fredag 20 februari 2009

Fredagsmys!!


Äntligen fredag. Eller egentligen vaddå äntligen? Den här veckan har bara sagt poff, så försvann den! Men jag ser ändå fram emot en helg som inte innebär jobb för pappaJ. Även om jag förstår och tycker att det är ok, eftersom det är renovering av vårt gårdshus. Det tar en massa tid. Det känns sista tiden som att vi aldrig setts, inte en hel dag!
Vad vi ska hitta i helgen är inte bestämt, men vi åker nog och tittar på nåt. Gör nåt. Aktivitet! Kanske Nordens Ark och kollar på alla djuren, eller pulkaåkning, eller bara stros på stan med tillhörande fika =) eller fika och fika, en kopp svart kaffe för min del. Nu börjar kampen mot kilona på riktigt! (får se hur länge den här motivationen varar... känner jag mig själv rätt så inte så länge!)
Jo, jag har köpt en kul grej. Som hjälp i kampen. En stegräknare man har i snöre runt halsen. Säkert kan den ligga i fickan eller var som helst men ändå. Där matar man in sin vikt *host* och sin sin steglängd så räknar den sen ut kalorier och antal steg, samt hur långt man gått. Sen kan man gå tillbaka och kolla hur flitig man varit sista veckan. Idag har jag hittills gått 8349 steg, med barnvagn och hund i snömodd. Huvvaligen! Och det gav ynka 410 kalorier... och ändå har jag kvar en kvällsrunda med vovven så jag kommer att komma upp i mina 10000 steg idag! Tänk så otroligt enkelt det är att trycka i sig en Bounty eller en semla eller en påse smågodis men så svinjobbigt och tidskrävande att bli av med det! Den här lilla manicken runt halsen ger perspektiv men kanske framför allt, en rejäl känga i ändan! Och dessutom kommer den nog att motivera en extra runda om jag inte gått mina steg på dagen.

I kväll kommer det att inmundigas musselsoppa på färska blåmusslor. Efter det färska räkor, bröd och vitlöksdipp! Mums! Nyttigt och supersmarrigt!

2 kommentarer:

Britta sa...

Hej Ulrika ! Så kul att du gick in o tyckte till om mina kort . Jag tror att jag vet vem du är , så kul att se dina små flickor, Jag skickar dig ett kort om jag får din adress .....just nu så har jag strul med e-post ut o in , men skicka i allafall ... jag ska kolla in på ditt semesterboende o så ha det så gott Kram B-M L...

Linda sa...

Hoppas ni haft en skön helg tillsammans!

En stegräknare har jag länge velat köpa som motivation. Det är ju precis som du säger så lätt att lägga på sig några kilon än att gå ner dem. Nu har jag visseligen den bästa anledningen att gå upp i vikt :-) men det är ändå skönt att röra på sig!

Ta hand om er! Kram!