måndag 3 maj 2010

Ny vecka!

Så är det måndag och ny vecka. Helgerna går snabbt, och särskilt den här helgen som verkligen varit intensiv! I fredags fick jag oväntat men jättemysigt besök i Fias uppfödare, som hade vägarna förbi! Jättekul att träffas igen, och Fia kände så väl igen sin första matte! En riktig fjäskpotta var vad hon var, ville helst krypa in i fickan på Ann! Ett par timmars trevligt umgänge innan hon drog vidare norrut.
På kvällen hade vi två spända tjejer här hemma, nämligen Maja och hennes kompis. Kompisen skulle få sova över i Majas rum. Så de hade pyamasparty med film inne i Majas rum, popcorn och den obligatoriska fredagsmums-mumsen serverat liksom 'Pippi-dricka' alias sockerdricka. Det blev en sen fredagskväll för dem, inte förrän strax efter halv tio somnade de. Och då hade de verkligen kämpat emot sömnen länge... 'Nää vaddå, vi är inte alls trötta...gäääsp'.

Lördag var vigd för barnkalas. Två timmar fullt ös och det var så lyckat. Tio finklädda kompisar kom hit. Korvgrillning, tårta, lekar och så obligatorisk fiskdamm. Annas sömn tajmade vi in så att hon sov middag och faktiskt missade hela kalaset. Men hade hon varit vaken hade en av oss varit tvungen att punktparkera henne hela tiden. Hon är verkligen helt hopplös för tillfället. Allt från golv och en meter upp är bortplockat... eller redan trasigt. Vi har grindar nästan överallt. Igår hade någon glömt köksgrinden och det tog väl en minut innan jag upptäckte det med följden att jag hade vaniljsocker över hela köksgolvet och en glad vit unge som satt i det och slickade på golvet.... gaaah!

I lördags var denna mamman på äventyr ensam utan familj. Otroligt skönt! En kompis hade anmält oss till Mojitokurs med tillhörande middag. På en tapasrestaurang. Mums, både mohito och tapas. Och jag drack ett glas vin och en egenhändigt gjord mohito! Lilla gossen funkar ju bra på ersättning så det hade han druckit på kvällen och fick på natten. Perfekt. Fast jag var hemma elva så var det väldigt härliga fyra timmar iväg alldeles ensam! Dessutom kan ju nu göra väldigt goda mohitosdrinkar också. Perfekt fram i sommar på trädäcket :-)

Igår var det mulleskola för Maja, de hade träffat Bäckatrollet. Jag och de två minsta var hemma eftersom de skulle vara vid en bäck och denna bäck låg längst ner i en ravin, ingen hit med dubbelbarnvagn med andra ord! Men Axel, Fia och jag tog oss en riktig långpromenad lite senare, det var ett fantastiskt väder!

Idag har jag varit på bvc med lilleman. Han har gått upp fint, snart väger han sex kilo! Men han är så otroligt prickig, och röd och knottrig i ansikte och huvud. Han är ju också rätt så onöjd. När han är vaken låter han för det mesta, gnäll gnäll, det är väldigt få tillfällen han är vaken och nöjd samtidigt. Oftast har han en bekymmersrynka i pannan. Han vill helst vara nära, bli buren, gungad eller åka bil eller vagn. Nätterna är ju också sisådär med många vakenstunder varje natt, kanske fyra vakningar i snitt, ibland fler ibland färre. Bvc-syster funderade på om han kunde vara överkänslig mot mjölk? Dels på grund av prickarna, men också på grund av det gula vatten som han bajsar ut, liksom missnöjdheten och viljan vid att vara i rörelse. Så nu ska denna mamman låta bli mjölkprodukter helt och hållet. Jag ska pröva så i två veckor för sen är det läkartid och utvärdering. Det skulle ju vara väldigt jobbigt om det visar sig finnas allergi med i bilden. Men allt som oftast växer det ju bort. Och skulle det inte göra det får vi ju gilla läget och anpassa oss. That's life!! 

1 kommentar:

Lisbeth sa...

Hej vännen!
Det finns ju mycket laktosfria produkter, funkar det? Isf kan undertecknad skriva under på att det är ganska ok, lagar numera allt laktos och glutenfritt. Och det laktosfria finns det massor av, lite dyrare men det smakar bra! Och då använder vi ALDRIG havre- och sojaersättningsprodukter...

*bamsekramar*