torsdag 2 oktober 2008

Oj!



Vilken skön dag jag har och har haft idag!
Jag kände en liten sessas mjuka varma fötter i ansiktet nån gång sådär vid fyra-femtiden i morse. Sen vaknade jag kvart i sju av en stor puss på kinden, en ljus röst viskade "mamma godmoooorron" för jodå, hon kommer in till oss varenda natt nu förtiden. Och stilla, det ligger hon inte! Som sagt, fötter i ansiktet... och hon kan knö (=trängas) rätt ordentligt! Sno kudden och nästan hela täcket. Trycka ut mig mot kansten av sängen! Ungskrälle!
I alla fall, kläderna kom på både henne och mig. Två trotsfighter hanns med innan dagis. Den ena gällde en röd tröja jag tagit fram åt henne och som helt plötsligt var "ful" och den andra fighten gällde hennes hår. Först skulle hon ha hästsvansar och när de var på plats slet hon bort spännen och snoddar och skulle ha flätor... Morr! Då tände denna mamman! Iväg kom vi till slut med den röda tröjan på och med nya hästsvansar i håret. Någon måtta får det ju ändå vara på galenskaperna på morgonen!
Sen var det dags för frukost, tidningsläsning och så Morrtenprommis. Han tycker nog att han har en vääldigt tråkig matte numera, dels går hon sakta och dels blir det inga långpromenader i bergen längre! Men det blir ju bättre. Vänta bara tills bebisen är ute då blir det barnvagnsrally av värsta sort, men kanske inte just i bergen dock!! Haha det rimmade!

Två nya gardiner har blivit sydda idag, de är rosa (egentligen jättefula!) med glitter och prinsessmotiv på men som kommer att bli klockrent till Maja! Just nu ser det inte klokt ut i hennes rum med de hemska gröna 40-talstapeterna som är där. Men eftersom vi nu ska bo såhär 'taikonlikt' ett tag, nåt år innan stora renoveringen kommer igång så har vi köpt färg och ska måla över de hemska tapeterna. Bara för trivselns skull. Vi bara målar, utan att spackla och såna överdrifter... ett rum är nu klart. Det blev ljust grått. Jättefint! Snart är det Majas tur, det ska bli ljust rosa såklart!!

I morgon blir det ledigt från dagis för Maja, skönt med en mysdag bara vi två! Vi ska göra någonting som vi pratat om länge men som inte blivit av ännu - nämligen frisörbesök! Jag har klippt hennes lugg hittills, med varierande framgång, ibland har den blivit toksne och då har den fått bli väldigt kort när jag försökte få till den rak igen! Resten av håret är aldrig toppat på längden! Usch vilken mamma! Men detta kommer hon säkert tycka bli spännande!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det där med fighter, kläder och hårspännen....det har vi nästan dagligen, men liiite har det börjat lugna sig. Den ena vill ingenting alls, varken klä sig eller nånsin sätta upp håret, och den andra är superdupernoga med allting, det måste vara perfekt annars blir hon tokig *suckar högt* Tänk att dom kan göra en tokig så mycket, men att man ändå älskar dom så mycket....Hoppas att ni får en jättemysig dag imorgon, utan fighter *skrattar*. Ha det bäst!

Oreste sa...

Hello Ulrika, a salute from Rome. Ciao

mrsjones sa...

Hoppas frisörbesök går bra idag, verkar som vad som helst kan hända om lilla rosa Maja är på det humöret;) Med sådan bestämdhet och vilja kommer hon att nå långt!

kram!