lördag 22 mars 2008

Påskafton...

...och inte blev man bjuden på någon trevlig påskmiddag! Och inte bjöd vi heller hem någon. Faktum kvartod vad ska vi hitta på? Det är ju ändå Påskafton. Bekväma som vi är åkte vi över Gullmarn till Fiskebäckskil och åt påsklunch där. Närmare bestämt på Brygghuset. Jag åt torskrygg med nån pepparrotsgrej på, hackat ägg och rödlök. Till det potatis och skirat smör! Godaste torsken jag ätit på väldigt länge. Jonas åt fisksoppa och Maja köttbullar. Just Brygghuset har en fantastisk förrättsbuffé som ingår. Där finns flera sorters inlagd sill, gubbröra, ägghalvor med rödlök och gräddfil. Det finns matjestårta med kavring. Fräscha sallader. Gravad lax och tunnbrödsrulle. Tunt sprött knäckebröd. Allt detta till förrätt. Mums! Det gäller bara att inte äta f ö r mycket av det! Sedan kaffe och kaka. Maja fick glass med jordgubbar. Ungen lyste!

Men fy attan vad kallt och rått det varit idag. Vi åkte passagerarfärjan över och promenerade till restaurangen. Fy 17! Sådär rått och kyligt in i märgen som nog bara denna ände av Sverige erbjuder. Usch. Sju minus var det i morse när vi vaknade.
Resten av dagen blir det inneaktiviteter. Jaaa, eller en hundrunda blir det väl också. Även om den säkert blir kort. Morrten ligger helst framför brasan och myser!

Inga kommentarer: