onsdag 10 juni 2009

Onsdag


Regn idag. Trist. Jag tänkte promenera men det får vänta tills de mörka dystra molnen blåst härifrån. Tyvärr verkar de rätt så tunga här över vår stad. I stället blev det en ordentlig dust med min vän crosstrainern samtidigt som jag kollade på Animal planets och Djurpolisen, medan Anna sov. Det är hemskt hur människor behandlar sina djur! Usch!

Jag har ätit "pulver" i en och en halv vecka. Först var jag på informationsträff på ett företag som hette xtravaganza. Visst det lät väl bra, men det var svinigt dyrt! Nästan 900:- i månaden första halvåret sedan 600:- plus pulverpåsarna som gick på 500:- per vecka... och man var tvungen att skriva in sig för ett år! I priset ingick deras gym (som ligger en knapp timmes bilresa från mig) och föreläsningar en gång i veckan med pepptalk och information. Det var så fräscht där och snygga lokaler och proffsig personal, vitt och grönt som färgval i allt. Men nej tack det var lite för bra för att vara rätt för mig!

Nu kör jag en egen variant. Med nutrilettpulver, eller allévopulver som finns på ICA. Smakar fan men det funkar. Jag ska köra det i några veckor sen ska jag gå över till att äta ett mål om dagen och sen successivt fler riktiga mål men denna gången ordentlig och nyttig mat. Och fortsätta med min motion i form av promenaderna och crosstrainern! Nu får det vara nog. Nu längtar jag bara tills lilla Fia alias valpeländet ;-) blir lite större så hon orkar gå med på den riktiga långrundan jag brukar gå varje dag. Nu blir det kortare varianter med dem och så får de stanna hemma när jag går långrundan. Ibland går det inte att slå knut på sig själv, hur gärna jag än vill!

Annars så händer det mycket i Annas utveckling just nu. Hon sitter och hon kryper alldeles snart. Hon tränar att stå och gunga på alla fyra. Så nöjd hon är då. Ansiktet otroligt koncentrerat tills hon ser att jag tittar på henne, då blir det ett stort solsken och så faller hon ner på golvet. Söta söta unge! Sömnen som funkat som en klocka är lite sådär just nu, hon vaknar och är ledsen sen somnar hon oftast om igen, men det är jobbiga uppvak. Nu har jag börjat med öronproppar, och då vaknar jag inte vid allra minsta ljud i alla fall! Men hon är lika morronpigg som sin syster var. Någon gång mellan fem och halv sju är det revelj här i huset!

Maja fick fläskläpp på dagis igår. Halkade illa och slog sig mot staketet. Den ungen har nog minst tjugo blåmärken på kroppen och knäna konstant uppskrapade. Hon ramlar flera gånger per dag. Inte konstigt som hon klättrar och springer och har bråttom och snavar och glömmer att se sig för... Så plåsterkontot är högt just nu! Att hon dessutom använder plåster lite "i fall att det kanske eventuellt kommer att b-ö-r-j-a blöda" hör ju till förstås. Liksom att varenda liten ynkans prick får ett plåster på sig. Jaja. Minsta motstånds lag var det någon som uppfann, det skulle ju vara hemskt trist om inte någon anammade den!!

2 kommentarer:

Eva sa...

Hej Ulrika och tack för besöket på min hemsida och raderna i Gästboken för ett tag sedan. Skrev ett svar men förstår nu, att man ska svara på den skrivandes hemsida. Man lär sig.
Kul i alla fall att höra av dig. Har kikat in hos dig och dina goa ungar. Och det BLEV en ny boxer! KUL! Och vigsel! Grattis och Lycka till med bådadera!
För tillfället har jag återgått till trädgårdsarbete dygnet runt. Några års försummelse (läs Hundträning) hade satt alltför tydliga spår i trädgården, som till största delen mest liknade en totalt igenvuxen och oigenomtränglig djungel. Så nu försummar jag min lilla skatt istället. Attans! Men vem vill inte ha mer tid? Just nu sitter jag och förbereder årets utställning och tänkte på dig - igen.
Hoppas ni får en fin sommar och sköt om dig, familjen och vovvarna!
Kramar
Eva från Skåne

Camilla sa...

Hm, det där med plåster känner jag igen. Har en som har plåster snart överallt. Skulle nåt Verkligen hända har man väl inga kvar. Men det går väl över antar jag :) Hoppas det går bra med lilla valpen. Jag minns att jag också längtade tills man kunde gå lite längre promenader :) Ha en skön helg! Kram