måndag 10 november 2008

Appropå nåt TV-program ikväll!

"Man måste upp i tid, så man kommer iväg i tid, så man kommer hem i tid, så man kommer i säng i tid".
(En kärlekshyllning till vardagen, TV1 21.15 ikväll.)


Tyckte bara att orden var så slående. Det är ju verkligen så. Lever man efter den regeln är man ju pigg på morgonen, man överlever en dag på jobbet utan att ögonen går i kors, man hinner göra något kul på kvällen innan det är dags att gå och lägga sig i tid och sova för att sedan morgonen därpå vakna utvilad. Igen. Tänk så enkelt det egentligen är!?

Märkligt då att man sitter och ugglar framför datorn fram till halv ett-ett på nätterna. Sen ta det stora steget att gå och lägga sig, stånka och stöna vid varje försök att få till en någorlunda skön ställning. Genomlida natteländet och sen vakna av klockan för att göra i ordning dottern till dagis. Idag var det en väldigt trött dotter som jag fick ta på kläderna nästan i sömnen! "Men mamma jag vill ju sova lite till" hon var jättetrött! För den lilla damen levde inte heller efter reglen "...så man kommer i säng i tid" igår.

Dessa sista dagar har hon helt vänt dygnet och skulle absolut inte sova igår. Halv tio tror jag att klockan var.
För att inte tala på den lilla fröken som än så länge bor i magen! Hon brukar vara rätt regelbunden med sina vaken/spark-tider. En period kring just nu faktiskt på förmiddagen, och sen lugnt nästan hela dagen tills klockan blir mellan nio och tio på kvällarna, då är det värsta rejvstämningen i magen! Hela magen gungar och buffar och spänner. Och hon trycker sig nedåt, aj!

Och i natt vaknade jag av samma sak! Någon gång runt fyra tror jag, värsta lilla karate kid som härjade där inne! Undrar vad hon höll på med egentligen gullungen?!
Samtidigt är det rätt så fränt att bara ligga eller sitta med en hand på magen och känna på sparkarna, och urskilja rumpan och knäna och fötterna! Lilla ailien där inne! Snart snart kommer du och det ska bli väldigt spännande att få lära känna dig!!!

Inga kommentarer: