onsdag 24 september 2008

VAB.

Har en hostig och snorig Maja, därför är hon hemma från dagis. Både igår och idag. Egentligen hade hon kanske kunnat vara där eftersom hon inte har någon feber. Men å andra sidan hostar hon hela nätterna med dålig sömn som resultat. Och en trött Maja = en supergnällig dito. Med det tempo som är på dagis skulle hon inte orka. Så så är det här för tillfället. I går pysslade vi hela förmiddagen, när klockan var två sa hon att hon var hungrig och undrade om hon inte fick någon mat! Ajdå, denna mamman hade slarvat! Lunchdags var förbi för länge sen! Min mage knorrade också kände jag. Och köttbullar var lovade så köttbullar blev det! Jag fick god hjälp av "jag-kan-allt-själv" -Maja. Mysigt att laga mat tillsammans.
PappaJ var borta över natten på jobb så vi hade hela dagen tillsammans. Lagoma aktiviteter, pyssel, glassätning, hundrastning inklusive lekparksbesök (man får inte vara dum, undrar om det räknas som muta?? Hmm..)

Fick oanmält besök igår. Vet egentligen inte vad det skulle leda till? Rensa upp? Få svar? Få tillbaka allt som det har varit? Det korta samtalet som var visade bara att alla de försök som gjorts senaste dryga halvåret inte har gått hem på ens minsta möjliga vis. Hur kan man vara så totalt blind? Jag orkar då inte mer. Nu är nog. Besöket gick med en öppen fråga ställd, till mig att få dåligt samvete över. Men det får jag faktiskt inte längre. Tar man inte till sig flera personers försök till förklaring, samtal, att rakt på sak beskriva situationen och hur vi runt omkring ser på allt. Ja, då kan jag faktiskt inte göra mer hur många öppna frågor man än ställer. Varken såna eller pajkastning eller för den delen att gå i försvar, är det minsta konstruktivt.

Som sagt. Nog!

Häromdagen var Maja och jag på hennes allra första biblioteksbesök, och även mitt första (förutom skolbibblan då såklart) på säkert tio år... Hade Maja fått bestämma skulle vi väl haft med en sisådär trettio-fyrtio böcker hem! Hon var lyrisk, den och den och den och...! Till slut enades vi och det blev sju böcker! Jag är så innerligt trött på de böckerna vi har hemma, de allra flesta ligger ju fortfarande nedpackade. Nu är det roligare, och Alfons är redan värsta favvon! Efter att napparna lämnades iväg till fiskarna så är 'kravet' minst en sagobok på kvällen, och det ställer jag gärna upp på! Böcker är bra! För fantasi och utveckling!

Lilla fröken i magen sparkar på. Och hickar flera gånger per dag. Det gjorde Maja också. Det som börjar kännas nu är att sömnen inte funkar, jag kan ställa klockan efter mina toabesök, klockan 01, klockan 04 och klockan 06. Ungefär. På dagarna blir det knappt något sådant besök, då samlar i stället kroppen på sig varenda milliliter jag dricker så att ben fötter och händer blir som värsta falukorvar, för att sedan pumpa tillbaka det när jag intar ryggläge... suck. Men det är väl lika bra att vänja sig, säkert kommer det att bli samma avbrott när nya lilla sessan kommer ut och vill äta på nätterna :-) och namn ja, jag har fullständig idétorka. Förslag emottages tacksamt! Maja hette Elsa i magen hela tiden, tills hon kom ut och inte alls var en Elsa, utan som sagt en Maja. Men nu kan vi inte komma på något namn som 'duger'. Vissa dagar känns det overkligt att det faktiskt ska komma en liten till oss snart, men min (stora) mage vittnar ju om att det faktiskt finns en liten bebis där inne!

Nu tror jag det är läge för ett lekparksbesök, rastlös fröken är bara förnamnet!

Mest barnprat idag...

2 kommentarer:

Hallongränd 4! sa...

Varför inte "Annette"?
Kram!

Södra Kvarngatan sa...

Tråkigt att det inte går att förstå och lyssna... Så trist.

Stina e väl fint!