söndag 19 oktober 2008

Söndag kväll.

Det har varit en rätt så trökig helg. Vi brukar alltid hitta på något kul att göra tillsammans på helgen men det blev det varken av igår eller idag.
I går hoppade vi fotbollsträningen för Maja eftersom hon fortfarande var lite rosslig och hade ont i halsen. I stället gick vi på stan och småshoppade lite. Har egentligen inget shoppingsug på saker hem, inte när vi bor som vi gör. I en undervåning, med några flyttkartonger här och var. Köket är alldeles utblåst. Vämen i huset kommer från en fläkt och det finns knappt något mys alls... Rundan på stan avslutades i alla fall med fika på stan med en av mina bröder. Alltid trevligt!

Men lite nätshopping har det ändå blivit i helgen. Lite papper, några stömplar och andra småprylar för min nya hobby - göra kort! Det är världens bästa varahemmaochväntapåbebis-sysselsättning. En trevlig nätaffär är Forma Hantverk. Jag har varit i deras 'riktiga' affär också, den finns i Borås. Jag har gjort några nya kortvarianter, lägger ut dem vad det lider.

Idag har vi haft fikabesök mest hela dagen. Och Maja har lekt som bara den med sin kompis som också hörde till besöket! Det märks att hon inte varit på dagis på flera dagar i förra veckan, ikväll somnade hon utan tjafs. Det tar hårt att härja runt några timmar! Och lägga sig fick hon göra efter att hennes stora idol varit här en snabbvisit på besök. Denne idol är hennes stora kusin. Oj vad lycklig hon blev när han kom!

Söndagen har varit en grym dag, värkmässigt. Jag vaknade vid halv femtiden i morse av värk i bäcken och sen i vänster ben. Jävlar vad ont det gjorde. Och det gick inte över hur jag än låg. Sedan har det fortsatt hela dagen. I fogar och i ländrygg. I förmiddags mådde jag illa och kallsvettades av värken. Såhär hade jag det inte med Maja i magen. Det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna göra något! Bara stå ut liksom. Ändra ställning och försöka lura kroppen. För en liten stund i alla fall. Att sitta i soffan gör ont, stå upp gör ont, gå ut med hunden gör ont. Att sova gör ont, trots svindyra bra madrasser. Och så säger Försäkringskassefolk att graviditet inte är en sjukdom! Nej det kanske stämmer, men graviditet leder till sjukdomstillstånd för en del kvinnor. Det går bara inte att komma förbi. Jag är väldigt glad & tacksam över att jag fick havandeskapspenningen godkänd! Slippa behöva bråka om sjukskrivning och godkännande av den.

Måtte nu denna sista månad rusa iväg lika snabbt som den sista tiden gjort, för nu vill jag ha tillbaka min kropp igen! Och jag vill ha vår lilla miniprinsessa på utsidan!

Idag tänker jag lägga ut några bilder igen. Bland annat på vårt "kök" och så på utedassen som fanns i gårdshuset. Numer är de rivna och bortforslade.


Så här ser det ut i det rum som kallas kök! Kanske... med fantasins hjälp... kan man försöka tänka sig att det kanske eventuellt ska bli ett kök där... typ?


Såna här tapeter har det någon gång funnits i köket!


Då när det begav sig, vid sekelskiftet 1800-1900-talet såg huset ut så här. I dag ser det inte ut så... Det kommer att bli en kombination mellan detta gamla och en lite modernare tuch på panel och fönster när det är dags för fasadändring.


Här är de utlovade utedassen. Tydligen så satt man 4 på rad och gjorde sina behov på den tiden. Och 'resultatet' hamnade i en plåttunna som stod under vardera lock! Uuuäää!

1 kommentar:

Lisbeth sa...

*gapskratt* Gamla tanter som jag har faktiskt upplevt de där dassen "på riktigt". En del hade gammalt tidningspapper som toapapper - Allers funkade INTE... ;)

*krammen*