fredag 7 december 2007

Hemsk fredag!!

Usch, vilken hemsk fredag det här blev! Eller det började egentligen igår eftermiddag när jag kom hem så släppte jag i vanlig ordning ut hundarna från hundgården, båda var glada åt att se mig och att få komma ut (även om de har gott om plats och en isolerad varm kojja med två rum..) så i vanlig ordning sprang och busade de på gräset, gjorde ifrån sig och skulle sen in och äta. När Rana, boxertiken, kom uppför trappan haltade hon ordentligt på ett bakben. Jag tänkte att hon kanske sträckt sig i det regnvåta gräset. Hon fick vila i fred från trasselsudden... I morse kunde hon inte stödja på bakbenet. Jag hoppade över föreläsningarna i skolan och beställde tid på Dingle veterinärstation eftersom jag veta att det har röntgen där. Väl där tog det veterinären en minut att konstatera att det yttre korsbandet i vänster bakknä var helt av. Man kan operera men han rekommenderade det inte på Rana dels på grund av hennes ålder och dels på grund av hennes bakgrund med alla tumörer, ryggproblem o.s.v. hon är drabbad utav. Han sa att man k a n pröva att ge smärtstillande läkemedel och låta henne vila så k a n det läka hyfsat... kanske... eventuellt... men han trodde väl inte egntligen på det. Han sa dock att hon lider inte av att halta såhär ett litet tag så att man får smälta läget och ta ett beslut att låta henne få somna in.

Här är vi nu, en Rana som ligger och sover jättetrött och smärtpåverkad?? av att ha åkt bil, en Morrten som inte fattar nåt, varför vill hon inte leka som vanligt???

Så här går det ju inte att ha det, det blir nog bäst om min älskade vän sedan tio år får komma till hundhimlen. Hur orkar man gå igenom det?

2 kommentarer:

Rimna sa...

Åh, vad tråkigt... Jag lider med dig och Rana. Skickar styrkekramar genom cyberrymden.

♥ Anna Maria

Lisbeth sa...

Så ledsamt att höra! Förstår din vånda så väl. Tänker på dig och familjen och skickar stora kramar.

Lisbeth Z med familj