torsdag 31 mars 2011

Jag börjar känna mig mer och mer rastlös, går mer och mer upp i varv. Rannsakar mig själv men kan inte komma på vad som fattas. Oro i magen. Det brukar ta några dagar, några funderarnätter, så kommer jag på vad det är. Och då softar jag till mig igen. Men jag vet inte. Det kryper riktigt i mig. Otroligt tröttsamt. Det brukar gå över av långpromenad eller crosstrainertramp. Men inte ens det funkar. Jag längtar efter lugn och ro. Men det har jag ju i överflöd. Jag Axel och vovve, vovve Axel och jag. På dagarna. Ingen stress inrutade rutiner. Ja jag fattar ingenting. Och det är som sagt frustrerande. Det är kanske för lite jobb? För lite helt egen tid. Den existerar ju inte. Jag har alltid någon annan med mig. Någon som är beroende utav mig. Jag skulle vilja åka iväg, kanske bara till Göteborg och strosa en hel dag, utan barnvagn och utan påslagen mobiltelefon. Promenera shoppa fika luncha shoppa och åka hem när jag känner för det, ingen tid att passa. Ingen som väntar på just mig. Lite lite frihet. Luft under vingarna om så bara för en dag...

Samtidigt skäms jag. Jag har världens finaste ungar. Snacka om I-landsproblem, egentid! Existerar det i Afrika? Knappast. Där för kvinnorns en ständig kamp och oro över allt som jag tar för givet... Men ändå, krypet i min kropp finns där ändå. Just nu.

onsdag 30 mars 2011

Mohahaha! Blått hår är det senaste :) frissabesök idag!


P.s. Det blev inte blått till slut, det blev ... vitt! Precis så som jag ville ha det!! Sicken tur!!

söndag 27 mars 2011

fredag 25 mars 2011

Dagens biologilektion förelästes till frukostbordet:
Maja: mamma man kan säga att vi har två rutchkanor inne i oss.
Jag: jaha?
Maja: jo en som maten åker kana på ner till magsäcken och en som luften åker... Ja vart då förresten? Kanske som på Rabalder på Liseberg, upp och ner och fram och tillbaka! Så tror jag det är!

Blivande doktor? Eller filosof?

onsdag 23 mars 2011

Promenaden avklarad, idag 7.7 km. Det håller sig runt där, och det har tidigare kännts ok. Sista tiden måste jag ha ökat på tempot för rundan är avklarad snabbare och jag är inte nöjd i benen efteråt. Måste hitta en extra sväng att lägga till. Skulle vilja komma upp i en mil, men jag vill inte gå på landsväg med vagn och hund. Ska fundera. Och testa i morgon. Jag har hittat en app till mobilen som exakt visar hur jag gått på en karta, och hur långt jag gått samt i vilket tempo. Totalt och per kilometer. Dessutom visar den hur många kalorier som förbrukats, hur den nu kan det? Spelar ingen roll, det är en bra motivation att läsa oavsett siffror. Igår kväll blev det två mil på crosstrainern. Det är helt otroligt vad jag känner mig taggad! Igår var ju en dag utan morgonpromenad och en innedag med halvsjuka barn=rastlös morsa!! Då fick jag ta igen det på kvällen. Ikväll hoppas jag på repris. I bland är det svårt med motivationen när ändan landat i soffan...

Det känns i kroppen att jag nog gör rätt denna gången. Istället för att svälta äter jag enligt egen variant av LCHF. Plus all motion. Jag äter mellanmål. Det har jag aldrig gjort tidigare. Och jag är för det allra mesta mätt. Lagom mätt. Visst kommer jordens sötsug emellanåt, och i stället för att vara stenhård och aldrig unna mig så kan jag någon gång äta lite godis. Dricka ett gott vin. Frossa i brie OCH kex. Men jag undviker sockerfällorna i halvfabrikat. Jag lagar mat från grunden, äter tex kyckling, fisk, rent oxkött eller älg. Och lägger till grönsaker och mycket chilli. Jag undviker kolhydrater i form av potatis, ris, pasta och bröd. Och det är så härligt att det faktiskt funkar! Jag kompromissar, och njuter av maten.

Flow.

tisdag 22 mars 2011

Värsta kalaset :)

Min duktiga Maja!!

Gott strössel till filen eller keson:
Skalade sesamfrön
Hela linfrön
Pumpakärnor
Valnötter
Mandel
Torrostade solroskärnor

Perfekt mellanmål!!

P.s. Missa inte den snoriga linslusen i bakgrunden :)

Axel fyller ett år idag! Mammas stora hjärta! ...vart tog detta året vägen? Jag inser att jag inte har en bebis längre, utan en stor kille! Härligt!!

måndag 21 mars 2011

Tre små snoriga ungar förgyller min dag. Kanske en av dem har feber, kanske lite. Ett jäkla humör har hon i alla fall. Minsta motstånd så blir hon skitarg, stampar i golvet och vrålar. Det är lite svårt att hålla sig för skratt faktiskt. Att så mycket ilska och frustration får plats i en liten kropp på två och ett halvt! Amazing! Idag har hon på sig en tröja med Musse Pigg och Pluto på, och så ARG hon blev när Maja och jag sa deras namn. Så var det nämligen inte! De heter Pigg och nalle Pigg, inte Pluto, talade fröken finemang om för oss tydligt och klart. Med ena armen i sidan och med några stamp i golvet och kolsvart blick. Mmm absolut Anna, nalle Pigg heter han. ;)
Jag hade tänkt mig en Gbgtur med stros i veckan men det blir till att torka näsor i stället, i alla fall några dagar. Promenaden, min morgonbästis, hanns med innan J behövde åka. Då blir min dag gladare. Missar jag den blir jag grinig. Så enkelt funkar jag :)

Idag bakas LCHF-kex.
Gott att tugga på nåt krispigt! Nyttigt!

Annars då... Njä inget speciellt. Hinner knappt med något med tre mer eller mindre sjuka ungar. Då går tiden undan i hundratjugo!

söndag 20 mars 2011

Gårdagens förrätt...! Kalix löjrom, creme fraiche, hackad rödlök och även underbart god syltad rödlök på toast! Det är matkärlek det!
Sen blev det inga fler bilder, jag glömde...för det var så underbart gott. Fisk och skaldjursgryta, och en Irish till dessert. Sen åkte vi hem, ja jag körde inte, och fortsatte hemma hos goda vänner. Vilken kanonkväll!!

(Idag är denna mamman lite lite trött!!)

lördag 19 mars 2011

Solen skiner från blå himmel, fem tio plusgrader och det känns som att det är hopp om livet. Denna långa eländiga vinter med en massa snö och sedan livsfarlig is kan ju helt enkelt inte fortsätta i all evighet. Förmiddagen gick i städ, plock, tvätt, barnens och renbäddningens tecken, sen packade jag ner yngsta ungen i vagnen och tog på snabbskorna ;) och gick med vagn och hund på långrunda. Helt underbart! Solen gör ju faktiskt ont i vintervana ögon! Skönt ont!

Ikväll barnvakt, pizza och lördagsgodis till dem och så middag på Brygghuset för oss. En bra deal :)

Just ja, intervju i Halden igår. Gick jättebra, halvtrökigt jobb men väldigt omtänksam och gullig chef och personal. Sjukhem med avancerad(?) vård... Tror de menade sondmatning, sårvård, katetrar, nån fick blod då och då, och det fanns platser för palliativ vård. I svenska ögon mätt är det inte så avancerat utan att låta kaxig.

Fördelarna överväger mitt andra Norgejobb, först och främst är restiden halverad. Sen är det nog ett mycket lugnare tempo. Sjukhem kontra infektionsavdelning med akutintag. Lönen är ungefär densamma, diffade en femma per timma. Sen hade de ett gopass som var 9.30-21.00. Då kan jag ju faktiskt åka upp och jobba ett sånt pass och sen köra hem! Det är inte längre dit än till Göteborg! Risken är dock att jag kommer att tröttna om det inte finns den minsta utmaning...

Som sjuksköterska är man väldigt attraktiv vid den här tiden på året! Jag blir uppringd av diverse bemanningsbolag, undrar var alla får mitt namn och nummer ifrån. På somrarna kan man tjäna bra eftersom alla vill ha semester... Denna sommar tänkte jag dock vara lite ledig. Förra sommaren stod jag i butiken varje dag, i år ska jag gå till stranden med barnen :)

fredag 18 mars 2011

Egenwokat! Massor av chilli! Härliga färger!

torsdag 17 mars 2011

Skitnatt med orolig son, övergick i mys med två tjejer som hade pussa-på-mamma-tävling! Sämre start på dagen kan man ju ha! Morgonbestyren tog lång tid idag, så myset övergick i lite lagom stress till dagis, sen en härlig lång vagn och hundpromenad på det. Spännande ljudbok. Energi i kroppen! Fick ett jättekul telefonsamtal.
Skulle handla på hemvägen, men hade inte fått med plånboken. Irriterande. Hemma blev det tonfisklunch för mamman, helt ok. Gnällig Axel, jättesnorig och jobbig hosta. Ingen temp. Trösta, truga att äta och dricka, otroligt hur en liten mun kan knipas ihop så himla hårt. Han har lärt sig skaka på huvudet, bestämd unge det där också!! Bära, mysa och lägga. Hämta tjejerna. Fika med dem. Vänta. Dusch och på med blåa pyamasen=jobbstassen. Kvällsjobb. Lugnt, go kollega och doktor, känner mig inte hemma sedan omstruktureringen. Mer eller mindre oreda. ICA efter jobbet, tur de stänger elva! Sen en runda med hund. Svinkallt, men skönt med en rask promenad. Blev ingen crostrainer idag :(
Imorgon spännande intervju i Norge. Och garanterat CT!

onsdag 16 mars 2011

Haft en riktigt härlig vecka hittills. Fick oväntat besök måndag till tisdag då vi shoppade och strosade på stan. God lunch och gott vin på kvällen. Axel snorig och hostig, nu är det alltså hans tur! Gnäll på nätterna och ingen vidare aptit på dagarna.. Jaja, det går ju över.
Idag långlångrunda med lurar i öronen, hund i koppel och Axel i vagnen. Sol och blå himmel, men råkall vind. Sedan lite jobb och så hämtning av barn med kompis. Repris med picknick ute. Varm oboy och mackor, och sen bullar. Glada barn=glad mamma! Hunden är tillbaka som sagt och nyfriserad, det var behövligt. Men samtidigt har det ju varit kallt länge! Den lilla prinsen ligger på min morronrock vid mitt nattduksbord. Vara nära! Gullhund! Idag är han helt slut efter riktig långprommis.
Ikväll blev den en dryg mils tramp på CTn. Sen armhävningar och situps. Känner att träningen gör mig starkare. Borde kört lite mer... Ska man äta efter en sån här kväll? Eller får kroppen ta av lagret? Måste fråga en vän :)

Det är hopp om våren!!

söndag 13 mars 2011

Söndagsmys!

Ingen långprommis idag, men något bättre. Maja vovve och mamma gick på runda. Vi letade hemliga agent-vägar. Stigar och genvägar jag gick sist på för kanske 25 år sen... Shit vad gammal jag är! Närmar mig fyrtio med stormsteg! Om nåt år är jag där! Jaja. Det är som det är. I vilket fall fick jag vara mister bister på promenaden och Maja var Kent agent. Jag fick bygga en bil till Kent agent, den var i glas och behövde jordgubbssaft för att köras. Och tutan lät väldigt konstig! :) Underbar fantasi denna unge har! Morrten älskade upptågen och var helt med på noterna !

Väl hemma igen blev det lite käk, sen skulle tre ongar få pyamasar på, välling i två magat, saga i två par öron och så nattning av tre små godingar! Nu har vi förresten ytterligare en gångare i familjen. Ja kunnat gå har han länge, men nu har går han mer än kryper. Görnöjd! Mallig, promenerar och ler stort! Liksom kolla vad jag kan!! Gullunge!

Nu precis har jag trampat crosstrainer långt över en timma och det resulterade i två mil. Rekord! Jisses mina ben! Sega! Planen var ett joggingpass ute idag, men det hanns inte. Skulle vara intressant att se hur långt jag orkar att springa? Nu hoppas jag på att sova gott, sova riktigt hårt så att jag inte vaknar och ligger där och funderar bort halva natten. Vi får se!

Promenad!!

lördag 12 mars 2011

Pssst!
Har fått tillökning i klanen!! Vi är en STOR raggsocka rikare... Med andra ord så är Morrten här igen!! Mysigt! Men vilken liten bortskämd prins jag fått hem! Ligga i soffan nära nära och bli kliad. Skulle jag råka sluta i en sekund buffar han, och tittar helt uppfodrande på mig: 'hallå där, du ska faktiskt klia mig, och du slutade nu!!' sen när det var dags att sova tyckte gossen att han skulle få sova i sängen, men se där sa husse stopp, med all tydlighet i världen. Så det vovvesovs nedanför min säng, på mattan där. Gulle!
Flera promenader idag, och Maja höll i kopplet. Jättestolt tjej som nu orkade och klarade av att hålla honom!

En hit! Keso, hackade valnötter, päron och lufttorkad skinka!! Gott och framförallt snabbt!!

måndag 7 mars 2011

Långpromenad, ljudbok, ICA, pappersjobb, surfa, prata i telefon, dagis, mellis, Maja gympa, kvällsmat, läsa saga. Krama, trösta och mysa. Njuta. Byta en och annan blöja, ge mat, gröt och välling. Lägga, stoppa om. Städa, plocka, vika, ändra. Fundera, planera. Skriva och formulera.
TV. Trampa 1.1 mil, armhävningar, situps, svettas. Vila, duscha, sova. Släcka.

En av alla dagar.

En 'man tager vad man haver' -lunch!

Träningsendorfiner!

Är störtsköna! Sista veckan har jag först promenerat min morgonrunda. Sen har jag kört ett crosstrainer-pass på kvällen. Skitjobbigt! Men otroligt skönt efteråt, någon slags ro lägrar sig och någon form av lyckorus i kroppen uppenbarar sig. Det är rätt gött att leva helt enkelt! Jag har fått lite nya träningstips från två håll, så nu försöker jag att trampa på lite längre tid, sega ut det lite. Men igår hade jag bara en halvtimma så då blev det tramp i högre tempo och med tyngre motstånd. Pulsen ligger kring 120-140. Borde tydligen enligt springproffset borta på Ön att öka på pulsen till runt 140. Då flåsar jag som en gris idag, men om några veckor kommer det säkert att funka bra! Det är ju faktiskt kul att träna! Och jag ser fram emot att prova springa ute sen när det inte är förenat med livsfara att gå på halkiga gator, dessutom går det två lopp i vår stad i sommar. Tänk om jag skulle våga anmäla mig?? 5 kilometer. Jag ska ha det som motivationsmorot.

Att sen mina brallor jag köpte för ett tag sen och som då satt som ett korvskinn och jag nästan fick hålla andan för att ens kunna ha på mig, men som nu till och med 'fladdrar' lite över låren, är en underbart efterlängtad bonus! Jag eller faktiskt vi! här hemma äter GI-mat. Inga eller väldigt få kolhydrater. Mycket grönsaker, kött, fisk, fett. Jag äter en del keso. Max en frukt per dag. Inget godis, eller kakor och bullar, möjligen ett par bitar mörk choklad om suget faller på. Och vågen struntar jag i, för då kommer jag att stirra mig blind på den, väga mig sju gånger per dag och sluta att äta för att jag vill se snabba resultat, bli yr och svimmig, inte orka träna och istället för goa endorfiner känna negativ stress och en jakt på gram. Då är det bättre att gå på byxvarianten. Tur att jag känner mig själv så väl!

Sista mornarna har jag vaknat med ont i kroppen, har undrat om jag håller på att bli sjuk? Men sen kommit på, herrejösses, det måste vara träningsvärk! När hade jag det senast? Men det är mina nygjorda armhävningar och situps som ger det. Jippi, då finns det ju hopp, innanför det där som hänger, finns det alltså muskler! :)

Igår hade Maja en kompis här hela dagen, och till och med Anna, och faktiskt även Billor, fick vara med dem och leka långa stunder! Mysigt! Efter ett tag tyckte de stora tjejerna dock att det fick vara bra med småglin, så då skulle de stora fröknarna gå ut och leka. Och så fick de ha picknick på trädäcket med varm choklad, mackor och bullar. Som de myste! Majas kommentar när hon gick och la sig igår var: Åh vilken rolig helg jag har haft! Då blir man glad som mamma!

Denna veckan blir det nog rätt så lugnt. Så brukar det alltid kännas i och för sig innan allt börjar rulla på. Jag och Axel ska i alla fall åka en dag till goa goa vännen och hennes barn för lite påhäls. Det var då på tok för länge sen! Nu håller vi tummar för att alla håller sig friska så att ingen eländig förkylning eller annat skräp sätter käppar i hjulen.
En annan dag blir det lunch/fika med härliga kollegor. Lite jobb på detta. Kryddat med promenader och träning.
Det blir helt enkelt en kanonvecka!!

lördag 5 mars 2011

Härlig dag! Den började med en Anna som tjoade från sin säng: maaammmmaaa, maaaaaammmmmmmmaaaaa läääääällllli! Jahapp, upp och hoppa. Fixa välling och sen mys i sängen tills resten vaknade. Det dröjde inte så länge! Halv tio var frukosten uppäten, fikaväskorna packade, bilen full av fastspända barn. Och kosan gick västerut, till Nordens ark. De utrotningshotade djurens park. En härlig dag där vi hade turen att få se många av djuren. När vi satt och fikade i varghuset, låg det flera vargar precis utanför de stora rutorna och solade sig i gasset. Anna tyckte det var fina 'hyndar'. Maja hade kompis med sig så dessa två höll mest på att tramsa, men de hade kul i alla fall. Lilleman tyckte mest att det var skönt att vara ute, alla hade rosiga kinder. Härligt!!
Efter Nordens ark körde vi via goa vänner för kaffe och lite påhäls.
När vi kom hem efter ytterligare lite kaffe och mat till de små, fick crosstrainern veta vad den hette, och jag också... En och en halv mils trampande, shit mina ben! Efter det en dusch och sen supergod mat och ett gott rött till det!
Nu sitter jag i soffan med ipaden i knät, rätt så nöjd, mätt och tillfreds i kroppen. Benen skönt sega, magen mätt och ett litet sting av dåligt samvete över frosseriet i kött och vin. Fruktsallad med grädde till dessert. Men maten är på GI-vis så rätt ok är det ändå tror jag, och jag lät ju faktiskt Majas och Annas skål med lördagsgodis vara utan att jag stal en enda! Bra jobbat Ulrika :)

Imorgon söndag, får se om vi hittar på nåt kul. Simskola för Maja blir det i alla fall.

torsdag 3 mars 2011

Underbara vår!

Vilken helt fantastisk dag det har varit idag! Solen har strålat så att det nästan gjort ont i vintertrötta ögon. Himlen har varit alldeles blå, när var den det senast? Det har droppat från tak och träd. Den eländiga isskorpan på gatorna sista tiden, har nästan hunnit smälta bort. Hoppas resten av det vita rinner bort imorgon. Härligt!! Som jag har längtat efter dessa plusgrader! Så i morse blev det en långrunda, på eftermiddagen fick det bli en sväng till. Drygt tolv km blev det idag :) skönt. Och Billor i vagnen njuter. Antingen somnar han så gott, och sover så länge vagnen rullar... eller så vill han sitta högt och spana in världen! Ögonen och huvudet går från sida till sida. Det finns mycket att kika på och upptäcka när man alldeles snart fyller ett bast!

onsdag 2 mars 2011

tisdag 1 mars 2011

Gårdagen försvann bara... Jag slutade jobbet vid halv åtta på morgonen. Sen gick jag till min hybel och sov kanske två timmar för att sen sätta mig i 'Ragnar' och köra hem. Ragnar? Jo det är bilen som heter så :) Och hem kom vi, bilen och jag, på något sätt. Jag satt där i bilen och räknade ut hur många timmars sömn jag fått över helgen och kom fram till att det var på tok för få. Inatt sov jag elva timmar oavbrutet och idag känner jag mig nästan bakis!

Så himla härligt att se mina små prinsessor och lille sjuke prinsen igår! Tre glada nyllen mötte mig hemma. Sen villa Axel bli omkringburen och Anna och Maja ville sitta i knät, samtidigt, så det var bara att försöka att göra plats för alla :) mysigt!

Annars inget nytt under molnen. Bilskrället, ja inte Ragnar utan den andra fisförnäma, är paj. Tacka vet jag rejäla pickuper! Såna kan man lita på i alla väder! När jag skulle åka hem i måndags fick jag skrapa bort en dryg dm snö/is på rutan och bilen hade ju stått sen i fredags, men inga problem att starta.

I eftermiddag dags för hårklipp, ska bli skönt att få av det en bit och tagga upp det lite :)

Ingen vovve ännu, svårt att 'köpa grisen i säcken' på annons på nätet. Speciellt när man är ute efter vuxen hund. Jaja, tillfälle blir när tillfälle kommer.