tisdag 13 maj 2008

Ledig dag! Lite av varje...

Tisdagsmys!!

Idag är Maja och jag hemma. Det var länge sen jag hade en Majadag alldeles ensam!Egentligen skulle jag varit i skolan men den här Ulrikan har inte gjort klar uppgiften. Ajjabajja! Men jag har helt tappat energin till skolan. Usch, jag är så less! I början av juni finns ett uppsamlingsseminarie. Då får jag ta igen denna uppgiften i stället. På fotot sitter Maja somhar plockat fram och räknat kryddburkar! (undrar vem som ska städa bort dem sen??)



Jag har bakat muffins!! Var fick jag den energin ifrån? (jo i helgen när vi fick besök och jag såg att frysen var tom och jag till slut hittade ett paket köpekex att bjuda på!) Hittade idag två nya recept. Muffins är så smidigt. Kan varieras i det oändliga! Dessa var supergoda! Håll till godo:
Chokladmuffins med ljus choklad

12 stora muffinsformar
Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser:
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl kakao
2 ½ dl strösocker
1.25 dl smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
150 g Marabou mjölkchoklad

Blanda de torra ingredienserna i en skål
Hacka chokladen väldigt grovt (typ en Marabou-ruta i fyra delar)
Vispa ihop matfett, mjölk och ägg och rör sedan ner den blandningen i skålen med de torra ingredienserna. Fördela smeten i stora formar och tillsätt chokladbitarna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter

.............................

Havre & kardemummamuffins

12 stora formar

Smet:
2 ägg
2 dl socker
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 ¼ del filmjölk

Fyllning:
1 dl smält smör
1 tsk vaniljsocker
½ dl socker
2 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
1 ½-2 tsk stött kardemumma

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i de övriga ingredienserna. Gör sedan fyllningen.

Häll först smeten i 12 stora muffinsformar, klicka sedan i fyllningen. Grädda 12-15 minuter i 220 grader.

SUPERGODA!!



Hittade ett kort på Majas tre-årstårta som vi hade när kusinerna var på kalas. Jag hittade Nalle-puhfigurer i socker som dekoration. Jättesöta! Men de syns knappt. Maja ville ha gult strössel på också... färger är fint!


Maja och Momma som hjälps åt att öppna barbiedockan från dem.


Den här tjejen fick två kalas! Ett första på födelsedagen med mommo och momma eftersom de skulle bort på helgen, då kuserna ville komma. Så detta var den första tårtan (köpes) på själva födelsedagen.



Pappa J fixar Majas present! Oj vilken stolt tjej! Varje dag har hon tittat på alla barnens cyklar som stått i cykelstället utanför dagis. Tittat storögdt och sagt att det är hennes cyklar...
Så varenda dag efter dagis ska cykeln fram och cyklas på! Men bromsa? Näää då styr hon in i något så tar det ju stopp ändå...


Mammas och pappas prinsessa! Tre år! Helt otroligt vad tiden går fort!

.................

Många foton idag! Det är sånt som hinns med när man är ledig! Nu ska vi strax åka ner på stan och köpa ett par sandaler till lilla fröken. Den där riktigt sköna värmen har i och för sig övergivit västkusten tillfälligt men den kommer nog alldeles snart tillbaka! Skönt!!! Kanske kanske skulle Jonas kunna komma hem lite tidigare idag också. Skulle vara mysigt om även han kunde följa med till stan.

Det senaste med Maja är förresten "doppavar" hon känner igen sina egna bokstäver. Ser att U är mammas doppav och att J är pappas bokstav. Hon känner igen sina dagiskompisarnas bokstäver också. Och försöker att härma om jag skriver en bokstav. Kul med utveckling!

1 kommentar:

Adhdmamman sa...

Jodå, det funkar här... Skall uppdatera ngn gång på bloggen ;)

Värst vad hushållig du vart med alla bakverk, får prestations ångest ;)

Hur är det med dig då? Tänker på dig med!