söndag 12 oktober 2008

Söndag!

Vilken aktivitetsrik helg vi haft! Jösses! Det känns i kroppen ikväll!
I går var det 'fotbollsträning' för Maja. En timmes lek och spring i jympasal med olika redskap och balansgång, studsmatta, hopp från plintar ner i mjuk matta, och fotbollsträning på andra sidan av salen. Majas bästa kompis T var också där och dessa två busungar sprang omkring i sina fina prinsess-inneskor. Likadana såklart! Fullt ös!!
Efter detta var det dags att vara lite social, två 'fikor' hanns med under eftermiddagen. Trevligt och gott (och kaloririkt, men va 17...) I dag hade vi världens segaste förmiddag! Sovmorgon, långfrulle och så tv-koll. Råkade fastna i 'Mannen som talar med hundar', ett program som jag aldrig sett tidigare eftersom jag trodde att det var fånigt. Men som nu passade ypperligt att kolla på, en söndag efter frukost! Men OM det nu stämmer så är den mannen nästan magisk! Egentligen är det väldigt självklart det han gör och säger. Tänk så många som lägger in mänskliga aspekter hos sina djur? Som har dem som bebissubstitut. Eller inte visar tydligt ledarskap? Att vara ledare betyder ju inte att skrika och slå, utan med sitt kroppspråk visa vem som bestämmer och det var det som var magiskt med Ceasar, han som 'talade' med hundarna. Så himla tydligt allt blev när han förklarade och visade! Jaja, nog om det.

På eftermiddagen fick vi med oss några vänner så åkte vi upp till ett friluftsområde och gjorde brasa och tände eld. Grillade korv. Jättemysigt. Men är jag klok? Gå elljusspår ett par km med ont i fogarna redan innan? Och sen tillbaka till bilen? Jaja, säger samma sak där. Gjort är gjort och kommer det ont senare (i natt) får jag väl ta det! Jättemysigt var det i alla fall och barnen njöt och sprang runt och hade jättekul! Solen sken den stunden vi var där. Härligt höstväder.

I kväll har vi hälsat på hos en annan vän som håller på att renovera hemma och var klar med ännu ett rum. Kanonfint blev det i sovrummet. Vitt och ljust. Med vita mönstrade tapeter där mönstret glimmade i silver. Så otroligt häftigt. Två fräcka taklampor. En rund större och en lite mindre. Även de vita. Otroligt maffiga svarta gardiner/draperier med invävda mönster. Väldigt smakfullt. Och det som är så häftigt! Hon gör allt själv!

Dagens bildradda blir från korvgrillningen! Världens mest friluftsvana PappaJ stod för vedhuggandet! Och brasgörandet. Och korvgrillandet. Såklart...









2 kommentarer:

Salt Brud sa...

God morgon!
Tack för besöket igår! Synd att jag fick rusa... Tack för fina ord om mitt slit :-) Har sovit såå gott i sovrummet första natten! Ses snart igen! Kommer förbi och kollar bänkskiva mm!

Linda sa...

Det låter som ni haft en riktigt härlig helg! Vilka härliga bilder! Vi hade också vackert väder i helgen, höstigt och friskt. Så skönt att gå i skogen då.

Hoppas du får en lika fin vecka! Ta hand om dig,

Stor kram!