fredag 14 oktober 2011

Fredag!

Så har en vecka gått. Det är bara måndagar och fredagar tycker jag. Och det har varit en vecka utan vab. Friska och hyfsat glada barn! Härligt!
Förra helgen tillbringades i Värmland. En underbar helg i goda vänners lag. God mat och goda viner. Trattkantarellplock i skog med alla barnen. Besök på Molkom antik och design med viss shopping. Om man nu kan kalla att handla gamla möbler för shopping ;-) fint blev det hemma i alla fall. Och mer och mer längtar jag efter vår stora husrenovering! Härligt ska det bli att få ett 'nytt' hus av det gamla! Och vad fint det kommer att bli med våra saker som inhandlas då och då. Sånt som jag bara inte kan låta bli utan ser framför mig i den nya matsalen till exempel. Så var det med de stolar vi köpte i Värmland. Svartmålade och klädda med ett coolt Svenskt tenn-tyg. Det kommer att bli så himla bra!

Denna veckan har varit bra. Friskt ute, hög höstluft. I morse vaknade vi till frostig backe. Alla barnen vinterförberedda med jackor, overaller och ordentliga skor. Bara Maja kvar att få nya skor, jag tror inte hon går med på att jag köper utan att hon får vara med och välja. Hon var så himla fin i morse när hon gick till skolan i nya kapp/jacka och ny mössa. Gullunge! Och min irritation rann av mig... jag tycker bara att jag tjatar och tjatar på mornarna. Först väcka henne, sedan få på kläder, äta frukost och borsta tänderna. Hur svårt kan det vara och hur lång tid kan det ta? Hon flummar väldigt lätt bort i lek och pyssel och sitter där i sin pyamas en kvart innan vi måste gå och inget är gjort av det jag ber henne om! Puh! I morse brann propparna! Såna mornar är inga bra mornar.

Igår efter skola och dagis hade jag inte bara mina tre ungar med hem, utan tre till! En kompis till Maja och två (!) kompisar till Anna. De lekte som tusan, byggde kojor och bråkade om Pippidockor. Fikade mackor och äpplekaka. Maja och hennes kompis fick en korg med Oboy och mackor, de ville ha picnic ute på trädäcket. Lyriska barn! Även Axel som fick äran att vara med småtjejerna. Hon är en kaxig kille, puttar tjejerna så de kommer och skvallrar, när jag säger ajjabajja får jag ett stort leende och ett huvud på sned. Han vet precis hur man ska göra för att charma!

Och vardagsrummet? Jo det såg ut som en bomb! Men vad gör det?

Idag jobb. Jag trivs nere i min källare. Ska strax smita iväg på lunchträning. Måste springa lite i mina nya springbrallor, har inte gjort något vettigt på två dagar!

Helgen då, tja, barnvakt och träning imorgon förmiddag. Det känns som en bra helgstart. Sedan Mulle på söndag. 

Inga kommentarer: