torsdag 29 maj 2008Det händer en hel del i livet! Sista tiden har det varit mycket av den varan. Händelser. Det största är nog att vi sålt vårt hus. En spännande rask budgivning som stod mellan tre intressenter, ledde fram till en väldigt trevlig familj som köpare. De har bott i området tidigare men sålt sitt hus för några år sedan och nu längtade tillbaka. Vi skrev papper igår och de har haft en besiktningsman som gått igenom huset och som inte visade på något större att göra. Det är faktiskt ett friskt hus. Byggt av staten på 50-talet. Lärarbostad. Man byggde ordentligt då. De ville flytta in genast men får hålla sig till tåls tills i början av augusti. Då flyttar vi in till stan igen. Vi har ju hunnit hyra ut huset inne i stan veckovis i sommar och ska då bo i huset på landet... inte lätt att hålla ordning på allt. När renoveringen ska sättas igång, i september troligtsvis, kommer vi att bo i ytterligare ett hus. Min brors hus som ligger ett stenkast från vårt hus. Så det blir lite Taikon ett år framöver, men det kommer det att vara värt! (säger jag nu ja...)

Vi bor faktiskt sedan ett par veckor redan här inne i stan. I vårt nya hus. I övervåningen. I bottenvåningen hyr fem män som arbetar sex veckor på ett stort företag i kommunen. Gästarbetare. De är från ett land långt borta så det luktar curry och allt möjligt i trappuppgången, lite kul! Och ovanligt för näsan. Huset har alltså två lägenheter i dagsläget. Väldigt praktiskt nu men det kommer att bli ett hus för oss när det väl ska renoveras. Nu väntar vi in min käre brors ritningar på insidan. Och en balkong som jag kom på att jag vill ha... efter att bygglovshandlingarna var inlämnade. Jaja, man kan väl få ändra sig?? Man är ju kvinna :-)
Men jag trivs! Helt underbart att promenera bland hus! Se människor, alltid träffa någon jag känner, hejja eller prata en stund. Detta är så rätt! Nära till stan. Ta med Maja på sin nya rosa cykel med långt handtag i och gå till lekparken. Köpa en glass. Handla lite och så GÅ hem igen. Slippa bilen. Slippa leta parkeringar. Få röra sig naturligt. Tänk om man bara kan knäppa med fingrarna och så är det maj 2009? Renoveringen är klar... och vi ska flytta in! Dream on!

Vad har hänt mer.. jo lilla fröken har varit förkyld igen. Förkylningen övergick i en uvi. En hel del vab förra veckan... Vi blev bjudna på morsdagmiddag på restaurang. Gott och trevligt.

Jo och så en annan rolig sak som stärkte egot riktigt ordentligt! En tidigare chef ringde mig på jobbet idag! Blev så paff. Hon hade sökt mig på mobilen och hemma men av olika anledningar har det ju inte funkat så bra! Vi bor ju i stan och mobilen har varit knäpp så jag har haft ett annan abonnemang ett tag, har helt missat hennes samtal. I alla fall så erbjöd hon mig en tjänst där på den supermysiga vårdcentralen. Jag blev grymt sugen. Av de ställen jag arbetat på som sjuksköterska är det där jag verkligen kände att det hände nåt med mig. Jag utvecklades och lärde mig enormt under det året jag var där. Men. Nu har jag ju alldeles precis skrivit på för hemsjukvården i stan, har ju faktisk inte ens hunnit gå av mitt vikariat och gått på triktiga tjänsten ännu. Jag känner att jag får löpa den linan ut. Hon jag pratade med förstod nog mitt dilemma. Och skulle fundera ut om det fanns någon annan möjlighet för mig att få komma lite kontinuerligt en eller två dagar i veckan fram i höst. Jag ska också se om det finns några lediga dagar i sommar jag kan tänka mig att hoppa in där. Jag är ju rätt så bokad redan så jag vet inte vad det kan bli över, men jag ska kika i alla fall. Det låter som ett drömscenario i mina ögon! Tänk om jag kan få både ock?? Har lyckan vänt måntro?

Sen har jag träffat en stor fyrbent kompis som jag fallit pladask för! En riesenvovva på två år. Så himla lik en boxer (missförstå mig rätt nu vovvens matte H!!) men hon är så pigg och glad, har en energi utan måtta! Förig och villig att arbeta. Är så sugen att få sätta henne i en sele och spåra! Jag är som sagt väldigt sugen! Tajmingen är kanske inte den allra bästa med tanke på alla flyttar och tillfälliga bostäder fram och tillbaka närmsta året. Men allt går ju att lösa om man bara vill! Jag hoppas få komma ut till H snart och låna med mig svarta damen...

I morgon jobb igen. Usch idag fick jag jobba över ett tag. Har bara jobbat en dagtur på "mitt" boende denna veckan, himla mycket som ska hinnas med då. Dessutom var jag ensam och då är det alltid en hel massa extrasaker att fixa med. Men Jonas är hemma så han kunde hämta på dagis. I morgon har jag tagit ett extrapass i en annan kommundel. Alltid skoj att göra nya saker!

Det blev nästan en uppsats idag, å andra sidan hade jag ju rätt mycket att ta igen! Men nu har vi nåt som heter Telia homerun här. Segt som tuggummi men jag kommer ut på nätet i alla fall!

Till sist. En ny länk. Kennel Starstruck's. Lägger den även i rekommenderas här till höger ----->

1 kommentar:

Lisbeth sa...

Hej där! Kul att se dig igen! Jaaajaaa, jag har inte heller skrivit, men du vet hur det är... ;) Roligt att det rullar på bra nu, och skönt att ni fick sålt ert fina hus.
Sköt om dig och familjen och krama Morrten! Vi får höras på tfn eller mail snart. :)

*krammen*