fredag 28 augusti 2009

Två recept!

Jag har riktigt halkat in på skorpbak! Inte torra tråkiga (och därmed nyttiga) sådana utan supersmarriga! Jag har fått ett recept av min goa goa vän L och det andra från min förra hunds uppfödare. Tack!!
Jag skriver ut recepten här, dels för egen skull så jag hittar dem igen, men också som inspiration åt er andra att testa!

Superenkla Kardemummaskorpor
7 dl vetemjöl
3 tsk kardemumma
1 dl socker
3 tsk bakpulver
blandas ihop i en matberedare.
sätt i 150 gram smör i bitar, kör igång matberedaren igen. Häll sedan i en blandning av 1 ägg och 1/4 dl mjölk i matberedaren.
Rulla ut till fingertjocka längder. 4 st. skär varje längd i 30 bitar. Lägg på plåt med snittytan uppåt. In i ugnen 250 grader, 6 minuter. Sen sänk till 75-100 grader och låt torka i en timma!

Här kommer ett till:

Chokladbiscotti med vit choklad:

125 g smör el margarin
2 dl socker
2 ägg
6½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad

Ugn: 175 grader / 100 grader

Gör så här:
1. Rör smör och socker poröst och
tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker
och blanda ner i smeten.
3. Rör i grovt hackad choklad och arbeta in i degen.
Ta upp och dela i två bitar.
Rulla ut och lägg på en plåt med bakpapper.
4. Grädda i 25 min och låt svalna. Skär i skivor och torka i 100 grader, i 1 - 1½ timma.

3 kommentarer:

Anna Maria Niia sa...

Skorpor går alltid hem!

Hörde en liten fågel viskade något...

Stort Grattis!!!

Kram

Hallon & Blåbär sa...

Åh, chokladbiscotti är ju bara så himla gott.

Hoppas du har en bra helg!

cecce sa...

Mums! Vilka härliga recept! Lovar jag ska prova dem!

Kul att du hittade till min blogg.
Du verkar ju också gilla kakor och bakning så jag ska hålla utkik här i framtiden.

Ha en fin dag!