söndag 21 december 2008

Söndagstankar...

...nu så har faktiskt julen startat för oss. Lite grann i alla fall. Våra norrlandsbesök har kommit ner och det är mysigt. De lämnar vintern och snön och en hel massa minusgrader och kommer till gröna gräsmattor och barmark! "Det blåser så varma vindar, det känns som att vi är utomlands" är kommentarerna från dem. En annan drar mössan långt ner för öronen och har både handskar och halsduk och tycker vinden är svinkall!
I dag har vi gått en långpromenad allihop. Maja fick ont i benen och skulle ha många vilopauser, men orkade ändå följa med hela vägen med de små benen. Bra för henne så att den värsta rastlösheten promeneras bort i stället för att få utlopp inomhus med en massa bråk, tjafs & tjat som resultat.
Flera av butikerna i stan hade söndagsöppet och vi kikade in i en av dem. En rolig inredningsaffär med designade heminredningsprylar! Man bli så sjuk där inne, en "vill-ha-allt"-känsla far över mig! Men såklart är det inte direkt billigt där inne... speciellt inte med mina nya 'Ullareds-ögon' men man kan ju få titta och känna lite på sakerna! Och kanske kanske köpa något en annan dag...

Jag är så glad att jag kommit på en bra julklapp till Jonas. Jag skriver inte vad det är för ibland har jag kommit på honom att han vet saker som jag skrivit på bloggen och erkänner att han själv läst vad jag skrivit. Och han som tycker mitt bloggande är trams!! Så tramsigt var det ja :-) Men hans julklapp är beställd via nätet och jag kom på det så sent som i fredags, så jag hoppas hon postade det i då så att jag har det innan julafton! Det trodde hon dock! Spännande! Och det roligaste är att Jonas har ingen aning och han låtsas som han inte bryr sig heller, men så kommer det små frågor då och då om vad det kan vara! Hehe!

Jag har gjort en laddning köttbullar till idag, och det har bakats goda sega brödkakor i huset idag också. Det är verkligen världens godaste bröd, jag ska se till att få receptet och lägga ut det här! Mums!

På julafton kommer hela min stora familj hit till oss på eftermiddagen, och firar kvällen tillsammans. Föräldrar, bröder och alla deras barn! Tomten har lovat att komma hit, så ingen av pappaorna behöver köpa någon tidning! Ska bli spännande att se hur Maja reagerar i år.

Vår lilla Anna har inte haft en bra natt i natt (och inte jag heller mao!! ZzZz...) hon är lite förkyld och har varit ordentligt snorig så hon har ju knappt fått luft när hon ammat, så jag tror jag vaknat tjugo gånger i natt. Hoppas på att denna natten blir bättre! Hoppas hoppas hoppas! Jag känner att tålamodet blir flera meter kortare när jag är trött. Å andra sidan så får Maja stimulans av sina stora kusiner. Jag tror att den äldsta av dem fick läsa säkert tio sagor ikväll innan den lilla fröken blev nöjd. Hon passar på det lilla spöket.

I morgon ska den sista julklappen köpas, eller den är beställd och kommer till affären i morgon, sen är julklappandet färdigt! Skönt! Det får väl handlas lite lax och sånt där till julafton. Lite nötter och dadlar (usch) och lite ingredienter till gubbröra & matjesillstårtan, ris a la maltan... sista rycket. Men det är skönt, jag stressar inte upp mig för det. Jag hinner det jag hinner!

Och mätta tror jag nog att vi blir ändå!

1 kommentar:

saga sa...

haha, "ullared-ögon"! Fan vad bra du e! *ASG* vi kommer ha klippkort där nere framöver tror jag. Härligt att du med blivit frälst... :)