torsdag 12 mars 2009

Vart tar dagarna vägen?

Redan torsdag. Och alltså följdaktningsvis fredag i morgon, därmed helg. Tiden går snabbare som mammaledig än som arbetande! Undrar varför jag upplever det så?

Idag har Maja varit ledig från dagis. Vi har haft en skön förmiddag, myst i soffan alla vi tre tjejer i familjen. Anna också såklart! Sen har vi varit och ätit lunch tillsammans med två goa vänner. Vi åt lunch som lagats av gymnasielever på restaurangskolan som finns i Lysekil. Jättegott och duktiga elever som gjorde allt från att ta upp beställning till servering och att ta betalt, ja såklart också att laga maten! Jag åt varm skaldjurssallad till förrätt och så lax på pasta och god sås till varmrätt. Mums! Men på tok för många kalorier! Och jag som inte kan trampa crosstränare heller :-(

I natt har jag knappt sovit! Jag har nog sträckt en myskel i ryggen/ändan. Det gör grymt ont! Jag får liksom hasa mig upp från sittande ställning och att lyfta upp Anna är en mardröm! Jag tror jag fick det från crosstrainern, det var en kväll i veckan då jag toktrampade en halvtimme (nära-döden-upplevelse) och sen smög sig det onda på. Så det blir inga tiotusen steg idag :-( det blir vila i stället! Dessutom har det vräkt ner en massa snö idag, så att halka runt i det med barnvagn låter jag gärna bli! Så fruktansvärt onödigt med all den snön! Usch, nu vill jag ha vår!

I eftermiddag har Maja och jag papperspysslat medan lillasyster lagg (Majauttryck) och sov! Det gick sådär. Maja ville ha allt som jag hade, så det blir inte så mycket kreativitet för hennes del utan mest en jakt och ett evigt tjatande på mig "kan jag få en sån" "Åååå en sååån vill jag haaa, snääälla mamma?" "får jag ingenting?" o.s.v.

En positiv sak har jag fått lära mig idag utan min lunchvän som är lärare, och det är att ungar som rimmar har ett bra ordförråd och kommer inte att ha svårt med språket! Det var ju glädjande för Maja ska rimma på ALLT nu för tiden!


Såna här vill jag se nu, inte en massa snöelände!

1 kommentar:

Rimna sa...

Här vräker det också ner en massa snö och gömmer våra fina snödroppar som stuckit upp sina fina knoppar...

Kram