fredag 12 februari 2010

Fredagsmys!

Var får jag min energi ifrån? Är det sista rycket innan jag kommer att hamna som en orörlig soffpotatis och glo på tv inför förlossningen? Jag har ju sökt och kommit in på en kurs som är nätbaserad, alltså inga föreläsningar på skolan utan de finns att lyssna på via datorn. När jag har tid. Och lust. Sen ska det lämnas in uppgifter och hemtentamen, och så ska man visa sitt intresse i någon diskussionsgrupp på nätet. Blajja är jag rätt så bra på... Jag var lite fundersam över hur jag skulle kunna få tag i böckerna, men jag fick tipset från min goa kollega på jobbet att höra med sjukhusbiblioteket i en stad nära oss. Så det gjorde jag, mejlade helt enkelt över litteraturlistan till dem och fick svar dagen efter att jodå, de flesta böckerna fanns och skulle skickas med internpost till mitt jobb på jourcentralen. De böcker som var utlånade skulle hon hon skicka så fort de kom in! Är inte detta otroligt bra service så säg!! Helt plötsligt blev allt så otroligt enkelt! Och nätbaserade kurser är ju helt perfekt som mammaledig, jag läser och skriver och lyssnar när det finns tid och möjlighet! Helt perfekt! Annars har jag en plan i huvudet. Jag funderar på att söka in på specialistsjuksköterskeutbildning till hösten, i Borås. På halvfart. Bli ambulanssjuksköterska. Det tror jag hade varit kanonkul! Men vi får se hur jag ska lösa det praktiskt, det kommer ju faktiskt en liten 'ynge' i mars...

Den hittills minsta yngen i familjen är inne i en riktig mammaperiod. Sitta i knät, bli buren. När jag står och grejar i köket står hon och håller mig runt benen. Drar. Gnäll gnäll tills jag tar upp henne... hmm... hon gör inte så mot sin pappa. Men jag orkar ju inte höra på gnället och tar då upp henne. Och sånt lär sig små yngar snabbt såklart.
Den stora yngen är på dagis idag. Det tycker hon om. De skulle ha Pippi och Prusiluskan på besök idag, men det var en hemlis!

Efter avlämnandet där, då både Anna och Fia var med så gick vi tre till KONSUM och handlade lite fredagsmys. Jag höll på att dö! Vilken modd, barnvagnshjulen hade tjockt med snömodd på sig, trottoarerna är oplogade, en hund i kopplet är alldeles stollig och vill tokspringa i snön och så jag då, bigmama med jordens foglossning puttandes på Anna i vagnen! Inklusive dålig kondition. Jag var genomvåt av svett när jag kom hem. Puh! tack och lov för Alvedon!

Lite senare idag är det dags för ett nytt veterinärbesök. Fiabus har brunt gegg i öronen. Klåda, och svullen. Hon behöver lite antibiotikasalva skulle jag tro.

Igår var jag och en vän iväg på me&i-party hos en jobbkollega till mig. Mysigt att komma ifrån lite och få titta på fina kläder, fika och umgås lite. Det blev en klänning var till tjejerna, likadana. Såå gulligt i sommar! Och så en body med husvagnar på till lillebror. Ska bli kul när de kommer!

Snart blir det en ny Ullaredsresa. Måste ju faktiskt köpa lite pojkkläder... trots att det känns som en hel evighet är det 'bara' en månad tills lilleman kommer till oss!! ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Saga sa...

Sign me up när du ska till ullared!!! Jag måste också dit å skaffa det sista innan min ynge dimper ut, så vi borde göra en favorit i repris du å jag å pallra oss dit!!! KRAM