måndag 14 september 2009

Lovely helg!


(halvtaskig bild, men ändå...)


Idag känns det så gott i hela mig! Vilken helg vi har haft! Det har varit några såna där få dagar som man aldrig kommer att glömma tror jag.
Vi packade husbilen i torsdags och körde norrut. Slutmålet var Norra Viken, utanför Molkom i Värmland. Där bor en vän och kollega till J, och hans familj. De var och hälsade på oss i augusti och ville nu träffa oss igen och denna gång i deras hemmiljö. Och som de bodde! I en fantastisk herrgård på en underbar gård. Det var så vackert att jag inte kunde sluta att titta och njuta! Det var vackert både på insidan och utsidan, tänk att en del har det där specialla ögat eller känslan att verkligen få till det. Otroligt smakfullt renoverat och inrett. Gamla vackra möbler med patina blandat med moderniteter... jag var alldeles salig! Människorna i huset var lika underbara, såklart, annars hade det ju speglat av sig konstigt :-) vilken gästfrihet! När vi kom sent på kvällen var hela undervåningen full av tända ljus, smörgåsar med kantarellstuvning stod i ugnen och väntade. Vinet var nästan upphällt!Sängarna var bäddade med tjocka goa duntäcken och lenaste mjuka lakan, att vi skulle bo i husbilen var bara att glömma fick vi tydligt veta! Inte mig emot, inte alls! Dessutom fanns en stor bubbelpol i toaletten bredvid vårt rum, så i den badade hela familjen så det stod härliga till! Sådär höll det på hela helgen. Vi blev bortskämda och upp-passade med både roligt umgänge, trevliga nöjen&utflykter och god mat och dryck. Hon i huset visade mig och Maja sitt allra bästa trattkantarellställe och vi plockade korgarna fulla!
Hon fick också en stor murarhink full med nyplockade lingon av någon grannfarbror, då kokade vi sylt och jag fick med mig både bär och färdiga syltburkar. Vi åkte ner till deras stuga vid sjön och satt och njöt i solskenet, grillade korv och barnen lekte i en stor sandhög. Det behövs inte så mycket mer för dem för att ha störtkul!
Vi åkte till Sunne, och på vägen dit stannade vi bara sådär appropå på en loppis (utan papporna, de körde en annan bil!). Vi såg skylten vid vägkanten och stannade bara på vinst och förlust. Vid ett av stånden fick man fylla en kasse med barnkläder för en tjuga! Helt otroligt! Och det fanns nästan bara flick-kläder i Annas och Majas storlekar! Bla en hemmastickad Pippi-tröja åt Anna. Sånt där gör mig glad! Det är vansinne att köpa allt nytt åt barnen tycker jag. De sliter ju inte på kläderna när de är så små som Anna, dessutom växer hon ur dem så snabbt. Kläder klarar ju av att användas av flera barn! Fast självklart handlar även jag nytt åt barnen, men som komplement och som dagiskläder funkar ärvda/'fådda'/second hand-kläder finfint!
Det blev också en tur till Antik&Design i Molkom. Vilken affär!! Wow!! Så fantastiskt mycket vackra saker och möbler! Jag blev helt förälskad i en Bruno Mathson Pernilla liggfåtölj. Nyklädd i svart fårskinn. Jag sög på karamellen ett drygt dygn... sedan bestämde jag mig och numera står denna underbara fåtölj i vårt hem. Och jag har suttit/legat där så ofta jag bara hunnit! Som ikväll, nu senaste timmen efter att barnen somnat och innan jag hamnade här, njöt jag under filten i den. Ända tills J satte på en scary film om läskiga varelser i djupet som jagade dykare som försökte komma upp till ytan. Usch vilken stress! Då är det bättre att sätta sig här och skriva i stället :-)

Maja stortrivdes också i helgen. Hon lekte med killarna i huset, hoppade studsmatta och fick åka fyrhjuling. Det kändes i magen som det gör på Liseberg sa hon! Söta unge! Anna har också mått som en prinsessa! Hon har suttit i en lära-gå-vagn eller i värdinnans famn. Anna charmade henne som bara den, visste precis vilket leende hon skulle bränna av för att få sitta i knät!

Så som sagt, den här helgen kommer jag att leva på länge! Det ska tydligen vara gött och leva!!

3 kommentarer:

Linda sa...

Underbart med skön helg. Det är så välbehövligt!

Ja, här står väskan packad. Det känns som om jag packat ner hela bohagen... ;-) Det känns så spännande att det snart är dags, även om vissa dagar är så långsamma.

Men så fantastiska nyheter du kommer med också! Största grattis!!! Är så glad för er skull :-D

Stora kramar

Hallon & Blåbär sa...

Men vilken underbar helg ni verkar ha haft. Skönt att bara fara iväg och bli uppassade och dessutom ha trevligt sällskap.

He det bra!

Salt Brud sa...

Tack för idag! Precis vad jag behövde!
Bra köp av Pernilla! Jag har ju en ärvd en som står i sovrummet. Underbar!
Ses snart!
Stor kram :-)
från en glad en :-)