onsdag 13 augusti 2008

Barnmorskebesök...



Idag har vi varit hos barnmorskan för kontroll. Allt enligt 'ramarna' och normalt. Tänk vad glad man kan bli för ett så enkelt ord som normalt?! Lillasyster växer som hon ska och nästan alla värden var bra, förutom att hon stjäl allt mitt järn! Mitt blodvärde var faktiskt rätt så risigt och jag har dessutom lågt blodtryck. Nu har jag alltså fått en förklaring till varför jag är så hiskeligt trött och yr, nästan svimfärdig ibland! Blodtryck och lågt järn! Nu ska jag knapra två järnkapslar per dag ett tag! Hoppas det vänder jättesnart för det är rätt så läskigt att världen bara snurrar och jag måste få tag i något för att hålla mig i tills det går över! Annars så galopperade hennes hjärta på som det skulle, 148 slag på en minut just då och där. Hon sov!
I eftermiddags när jag satt i soffan och vilade en stund var hon nog klarvaken! Jag satt och såg för första gången på utsidan av magen att det finns någon på insidan. En ailien! Flera klockrena träffar! Mysigt!! Blivande fotbollstjej månntro?

Vi kommer mer och mer tillrätta i huset. Och jag njuter trots att standarden är sisådär... för få skåp i köket, diskmaskinen är mina händer. Spisen är seg. En superäcklig heltäckningsmatta i ett av rummen. Jag hittar inte mina saker. Jag saknar mina saker. I-landsbekymmer, jag vet, men ändå! Jag har i alla fall packat upp både hårblås och vattenkokare =) som jag gnällde över häromdagen! Och Maja har fått ett eget rum med sina saker i! I förra huset hade hon sitt rum på övervåningen och var aldrig där och lekte utan hennes saker låg lite överallt. Nu kan hon (och framförallt hennes leksaker och prylar) vara på sitt rum och pyssla.

Jag har packat upp massor av kartonger, fogarna skriker, jag håller på att svimma men jag är ändå väldigt glad över att äntligen vara på plats! Jag kommer att trivas, det känner jag!

Idag har A och jag varit och strosat på Röe gård. Fikat lite och shoppat några småsaker. Bara umgåtts. Skönt och avslappnat. Precis så det ska vara! Barnen och papporna har fiskat småkrabbor och spelat minigolf. Haft mysigt de också! I morgon blir det en tur till Marstrands fästning vi ska åka vägen om IKEA och köpa några hyllor också.

Idag har vi också haft stadsarkitekten på besök. Vi hade lite att diskutera angående bygglovet som nu äntligen är på G. Han ville se att det finns liggande panel under den hemska plastfasaden, vilket det gjorde. Nu verkar vi vara överens, han förstår oss och vi honom. Ibland är det bra att mötas face to face. Och balkong skulle vi också kunna få om den blev tillräckligt högt upp! Yes! Det kommer den att bli! Den där balkongen kommer jag nog att älska. Tänk att sitta där och se på människor, njuta av havet. Dricka något gott! Jag är övertygad att detta till slut blir toppenbra. Även om det tar några år innan allt är färdigt!

1 kommentar:

Bettan sa...

Härligt det låter! Med fogar, saknade saker, äcklig matta, fotbollstjej i magen, yrsel och framtida härlig balkong!
Vila, vila och vila - glöm inte det! Babyskrik morgon, middag o kväll väntar, haha! :D
*bamsekrammen*