lördag 5 december 2009

Så var det dags...

...för Annas andra (!) sjukdomsperiod. Feber, hosta och helkass i magen. Virus så det skriker om det. Bara att gilla läget, ge rumpraketer med Alvedon och försöka att truga i mat och vätska. Men när till och med välling knappt är trugbart ja då är lilla ungen sjuk. Dessutom har hon svårt att somna, hon har svårt att komma till ro men är samtidigt för rastlös att sitta kvar i knät eller i famnen. Vet inte riktigt vad hon vill och hur jag än gör är det jobbigt för henne. Upp och ner ner och upp ur knät. Gnäll och gnäll och så är livet lite roligt igen när Maja ägnar sig en stund åt henne, när hon låter lillasyster få vara inne i hennes rum. Då är det en lycklig Anna! Dessa två sötnosar kan sitta alldeles tysta i Majas säng - jodå Anna kan klättra upp dit hur enkelt som helst - och titta på Bolibompa. Båda lika fokuserade. Anna sittandes mellan Majas ben med storasysters armar runt lilla kroppen. Då får jag nästan ont i hjärtat av att se dem - så himla fina tillsammans! Barn är det finaste fina!

Tidigare idag var Maja på fotbollsträning. Det tycker hon om, och nästa gång - som är den sista för säsongen - kommer tomten dit och ger en påse godis till alla barnen. Det tycker hon ska bli spännande.

Mellan varven sitter annars denna mamman och spanar runt på nätet bland leverantörer av heminredning med marin Newportkaraktär, saker med god kvalitet och annan enkel och rolig (svensk) design. Jag har fått några napp och det ska bli väldigt spännande. Mitt nya egna projekt är att jag ska öppna en sommarbutik i vår källare. Vi bor en liten bit från hamnen i vår stad och vid en gata där det promenerar förbi en väldig massa människor om somrarna. Så varför inte låta dem gå inom en liten butik med vackra saker? Och dessutom förhoppningsvis bli lockade att shoppa! Om inte annat så en glass eller kall dricka.. Vår stad är en sommarstad som fullkomligt exploderar på somrarna. Campingar, vandrarhem, båthamnarna, gårdshus, sommarstugor... är fulla med människor!

Medan jag sitter här och surfar runt håller käre maken på att fixa och greja i källaren. Det ska sättas upp liggande vit träpanel på några av väggarna, golvet ska bilas upp och grävas ur så att takhöjden blir större, en vägg ska flyttas, en kassadisk ska byggas, det ska målas och grejas. Inredas. Och jag ska beställa saker, det är så svårt! Men fantastiskt roligt! Jag har en bild i huvudet på hur jag vill att det ska se ut. Blått vitt och rött i kombination med svart/vitt. Ljust och fint, vackra saker utan krusiduller. Enkelt och stilrent. Kvalitet. Idéer på spännande leverantörer mottages tacksamt!

Spännande!!

Bebis i mars?? Jodå, men han får ju följa med till affären i sommar, sitta i babysitter på disken och flirta med kunderna :-)

3 kommentarer:

Emma sa...

Låter hur bra som helst! Hyr ni ut lägenheterna i sommar? thomas fyller år, måste överraska med ngt spännande!

Camillasrum sa...

Låter jättekul! Lycka till! Kanske får man se en och en annan bild här på vad som kommer att säljas sen ;-) Ha en skön kväll, kram!

Lisbeth sa...

Men harrejösses, var får du all energi ifrån??? ;D

*kramar* från en avundsjuk gammal slöfock... ;)