söndag 27 februari 2011

Sista vakten!

Ja så heter ett jobbpass i Norge. Aftenvakt och nattvakt. Nu ska jag strax gå av min aftenvakt och gå på min nattvakt. Och det ær sista vakten før mig denna gång. Det har varit grymt intensivt, och jag ær rætt så tom i huvudet! Jag måste skriva upp ALLT jag ska gøra, så jag inte missar eller glømmer. Jaja, bara några timmar igen, sen ska jag till min hybel och packa ihop mina saker, sova någon timma før att dels samla lite krafter och dels låta norrmænnen køra ifrån sig den værsta måndag morgon-trafiken. Oslo ær ett helvete att køra bil i och rusningstrafik med lite sømn i kroppen kan ju leda till att jag hamnar i Bergen... dit vill jag inte. Jag vill hem till min skøna sæng och goa ungar. Lillemannen ær fortfarande sjuk och fått ny temp idag. Stackars liten prins, mamma skulle ju vara med honom då! Men i morgon får jag :)

Lørdag natt mot søndag morgen...

...nu længtar Ulrika till sin sæng! Shit så seg jag ær i huvudet och i kroppen! Kroppen vill sova!! Två timmar kvar sen ær sængen min! Jag har førberett allt jag kan førbereda så att jag hinner komma ivæg 7.30 nær passet slutar. Inte en minut længre ska jag stanna. Sen hoppas jag på att sova till klockan tre och inte vakna vid ett som jag gjorde idag! Øronproppar in och sedan ZzZzZz! Och efter det vakna och bara ha ett mastodontpass kvar innan hemfærd. Jag tror inte att jag ska gøra fler kvæll-natt-pass. Møjligtsvis varannan dag, att børja jobbhelgen med natt, sen ett kvæll-natt-pass før att sedan avsluta med en enkelnatt. Det får ræcka!

Nu dags att førbereda 'klockan sexantibiotikan'!! Sedan spruta antibiotika så det står hærliga till!! Vi har fått flera øverbelæggningar i natt, varav en patient får ligga bakom en skærm i korridoren, oværdigt tycker jag!  Vældigt många antibiotika att blanda och spruta men det ær ju trots allt en infektionsavdelning jag ær på. Lite olika diagnoser, allt från utvecklad AIDS till tyfoidfeber, heroinmissbrukare som fått inlammation dær de stuckit sig, personer med urinvægsinfektioner, sinuiter, och inflammation på en hjærtklaff. Otroligt lærorikt!

Men nu ær jag hemskt saknig efter mina små ongar! Jag længtar efter att krama om dem alla tre! Snusa lilleman i nacken, få bløta pussar på munnen av Anna och få en liten (stor!) Maja som vill gosa i famnen! Men snart ær jag hemma igen =)

fredag 25 februari 2011

Sådærja, nu ær sykepleiern på plats igen, på infektionspost på sykehus i Norge :) nattvakt i natt! Kørningen hit gick åt helsike, trots att gpsen varit 'inlagd' før uppdatering! Jæ¤%"/!&%#a Oslo till att byggas om! Jag kørde fel som bara den! Igen! Fick ringa hem och fråga åt vilket jævla håll Drammen ligger åt før varenda vægskylt stod det Drammen på! Och som tur var låg det åt hyfsat samma håll! Till slut kom jag fram! Jættehalt bitvis! Fick min hybel i 'spøkhuset', tydligen finns det spøken i hus nummer 32.... jaja det får spøka bæst det vill før imorgon ska jag sova, med gula øronproppar i øronen! Sen pigg(?) och allert(?) hit før ett dubbelpass! Och en repris på søndag!
Hejja mig!
Oh my good! Dessa nätter som småbarnsförälder går inte av för hackor! Den stora kom in till oss kokhet och yrandes, nummer två har fått duscha och bytt sängkläder x två på grund av hosta som blir kräks... Och nummer tre gal för att han tappat nappen! Och allt detta innan klockan är halv två!
Livet på en pinne!!

torsdag 24 februari 2011

Billor börjar nog att må lite bättre, aptiten och tålamodet är det fortfarande lite sisådär med, men tempen håller sig runt 38.5-39. Skönt att slippa ha honom som flummig 40-tempare... Men nu är det Majas tur! Och det läskiga med henne är att det denna gången satt sig i luftrören och hon blir sådär astmahes. Inhallera inhallera inhallera x flera så har vi hållit det i shack hittills i alla fall. Tröttsamt! Måtte det inte bli värre nattetid nu när nattöppna jourmottagningen är stängd i den här staden. Och hoppas det håller sig lugnt i helgen när inte jag är hemma.
Igår var det kvällsjobb för mig hela kvällen, det var lagom att göra. Imorgon ska jag packa bilen och dra till Norge för en väldigt intensiv helg med fredags natts jobb, sen hem och sova och så brja 16-7.30 lördag och sen likadant på söndag, får se hur jag fixar det! Svår avvägning det där. För när jag ändå åker dit vill jag ju jobba många timmar på få dagar, men samtidigt får ju inget gå fel och jag ska klara av att vara skärpt. Det får väl ta några gånger med olika jobbvarianter av olika pass och kombinationer dag-kväll-natt tills jag vet vad jag mäktar med. Jag går av måndag morgon, då tänker jag sova några timmar och sen köra hem. Och sen inte jobba på några veckor igen.

Annars är det lugnt, men jag märker att jag mer och mer saknar hund! Så fruktansvärt tyst och tomt, och på promenaderna fattas det någon vid min sida. Jag kollar annonser på blocket (blocket är väl inte det bästa stället men det är enkelt att spana runt där...) Jag kikar efter mindre storlek på vuxna snälla och barnvana vovvar, och det gör inget om det är en blandras. Att gå långa rundor med och ha i knät i soffan på kvällen. Som Maja kan hålla i på vägen fram och tillbaka till dagis. Och inte ha några andra krav på hunden än att vi ska vara goa kompisar. Som livet ser ut nu är jag ju för det allra mesta hemma och när jag jobbar så är ju alltid J hemma, en hund hos oss kommer därför nästan aldrig att behöva vara ensam. I höst ska jag plugga en dag i veckan, jag måste bli klar med min vidareutbildning någon gång, men det går att lösa med hundpass den dagen.
Det måste vara en hund som kan koppla av och som inte m å s t e ut och aktiveras varje dag för att den blir rastlös annars, för ibland har jag bara tid (och lust..!) att ta kortare rundor, särskilt om det är överfallsväder... Jaja, vi får se om jag hittar min nya kompis där ute i annonsdjungeln!

Fridens liljor!

tisdag 22 februari 2011

Tyckte att Axel var gnällig, åt dåligt och kanske till och med lite varm? Tog tempen och jodå han var nog lite varm.. 39.8! Så nu är andra ungen sjuk i huset! Jag undrar hur det är utomlands? Där de inte har vintrar utan sol hela året. Har de inte halva året full med influensor, förkylningar och halsflussar? Det är helt enkelt där man ska bo!!!

Idag har Maja haft kompis här efter dagis, jisses som två fem-sexåringar kan härja! De har ritat, pysslat, klätt ut sig, lekt klara färdiga gå, ätit mackisar och köttfärssås, bakat chokladmuffins... Och detta på knappt tre timmar! Hur orkar de? Tidig sänggång blir det. Skönt för föräldrarna =)

måndag 21 februari 2011

Vi har sjukstuga på Lilla Kyrkogatan sen några dagar tillbaka. Först var undertecknad krasslig med förkylning och en läskig ögoninflammation. Usch så ont det gör i ögonen! Det är tur att det finns alvedon och ögonsalva. Sen var det Annas tur. Hon har sedan igår mer eller mindre kokat. Mellan 38.9 och 39.9. Tur det finns rumpraketer med Alvedon eller Ipren för såna små. Synd bara att det inte finns smaklös hostmedicin...för se det går INTE att lura i denna söta fröken finemang något sånt utan kraftfull protest! För det hade hon verkligen behövt och mått bra av, hon har riktigt eländig hösta. Jag funderar på om det är en mykoplasmainfektion hon har? Vi får se vart det tar vägen. Hon har ingen aptit, knappt ens 'lälli' går ner. Hon är redan innan rätt så tunn! Nu kan hon och billor ha samma blöjor och de har samma storlek på en del kläder... Billor är till skillnad mot sin närmsta syster väldigt stabbig, ja stabbig och fyrkantig som en stubbe. En riktig kluns. Anna däremot är liten och tunn, var har hon fått de generna ifrån? Jag berikar allt som går att berika. Extra smör på det som går och vispgrädde i vällingen. Hon behöver extra kalorier den tjejen.

Idag har jag varit på jobbintervju. Jag blev uppringd av dem för något tag sedan, och då var jag ju såklart nyfiken på vad de hade att erbjuda. Inte alltid man blir 'headhuntad' haha! Får se om jag hakar på. De återkommer med lön och förslag på bredvidgång. Jag har ju annars Norge och där kan jag nog jobba precis hur mycket som helst! De saknar fyra heltidstjänster som måste ersättas med timvikarier. Men egentligen, varför ska jag jobba ihjäl mig i Sverige när det räcker att intensivjobba mer sällan i Norge. Det som bär emot lite är att det tar tre timmar att köra till mitt sjukhus. Jag måste komma in på ett närmre sjukhus. Men ju närme gränsen ju fler timvikarier har de..

Annars är läget lugnt. Nu är det Ullared på femman, dags att skratta lite och skämmas... :)

torsdag 17 februari 2011

Det kom en liten gosse till mig som drog i mina byxor med ena näven och sträckte den andra upp mot mig, och sa mamamama... Älskade onge!

Dagens GI. Ugnsbakad lax, vitkål, wokgrönsaker med hackad chilli i, kokt dinkel. Färska räkor. Pressad citron över. Supergott!!
Tja, vad händer egentligen? Inte så mycket mer än det vanliga. Dagislämning av M och stora A på morgonen. Sedan en riktigt lång runda med lilla A i vagnen. Varenda dag samma runda. Uppför och nerför alla backar!! Ungefär 8 km är rundan, det mäter min mobil upp. Jag hittade en app som visar långd och på karta hur jag gått! Gött! Maten som gäller är GI. Riktigt gott, jag har hittat en favvo i kokta dinkelkorn. Med lite olja och vinäger över och gärna uppblandat med wokisar eller sallad, är det jättegott.
Helgen som gick slarvades det en hel del matmässigt. Vi har hela familjen varit i Värmland och hälsat på goda vänner där. Jättemysigt och trevligt! Goda viner och god mat. Lek och busland när papporna kollade på svenska rallyt. Molkoms antik och design- butik för mammorna. Det blev dyrt... Jaja. Men fint kommer det att bli!

Jobb igår. Börjar bli mätt. Ska på intervju för nytt jobb i nästa vecka. Kul att bli uppringd och vara eftertraktad :D annars så funkar ju Norge. Jag ska dit i helgen är det planerat men igår på jobbet började ögonen klibba igen. Usch. En eländig präktig dubbel ögoninflammation har jag fått, plus förkylning. Så jag vete sjutton om jag borde åka till en infektionsavdelning när jag själv är infekterad... Avvaktar tills imorgon!

En annan sak, jag blev kär där uppe i Värmland! Huvudlöst förälskad i... familjens Ipad. Så en sån ligger nu på köksbordet. Med rosa fint skydd på sig. Min! Leksak! Roligt!

tisdag 15 februari 2011

Dagens lunch: kokt dinkel, hårt stekt bacon avrunnen på huhållspapper, wokgrönsaker med hackad färsk chilli, småtomater. Supergott!! Dinkel är en ny bekantskap. Enkelt och gott och funkar tydligen att frysa!!

Någon här hemma längtar tydligen efter sommar och sol... Jag håller absolut med henne!!
Fiii fn så kallt det är!!

måndag 14 februari 2011

GI-kör...

söndag 13 februari 2011

Fantastiskt vackert och fantastiskt mycket snö i Värmland!!

fredag 11 februari 2011

Några såna här, nån kantarellmacka, lite kex & ost...

...och lite sånt här! Mmm livskvalité kallas det visst!!

onsdag 9 februari 2011

Shiit vad jag är impad. Av mig själv ikväll. Jag har nämligen sprungit, eller nåja, lunkat joggat, 3.42 km. Hittade en app till mobilen som visar på karta hur man rört sig, hur långt man gått/kört/sprungit och i vilken hastighet. Därför vet jag hur långt jag joggat. Som sagt jag är impad! Att jag orkade! Att jag hade den kondisen... :) Musselloppet och vattenloppet i sommar kanske!

måndag 7 februari 2011

Axel och lånevovven Picnic är goa polare!! <3

lördag 5 februari 2011

Kollar första schlagern och jag vet inte om det är tantvarning på vad jag tycker - men herregud vilken dret! Får se om jag kommer att sitta här fler lördagar och glo, njae! Jag har iofs blivit tillfrågad och tackat ja till fler helgjobb i Oslo, så vissa gånger kommer jag att jobba. Känns kul och det är gött för egot att vara efterfrågad. Till skillnad från mitt andra jobb där det inte kommmer att bli så mycket mer jobb på grund av omorganisation! Men jag gråter inte för det, jobb finns det om man vill jobba. Jag har då aldrig stått utan. Och skulle jag göra det så kan jag ta ut mammadagar i flera år. I höst ska jag läsa klart mina sista kurser till distriktssköterska. Jag tror inte att det är min grej riktigt men jag kan inte ha en halvfärdig utbildning! Det är slöseri!
Nästa steg i min jobbplan är en önskan att jobba som ambulanssyrra, så lite akutkurser ska läsas in och styrka och kondition ska byggas så jag klarar fystestet. Kanske är jag fit for fight till nästa sommar?! Och fram tills dess kör jag Norge. Känns som en bra plan :)

tisdag 1 februari 2011

Anna pusslar! Det är senaste favvon!!

Korridorer ser likadana ut i Norge som i Sverige! I snitt gick jag mellan 8000-10.000 steg i dem... per jobbpass!! Stödstrumpor på ;)

Här bor jag, sjukhus'hybeln'!

Svensk sykepleier in action :)

Interiör från medicinrummet på norgejobbet...

Tisdag!

Idag är jag nog mig själv igen! Igår led jag av bakrus. Ja inte på grund av för mycket intag av alkohol, den varan har inte inmundigats senaste tiden. Nej en bakiskänsla utav mycket jobb och lite för lite sömn. Nattkörningen hem på söndagsnatten kan jag inte skryta med var av en säker sort, nej jag har nästan minnesluckor... hmm! Hem kom jag i alla fall och det var väldigt skönt att krypa ner i min carpesäng! Med mitt varma goa duntäcke. Min kudde...! Och så mysigt att på morgonen, ja alltså ett par timmar efter att jag somnat, väcks av små smygande flickfötter som tassar in i rummet, viskar till lillasyrran 'kolla mamma är hemma'. Och så får jag två varma goa barnkroppar nedkrypandes i sängen och som pratar i munnen på varandra om vad de gjort och vad som hänt sista dagarna. Och som tävlar i att få min uppmärksamhet och vem som kramas mest. Åå så mysigt! Sen var det dags för dagis och mys med billor. Stora ögon och ett varmt leende fick jag mot mig när jag öppnade hans dörr! Det är villkorslös kärlek det!

Norgejobbet gick faktiskt mycket bättre denna gången. Jag hade tur och jobbade med samma helggäng som förra gången jag var uppe. Jag kände igen dem och en del av dem kände också igen mig. De har ju vikarier varje helg så det är många i omlopp på avdelningen. Jag jobbade som sjuksköterska denna gången och hade hand om mina egna sex patienter. Det är mitt ansvar med mat, kontroller, antibiotika, ronder, bädda, anhörigsamtal, dokumentation. Men det som var bra i kråksången var att jag ju jobbade långa pass, från morgon till sen kväll och då lärde jag ju känna mina patienter (och deras läkemedelslistor) väl. Den här gången hade jag en undersköterska som jag delade med en annan grupp, och det var skönt och avlastande. Jag får bara bli bättre på att delegera saker till henne! Det är ett av mina dilemmor, att försöka göra mycket själv.

Jag blev tillfrågad om att komma tillbaka, och tja varför inte? Det är ju toppen för avdelningen att få samma vikarie som återkommer men också för min del då alla rutiner o.s.v. är välkända. Kanske inte torsdag till söndag men fredag till söndag är ok. Jag längtade allt en hel del hem med tre övernattningar borta. Det kan ju också vara fint att boka in i förväg så att jag vet vilka helger jag åker iväg. Jag tjänar lika mycket på EN sån här helg som en hel månads 45-50%-tjänst i Sverige. Det känns lite omotiverat då att jobba hemma måste jag ju säga! Sen kan jag ju alltid jobba extra på olika ställen här i krokarna. Så såhär får det bli ett tag. Jobb finns, om man vill jobba.

Magsjuka på dagis igen, för femte omgången? Dessutom även scharlakansfeber, för andra omgången. Det är ju blanke eff-a-enn att föräldrar inte kan hålla sina barn hemma två bajs&kräkfria dagar innan de sätts på dagis igen! Dagisfröknarna bara skakade på huvudet när de berättade detta i morse och jag reagerade. Ja vad ska de stackarna säga och göra? Mer än att ge råd till föräldrarna. Det måtte väl ändå inte vara vår tur med magsjuka igen... någon rättvisa måste det väl finnas i världen?

Långpromenad i morse innan regnet kom, 13400 steg hittills idag! Gött mos!! Gött också att snö- och is-eländet regnar bort! Hejja våren! Kämpa kämpa!

Och pulverdieten går sådär, bara pulver funkar inte! Jag dör av utmattning och energilöshet! Huvudvärk och trög i tanken (mer än vanligt..). Nu är det ett mål GI-mat per dag och så resten pulver. Annars orkar jag knappt att andas.