fredag 9 oktober 2009

Vi har bott i vårt hus ungefär i ett år. Eftersom detta huset har två lägenheter på var sitt plan bor vi i den nedre våningen och har den övre till gäster som hälsar på. I sinom tid (alltför långt bort tyvärr, man skulle haft några miljoner över...) ska vi renovera huset så att vi kommer att bo i hela huset. Uppe blir sovrummen och nere sällskapsrum, kontor och kök. Jag längtar verkligen tills dess! Det hus vi flyttade ifrån var rätt så stort och på grund av detta har vi alldeles för mycket saker till den plats vi nu disponerar. Dock kan jag inte bo utan en del av mina saker! Därför har vi nu börjat bära upp flyttkartonger... och jag packar upp plockar fram stuvar om och packar ner igen. Det är som julafton för mig! Jag älskar det. Tänk vad man glömmer bort på ett år! Och tänk ändå vad prylar betyder för oss! I alla fall för mig. Jag tycker om att ha vackra saker runt mig. En hel del prylar åker förstås ner igen, allt går ju bara inte att få plats med. Men ändå. Så roligt.

Dessutom har min händiga man stängt igen en dörr. Maja hade två dörrar till sitt rum. En gick ut till köket och en gick till vardagsrummet. Alla kan ju förstå vilket spring det var runt runt när hon hade sina kompisar hemma! Dessutom tar ju dörrar en hel massa plats från själva rummet. Så dörren till vardagsrummet stängdes igen. Det är målat rosa på Majas sida och det är tapetserat fondvägg på vardagsrumssidan. Och jag är såå nöjd. Det blev kanonfint. Tur man har föräldrar som är ena hejjare på att tapetsera! Det gick ju på bara några timmar! Bilder kommer! När flyttkartongerna är borta...

Annars är det inte mycket som händer. Livet rullar på. Maja är på dagis tre dagar i veckan. Trivs med det numer. Skönt. Annapanna håller på att få tre tänder uppe i gommen samtidigt. Så det är mycket snor och en hel del gnäll från den lilla sessan. Men hon kan vinka, titta på lampan när man frågar var den är, och tittar på vovvarna när jag frågar var vovvarna är, hon kan klappa händerna. Hon är en himla gosig tjej, för det mesta glad och go! Kramas och myser i knät. Men allt ALLT ska in i munnen! Hon vaknar någon gång per natt och vill slurpa i sig en flarra välling. Det kan man väl bjuda på, jag gör det nästan i sömnen!

I dag är det fredag. Jag ska jobba ikväll, och imorgon på dagen och så söndag kväll igen. Känns lite blandat. Trist att jobba tre dagar, helgen blir verkligen förstörd. Men å andra sidan så har jag bara tackat ja till året ut sen får vi se vad som händer. Att gå som timvikarie är också rätt OK även om det kan bli lite ojämt med turer. Sen när jag väl är på jobbet trivs jag som fisken i vattnet! Det är verkligen min ventil. Sista tiden har det varit mycket 'mammajobb' och det är skönt att få små avbrott i den rollen ibland.

Önskar alla en trevlig helg!

1 kommentar:

Emma sa...

Trevlig helg själv! Sitter på mitt jobb, väntar på dagens enda patient. Skönt att vara själv, skönt att hinna längta efter ungarna. Snart kommer Anna, Börje och Julia hit, samt mamma och pappa (nästa helg). Ska bli spännande! närmar sig ju halvåret, den lilla. Inte kul med tandsprickning, men det är bara att räkna ner... Tre som kommer upp betyder tre mindre kvar! :-)