fredag 24 februari 2012

Influensa!

Natten till måndag blev Majagumman febrig. Rätt så olägligt.. Fast när är det läge för sjukdom i och för sig? Det blev den hårda skolan. I med Ipren och sen in i bilen på morgonen, jag hade ett test som hon fick hänga med på. Det gick bra, både med testet och med krasslig Maja. Tisdagen kom och på eftermiddagen ringde dagisfröken som sa att Anna hade feber. När jag kom dit låg hon nerbäddad under filt i soffan, och var ledsen och skör. Lilla hjärtat. Hem med både henne och lillebror. Febrarna har varit ok på dagarna men på kvällen har de stigit till runt fyrtio grader. Ingen aptit men de har druckit bra. Igår började lilleman att tempa. Och Maja är fortfarande inte hundra frisk! Segt!

Utöver hög feber härjar hosta halsont och kassa magar. Och som ett brev på posten: väldigt korta tålamod, tristess av att vara inomhus och gnäll och uttråkat trötta barn. Vissa stunder vill jag gå ut och stänga dörren. Utifrån. Men det går ju inte, för pappaJ är iväg på jobb under veckorna.

Ingen träning. Inga hästar. Inget löpband. Inget socialt liv. I stället agerar jag medlare, jag är en fena på att trösta, krama och torka snor. Jag är bra på att ha tre barn i knät - samtidigt. Jag kollar tempar, leker och tittar på Emil och Pippi. Har tappat räkningen på hur många gånger jag hört "mammaaaaa han/hon slog meeeej" medlar lite till, och bakar en mjölkfri kladdkaka till fredagsmyset däremellan. Så visst, egentligen är jag rätt så duktig. Undrar under vilken rubrik i CVt man skriver in dessa färdigheter?

Trevlig helg! Det ska jag ha trots att denna morsan är gräsänka i helgen också. Länge leve livet, det ska minsann kännas att man lever! :-D och efter regn kommer solsken, så är det ju alltid!

1 kommentar:

Camillasrum sa...

Håller tummar att ni snart är friska! Många som är sjuka nu...snart ska du se att träningen är igång igen! Ha en bra helg! Kram