lördag 14 mars 2009

Fullt ös!

I går var vi på after work. Jag vet väl egentligen inte om mammalediga mammor 'får' gå på såna tillställningar, men vi gick dit allihop! Öl och buffé för en femtiolapp. Ja ölen är ju då för arbetande föräldrar medan ammandes mammor fick nöja sig med Cola. Det går inte heller av för hackor. Buffén var pizzaslices, grillade revben och så pastasallad med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Bröd och så tortillachips. Mmmm mums! Verkligen inget för denna mammans kaloriåterhållsamma diet, men va fasen - man måste få unna sig något gott ibland! Och hejja vad jag åt!
Men liten Anna ville inte alls sova där, utan satt i famnen och kollade in alla människor. Skrek lite emellanåt, ville äta ibland och tyckte nog mest att det var ett dåligt alternativ till att ligga hemma i mammas säng och bli ammad till sömns i lugn och ro.

Lilla unge vad jag 'skämt' bort dig! Ligga och amma, mysa och gosa i sängen. Somna med lilla näsan snusandes i bröstet när magen är mätt och go. Och oj vad jag njuter! Varje gång! Tänk snart är hon fyra månader och snart är det kanske läge att trappa ner på amningen? Men jag då? Som älskar detta sugande och slurpande och kladd och bara ljudet när det rinner ner nyttig mjölk i magen går ju inte att beskriva! Det är en underbar upplevelse detta när allt bara funkar!

Nåväl.

I dag har vi varit i simhallen och Majas första besök där (!). Simskolan började för hennes del, och det var stora protester först! Det började i morse då klippte denna stora Maja av nackbandet till sin baddräkt. Hon skulle se om det gick... suck! Snabbt sy ihop den igen. Väl i simhallen var det ett projekt övertalning att ens få henne in i duschrummet. Till slut gick det men under stora protester, efter någon minut kom det stora tårar och darrande röst "jag vill inte, jag vill åka hem" och så sprang hon in i omklädningsrummet igen. Suck. Det var till att lägga in min pedagogiska sida (som inte är välutvecklad!) att "vi går in och titta bara, vill du inte då så åker vi hem igen". Väl inne i simhallen kom äntligen hennes bästis T och då försvann rädslan! Jag fattar inte att hon är så himla rädd för nya saker! Det slutade med att hon doppade hela huvudet, hämtade bollar på botten, åkte rutschkana ner i vattnet, hoppade i från kanten... skruttunge! Jättestolt när hon klarade av det!

När simskolan var över var det några timmars paus sen var det dags för ridlekis. Det är ju så typiskt att de två aktiviteter Maja är med på är samma dag i veckan! Så nu vet vi ju vad vi ska göra på lördagarna framöver! Något stros, fika och shopping på stan är det bara att glömma! Men det gör egentligen inte så mycket! På ridlekis fick de borsta Zingo och sedan åka häst och vagn. Toppenkul!

Summa sumarum - idag har det varit en bra dag! Igen.

1 kommentar:

lilla angelyne sa...

Hej Ulrika!

Tack för dina fina ord på min blogg.
Och grattis till dina tre fina barn.
Blir lika ledsen varje gång jag förstår hur stor skaran av föräldrar som mist barn är.

Det stärker mig otroligt att se föräldrar som fött barn igen, ger mig tro på att vi också ska klara det.

Många kramar