måndag 4 maj 2009

Långledigt!


Anna är en glad tjej!

Det har varit en skön men intensiv ledighet. Det började med torsdagens valborgsbrasa och vårtal. Vi var dock lite sena så vi hann vara med och applådera till talet som vi helt missade =) nåväl, Maja fick klättra i bergen och titta på elden och kasta sten i havet så hon var nöjd!
Fredagen bjöd vi på mat åt mormor och morfar och Majas kusiner. Vi grillade och så hade jag gjort potatissallad och bönsallad samt en hallontårta ur senaste Buffé från ICA. Perfekt. Enkelet och allt gick att förbereda! Sånt gillar jag. Det var en mysig kväll. Trevligt att träffas och barnen lekte så det stod härliga till. Maja fyllde ju fyra år i tisdags så hon blev firad med fina presenter. Bland annat fick hon ett litet växthus och två sorters frö, som hennes stora kusin hjälpte henne att plantera. De hade jättekul!
På lördagen var det dags för barnkalas.


Tingelingtema!
Tio barn var här och det kan jag säga märktes väl! Fullt ös!! Det var kompisar både från nya dagis och Majas gamla avdelning. Allt gick fint och det åts korv och tårta och såklart godispåse ur fiskdammen! Helt otroligt vilka fina presenter hon fick! Egentligen tycker inte jag att det behövs, det räcker med något litet OM man vill. Men det var allt ifrån drakar att flyga med en blåsig dag till en dockvagn, böcker, kudde... otroligt! Maja var ju såklart helt superspeedad! Men en nöjd prinsessa somnade på kvällen sen med hela sängen full av presenter!
På söndagen var det dags för Mulleskola. Skönt att komma ut i skogen en stund. Vi gjorde 'kikare' av toarullar så sprang sen alla barn och letade efter vårfåglar!

Men nog är det skönt med måndag och vardag igen. Sovrutiner ska tillbaka för barnen liksom måltidsrutiner. Inga sockerkickar utan riktig mat ska ätas.

1 kommentar:

Jessica sa...

Låtr som ni haft en bra långledighet.

Och Grattis till stora tjejen som blivit 4 år.
Tiden går så fort, min lille kille fyller 3 år om några veckor och jag fattar inte hur fort tiden går.

Kul med mulleskola, har kikat efter det här omkring men det verkar inte finns, tyvärr.

Hoppas ni får en bra vecka!