så fixar det sig :-) Ha en bra vecka och kram!