tisdag 22 januari 2008

Trevligt besök!


Idag har jag varit flitig! Eller kanske snarare kommer att bli flitig. Två av mina klasskompisar från skolan har varit hemma och vi har pratat ihop oss om den B-uppsats vi ska skriva tillsammans. Vi har varandra och vi kommer att fixa detta! Såklart. Gemensamt. Får puscha varandra. Dessutom var det väldigt kul att träffa dem på hemmaplan! Undrar om vi inte mesta tiden ptratade om annat än uppsatsen??? Så skönt att få något annat att tänka på en hel eftermiddag även om filmen då och då spelade upp i huvudet. Ibland kände jag att jag var tvungen att berätta något, de lyssnade tålmodigt... :) Jo, vi ska förresten skriva om 'hur distriktssköterskans goda bemötande ser ut, i mötet av människor i sorg' Passar bra va?? Egenterapi skulle jag gissa... men det ska samtidigt bli lite intressant.

Så så har min tisdag sett ut. Skön och lugn! Promenad i skogen/berget med hundarna före och efter besöket. Svinkallt idag!

Är trött på mitt yrke! Har funderat sista tiden på att byta. Känner att jag inte har energi att möta de krav som mina vårdtagare kommer att ha på mig. Och som de har rätt att ställa. Jag är så trött, hjärnan är inte med. Glömmer saker, tappar ord. Sover dåligt. Har pratat mycket här hemma om det. Sambon skulle behöva hjälp med att få sålt något så upphetsande som rullar till transportband. Det skulle innebära att jag lär mig allt om dem. Sedan sitter jag hemma och ringer till inköpschefer i hela Sverige, och ber att få vara med och offerera. Sköter ordrarna, fixar med beställning, orderbekräftelser, transport och fakturering. Uppföljning. Som tjej har man tydligen fördelar i industrivärlden :) Jag funderar på att prova, ge det ett år och sedan utvärdera. Det är ensamt, visst. Men det finns vinster. Jag får vara på hemmaplan. Jag bestämmer själv över min tid. Maja behöver inte vara på dagis min pendlingstid till och från jobbet. Jag behöver inte jobba över... dessutom kan jag äta lunch tillsammans med vänner som jobbar i stan och ändå få lite socialt umgänge. Bättre betalt än kommunen... Mmm jag funderar skarpt på det! Dessutom tror jag att det en bra merit att pröva på säljarjobb. Låter det som om jag har bestämt mig??

2 kommentarer:

Rimna sa...

Nämen... Vad kul!
Det låter som du iallfall tänker ge det en chans! Och vem vet det kanske blir du som ser till att dom där rullarna blir både prickiga och rutiga! En kvinnlig touch på det hela liksom!

Många kramar!

Lisbeth sa...

Nog låter det som du bestämt dig! Och varför inte, du lär säkert hitta nytt jobb i ditt yrke om du ångrar dig!
Hehe, och vi har ju telefån här i Storst´án oxå, så då kanske vi kommer ut på den där promenixen...? ;D

*kramar*