fredag 12 juni 2009

Bebis och bebis.

När jag är ute och går så har jag två hundar i en hand och en barnvagn i den andra. Oftast går det hur bra som helst, lilla Fia har lärt sig hur man går med annan hund och när barnvagn är med. I början var det oundvikligt att ibland åstadkomma små pip hos lilla valpeskruttan när hjulen tuchade henne, men av erfarenhet lär man sig! Nu är det helt OK tycker Fia.

Sista dagarna har vi mött många människor på promenaderna, det verkar som om sommar'folket' redan är på G. De är oftast väldigt sociala och hejar eller pratar några ord. Och speciellt nu!
"Åååå vilken söt bebis du har". Stolt och glad mamma som man är, tackar jag och tittar ner på Anna i vagnen! Men se där blir jag grundlurad. De struntar fullkomligt i Anna som ligger och ler när hon ser att jag ler och tittar på henne i vagnen! De slänger sig i stället sig ner på marken och gosar med Fia som bara älskar det. Det är en otroligt social liten vovve! KOntentan av detta är att hon tror att ALLA vi möter vill gosa med henne. Svansen går och hon vill gå till dem...

Igår kväll stannade ett par i 65-årsåldern och gosade valp en stund. Sen sa de att "ja jag begriper inte hur man orkade när man var i din ålder med barn, och du har två hundar varav en valp. Hur gör du?" Ja hur gör man tänkte jag? Som egentligen inte ser något problem i detta. En eller två hundar liksom? Och promenera ska jag ju göra ändå med Anna så lite hundligt sällskap är ju bara roligt. Jag är rätt bra på att slå knut på mig själv fick jag fram och de var mäkta imponerade över bedriften med familj och hundar! Jösses!
Jag resonerar som så att det är ju lika bra att liksom göra allt på en gång. När jag väl jobbar igen (hemska tanke) så skulle det bli väldigt mycket svårare att skaffa en liten valp. Vilket passande det är, att försöka förekomma så att pölarna hamnar utomhus i stället för här inne. Nu är jag ju hemma, och visst, dagarna går i racerfart, men jag får hänga fast i karusellen liksom!

Anna har kommit in i ett morgonpiggt stim. 06.06-06.14 är den tid hon vaknar varenda eviga morgon. Egentligen är hon fortfarande jättetrött men ska fasen inte sova. Det är en väldigt bestämd flicka det där. Så det är bara att tassa upp, stoppa in vällingflaskan i mikron, under tiden kissa vovvarna, ge välling, slänga sig i soffan och morgonnyheterna och vänta på att Maja vaknar så är det dags för morgonpromenad med hundar och barn till dagis. Lämna Maja, ta en lite längre runda. Hem, äta pulver, ta långpromenaden (utan hundar än så länge) på en och en halv timma. Sen är jag redo för dagen aktivitet. I dag regnar det så det blir nog städ av vår våning. Jag är dock grymt sugen på att åka till Torp och söka upp Teliabutiken där för att köpa mig en Iphone, men jag vete 17. Mycket pengar.

Sådär, kaffet är urdrucket, dags för långpromenad till Morrtens förtret. För han och Fia får vänta tills Fia orkar gå så långt så de får vara hemma i stället!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Vad duktig du är som promenerar så mycket! Å det är ju inga problem igentligen, men nu har det gått ont för mig ett tag, tiden räcker inte till!! Har mest cyklat för att hinna ge hunden den motion han behöver. Jag hoppas det lugnar sig...Ha en skön helg! Kram Camilla

Linda sa...

Håller med Camilla, vad duktig du är med promenaderna!

Hoppas ni har det bra hela fina familjen!

Kram