fredag 7 november 2008

Igår..



..gjorde Maja en "mamma". Hon gjorde något hemskt som även jag gjorde i hennes ålder ungefär. Kanske var jag lite äldre?
Det började med att hon inte skulle inte sova. Hon somnade iofs i bilen på hemvägen från shoppingturen, det var dumt men vad gör man? Så hon låg i sängen efter att jag läst fyra(!) böcker för henne och hittade på tusen saker som att hon var kissis, törstig, hade ont, slog sig... allt för att slippa sova och allt för att få denna mamman att göra en massa saker för henne vilket jag inte gjorde!

Till slut blev det tyst, skönt tänkte jag. Hon somnade. Jonas ringde och jag sa till honom att hon somnat sent, och på det trodde jag när jag la på luren. Då hörde jag någon som ropade "vem var det?" Då fick jag ju gå till henne och kolla läget. Klockan var nog tio eller så! Och hon brukar somna vid senast åtta!
Jo minsann lilla fröken finemang som Madickens pappa säger, låg i sängen och jag såg på hela henne att hon hade gjort något ofog! Det glänste märkligt i sängen... det var hår! Hon hade hittat en sax och klippt sig i håret! Ungskrället! Hela hon, hela sängen var full av hårstån cirka fyra fem centimeter långa sådär. Hon hade också klippt i underlakanet litegrann.
Hon låg där och vågade knappt möta min blick och hade jordens ångest (kan barn ha det??) i alla fall så kunde hon inte sova för att hon visste att hon gjort fel! Hon hade nog legat tyst där inne över en timme.
När jag gjort i ordning allt och till slut kramat om henne somnade hon på en halv minut!
Idag ser hon lite hm.. uppklippt ut. Och ena sidan är lite kortare än den andra. Hon frågade om tomtenissarna sett vad hon gjort och jag sa att det hade de gjort och att de ringt mig och talat om det. Får jag inga julklappar då? Men jag stod på mig och sa att det är stora tomten som bestämmer det! Inte jag!

Visst är tre och ett halvt-åringar konstant goa och mysiga?? Not!

2 kommentarer:

mrsjones sa...

kan inte låta bli att dra på mungiporna lite åt majas hyss. En riktig liten Emil är ju vad hon är! Klippa sig själv så där..hmm hon har verkligen en egen vilja;)

Raveparty samtalet med hyresvärden gick bra. Han var bra och ska ta tag i det. Jag tänker inte släppa det heööer;)

kram och grattis till v 38!

Adhdmamman sa...

*L*
kan bara le lite...men inte så maja ser det såklart ;)