måndag 30 augusti 2010

En hjärtkiwi blev det ikväll... Söt!!

Måndag och nya rutiner!

Idag var det min tur att lämna barnen på dagis. Maja och Anna gick hand i hand och jag körde Axel i vagnen. Tjejerna var så fina och Maja tog på största allvar att ha koll på lillasyrran så hon inte springer ut i vägen. Men det behövdes inte! Anna hade fokus på dagis! Hon smet in till sin plats, satte sig på sin bänk och tog av sig skor och jacka. Sen snabbt som en oljad blixt till lekrummet, fram till lådan med bilar och så grabbade hon händerna fulla med dem och ett saligt leende spred sig över ansiktet. Oj vilken fröken finemang detta är!!
När barnen var lämnade stoppade jag in propparna i öronen och började lyssna på Hypnotisören. Sen gick Axel och jag 8-kilometersrundan. Det ska bli så varje dag efter dagislämning. Så är ju motionen liksom gjord för dagen. Skönt! Sen blir det en variant. Jag ska äta lunch men övriga mål blir pulver. Jag behöver ju inte ta ut mig totalt. Nu ska det väl bli ändring på denna kropps utseende får jag hoppas! ;)

Lillemannen Axel har gnällt och haft svårt att komma till ro sedan igår. När klockan var halv två tog jag min kudde och mitt täcke och gick till soffan. En gul propp i vardera öra och sen somnade jag nog på fem röda! Så fick pappaJ ta över. Då hade jag inte sovit en sekund medan han hade snarkat. Idag känner jag mig nästan bakis!

I morse hade han 39.9 i temp. Han kokade och var vrålsnuvig. Bra med alvedonsuppar och nezeril då! Undrar om det inte är tandsprickning ändå som ställer till det? Andra gadden är igenom tandköttet nu också. Tänk i så fall vad ett sånt litet gryn kan ställa till det för en liten prins!!

Nu dags (redan!?) att hämta två små sessor från dagis!

söndag 29 augusti 2010

Mammas lille prins är sjuk. Feber, gnäll, snor, gnäll igen, dreggel och det enda som hjälper är alvedonsuppar, nezeril och att låta honom sitta i knät. Bära bära kånka kånka. Han sover bara korta stunder och äter bara småportioner. Välling är blä men gröt och mat slinker ner. Tjejerna var tvärt om. Det enda de fick i sig när de var sjuka var välling.

Lilla lilla hjärtat!! Jobbigt att vara sjuk. (Och jobbigt att vara mamma då erkänner jag villigt.)

Det kan vara en reaktion på vaccinet han fick härom dagen. Eller så är det tand nummer två som ställer till det. Den håller på att sticka igenom kände jag förut. Eller så är det helt enkelt en vanlig bonnaförkylning. Nu har ju den tiden börjat i och med dagisstart. Många förkylningar kommer det att bli...

Jag h o p p a s innerligt att denna mamman kan få några timmars sammanhängande sömn i natt. Jag skulle verkligen behöva det. För jag är rent ut sagt skittrött!! Sista veckan har lilla A sovit två-tre timmar som max i stöten. Sen vaknat, ibland varit hungrig och ibland bara ledsen och svårt att somna om.

Maja är förresten inne i någon sorts djup period. Mycket funderingar om allt möjligt. Idag undrade hon vem som byggt våran planet och vart vattnet kommer ifrån. Häromdagen frågade hon hur raka träd i skogen kan bli böjt som vårt runda bord. Det gäller att veta svar på alla frågor! Söta djupa unge!

I morgon dagis och färdiginskolad Anna!! Och nu är det god natt och hoppas hoppas lillprinsen sover!!!

fredag 27 augusti 2010

Lille bus i barnstol för första gången!!

Lek- och buslandet!!!

torsdag 26 augusti 2010

Påsklämmor från IKEA tycker Axel är lajbans!!

onsdag 25 augusti 2010

Men så himla nyfiken jag är! Vilka är ni trettio fyrtio ibland femtio personer som läser min blogg varenda dag?? Skriv kommentarer kära ni så jag får min nyfikenhet stillad!

Annars låser jag bloggen!!!

Mohaha!

;-)

Nu känns det nästan som höst! Lottas kardemummaskorpor är bakade!
Så himla enkla och supergoda!

tisdag 24 augusti 2010

Åå mammas lilla hjärta håller på att bli stor! Fem månader som
han blev i söndags och allt :-) Första lilla tanden har
spruckit igenom kände jag precis.
Lilla skruttungen, det är ju inte alls konstigt att magen varit kass
och att tålamodet varit något lite kortare än vanligt, när det ska
igenom ett sånt där vasst gryn!!

Efter dagens inskolningstimmar på dagis softar en trött Annapanna i
soffan med en banan!!
Inskolningen går som en dans! Inga som helst problem, hon tittar
knappt åt pappaJ när han är där med henne. Fokus lugger istället
på att utforska inne och ute! Vi har en otroligt självständig unge i
henne! Idag vinkade hon hejdå den halvtimma som J gick hem. No probs
det heller!

Skönt!

söndag 22 augusti 2010

Två prinsessor!!

Söndag! Och trots i stora lass!!

Så har vi fått ett trotstroll av största mått i vår familj. Maja har varit en ängel i jämförelse! Herregud så tröttsamt, tålamodsprövande och rent ut sagt skitjobbigt detta är! Som synes i gårdagens inlägg tillbringades lördagen på Liseberg i Göteborg. På bilderna är det nästan bara Maja som syns... det har sin orsak. Anna uppskattade nämligen inte alls Liseberg. Hennes gnäll-on-knapp sattes på vid entrén och off-knappen gick inte att hitta någonstans. Gnället accellererade i stället konstant. Till slut var det gallskrik. Att det dessutom tog 45 minuter för att få junkfood gjorde inte saken lättare... Det gick att muta henne tyst korta stunder, men när hon är så ARG som hon var igår är hon hal som en ål och det går varken att krama, hålla eller med hjälp av avledningsmanövrar på något sätt få henne lugn. Det är 'bara' att låta henne skrika färdigt eller försöka att avleda. Det funkar ju hemma att stå ut med skriket... men inte på Liseberg.

Ungar SKA tycka att det är kul att åka karusell, men inte Anna. Hon gallskrek på ponnykarusellen. Jo förresten, en gång var hon glad i flera minuter. Hon satt alldeles tyst och överlycklig på farfars bilar. Anna ÄLSKAR bilar! Biiiil är det sista hon säger vid sängdags och det första när hon vaknar, ibland kommer ett kooon också. Då vill hon ha på skorna... i sängen. Sova med dem. Det får hon dock inte! Då blir hon vansinnig! Åter till farfars bilar igår igen. Själva turen gick kanon som sagt. Hon rattade för fulla muggar och var salig! Tills de skulle gå av. Det ville Anna! Inte! Och det talade hon om med all tänkvärd tydlighet! Inte ens utklädda lisebergkaniner fick henne på bättre humör. biiil Biiiiil BIIIL meeej BIIIIILLL. Ingen kunde misstolka hennes önskan, ingen någon över hela Göteborg. My good!

Annatrotspyttipanna är hennes nya epitet!

Till slut tog hennes pappas tålamod slut, så han tog både stora och lilla A till bilen och körde runt i ett par timmar tills Maja och jag åkt upp alla kuponger. Säll man jag har! Puh! Ibland är det extrapris på små snart-två-åringar!

Nu har vi lovat varandra att vi inte ska åka på eller hitta på något med hela familjen på ett halvår! Minst! Möjligtsvis Nordens ark en regnig tisdag då den enda som kan bli störd är en trött järv... eller en skogspromenad? Klättra i berg? Andra osociala lekar mottages tacksamt.
 
Dessa trotstendenser har visat sig då och då sista månaderna men inte såhär illa som igår. Och aldrig mer igen! Såna utbrott förpestar för hela familjen! Jag hoppas innerligt att lilla A fortsätter att vara en lugn, glad och beskedlig kille. Som han är nu, så enkel och nöjd, bara skrattar mest hela dagarna! Han är så SÖT att jag nästan spricker! Lilla gullungen! (jodå det är Annapanna också... i alla fall när hon sover ;)

Om jag kunde begripa var i hela friden detta humör kommer ifrån? Det måste vara nåt norrlänskt... hahaha!!

lördag 21 augusti 2010

Fullt ös på Liseberg!!

torsdag 19 augusti 2010

Maja leker!!

måndag 16 augusti 2010

Stora A

Det här var en mysig kväll i augusti!!

Lilla A!!

Majamys klättrar!!

Lysekil bara tvärdog...

Igår åkte nog de allra sista semesterfirarna i från vår fina stad. För igår kväll och ännu mer idag är det alldeles tyst och tomt! Jag läser på facebook att många av mina vänner börjar jobba idag. Nu i detta nu står jag i min lilla butik och saknar sommaren. Det är grått och blåsigt ute, regnet hänger i luften. Kunderna, som allra oftast pratar tyska eller holländska, har tjocka jackor på sig. En kvinna hade till och med mössa på sig! Och idag är det en paraplysäljardag.

Och idag det är en dag för eftertanke och planering framåt. Livet är för tillfället härligt! Det går i hundra knyck och vi har stora planer. I någon form kommer vi att förändra.

Igår hade vi besök. Det är lika mysigt varje gång de kommer. Men igår var det nog rekord hur snabba de timmarna vi hade ihop, gick. Nästa gång hoppas jag på översovning eftersom övervåningen är fri att användas igen. I kväll får vi också besök, liksom imorgon. Och alla stannar i en vecka. Det ska bli så himla mysigt. Butiken får nog bli en helgbutik framöver. Detbkänns inte motiverat att hålla öppet när stan är så tvärdöd! Då kan jag hellre vara inne och mysa med barnen och umgås med våra gäster! Så får det bli.

Nästa måndag är det dagisstart för Maja och stora A. Stora A ska dock bara vara där en timma första dagen. Undrar hur mycket hon hinner härja på den timman? En hel del skulle jag tro! Två veckors inskolning har jag svårt att tro att det kommer att behövas, men det är planen. När det är avklarat blir det en veckas semester för denna familjen. Vi kommer att hålla oss i Sverige, men köra en bekväm hotell/hyra stuga-tur. Kanske Skåne. Kanske Öland. Kanske Stockholm. Får se vad vi hittar på. Det ska bli härligt att bara få vara. Lugn och ro. Semester efter jobb varje dag hela sommaren...

lördag 14 augusti 2010

Lördag!!

Rean i butiken rullar på och det är stundvis ett rätt stort ös! Idag var det till och med kö!! Det är kul! Och jag är glad att jag hade en hjälpande hand då! Men en sak som jag märker på människor när det är rea är att en del kunder inte är så rädd om sakerna. Handdukar till exempel viks upp och kastas sedan i en hög. Kokböcker bläddras i och läggs lite överallt, smycken prövas och slängs på disken. Keramiken klingar eftersom de körs ihop oförsiktigt... Det är väl 'bara' att le och vika handdukar och rulla löpare och sätta fint igen och igen...och igen! Jaja, små bekymmer!

Annars så rullar det på. Axel blev frisk från förkylningen. Nu har han valt bort amningen såsom också Anna gjorde vid ungefär samma ålder. Och jag gör likadant nu som då, pumpar och sparar och blandar upp med ersättningen och fryser ner en del. Planen är att han ska få en daglig slurk med bröstmjölk tills han är sex månader. Får se om jag sinar innan dess dock... Det ska bli skönt att få tillgång till mjölkprodukter igen. Men samtidigt så är det en sorg att inte få vara med om det mysiga att amma mer. Nu kommer det ju inte att bli några bebisar i famljen igen. Men var sak har sin tid och alla åldrar har ju något som är mysigt!

Nu väntar snart dagisstart för Maja och inskolning för Anna. Maja längtar till dagis! Hon har haft elva veckors sommarlov...Anna kommer nog inte att ha några större problem med att börja på dagis, hon älskar aktivitet och lek!

Känslor av tillförsikt och lycka idag!!
Vilka underbara höstdagar Axel och jag kommer att ha framöver! En ny rutin är en långprommis efter dagislämnandet direkt på morgonen, så är motionen avklarad och dagen fri sedan! Det ser jag fram emot!

onsdag 11 augusti 2010

Onsdag

Det är stor rea i butiken och det shoppas som bara den trots spöregn! Kul!! Jag är glad och lycklig! Dricker lite vin ikväll och inser hur fantastiskt jag har det! Trots trots, lillemans magont och storasysters test av gränser, så är våra barn de allra bästa! Jag är verkligen lyckligt lottad!!

Igår däremot, fick jag för vilken gång i ordningen ? känna på att bli bortvald igen av någon som borde stå nära. Men med all tydlighet visar personen att den inte bryr sig om mig och gärna påtalar och visar det inför andra.

Men jag har äntligen kommit förbi det! Jag har nämligen kommit på, att det ju faktiskt inte mig det är synd om...

tisdag 10 augusti 2010

måndag 9 augusti 2010

Majas lerkonst såhär på kvällskvisten :-)

söndag 8 augusti 2010

Kikade in här en sväng från mobilen nu innan sovdags. Ser att det måste vara någon sorts rekord... Nästan 50 personer har varit här och läst idag! Jösses alltså, femtio pers! Kan mitt liv och mina ord vara så intressanta? Kul!!

Axel kollar in sina händer!! Superkoncentrerad

Söndag!

Och gråmulet väder. Trist. Undrar om sommaren med soligt skönt väder är över för denna gången? Jag har mest stått i källaren den här sommaren, vart tog juli vägen förresten? Den månaden bara försvann för mig! Men jag klagar inte, det har varit och är väldigt kul! Dock börjar jag känna mig lite sliten och trött. Varenda dag, måndag till söndag har jag stått i butiken. Nu är det REA och det lockar många till besök och shopping. Det är skoj och ett litet lyft!



Att stå i butik ger mig rätt så mycket tid till egna tankar och reflektioner. Kunderna kommer oftast stötvis, vad nu det kan bero på? Däremellan sitter jag ensam i lugn och ro på min pall och surfar, plockar med varor, eller bara låter tankarna fara fritt.
Jag har nog alltid haft en malande oroskänsla i kroppen. Men det är nu sista åren jag kommit på att det är en rastlöshet. En vilja och driv att det 'måste hända nåt nytt'. Trots att jag numera egentligen har rätt så mycket runt mig så finns ändå denna känslan. En oro, rastlöshet, ensamhetskänsla. En jakt vidare i livet, att hinna med mer än att bara bo i vårt hus och gå till och från dagis varje dag. Jobba lite då och då, gå till bvc, tandläkare och optiker. Hålla tider, skriva upp klipptider och biblioteksåterlämningsdatum i almanackan. Städa och hålla fint. Vara social, träffa och umgås med människor jag tycker om. Ja, helt enkelt det som är själva livet och som egentligen är rätt så trevligt! Varför kan jag inte vara nöjd med det? Varför har jag den där rastlösa klumpen i magen hela tiden? Varför satsar jag inte till 110% på det vi har? Varifrån kommer önskan om att jaga vidare hela tiden?

Jag är ju också sjuksköterska och vill analysera allt, sätta etikett eller diagnos på olika symtom. Men nu går jag bet. Det enda jag kan komma på är att jag vill bort från det stora svarta, olösbara skitet här. Trots det kan jag inte förstå varför jag inte kan vara nöjd med en anställning på ett tryggt arbete, få min fasta inkomst varje månad. Ha arbetskompisar, vara med om omstruktureringar, gnälla över besparingar, snacka skit om chefen i fikarummet... Spara pengar till en resa då och då, jympa på onsdagar och shoppa på Torp, leva efter rutiner och oskrivna sociala regler. Så som ju faktiskt de allra flesta gör! Och som för det mesta är väldigt bra, positivt och roligt!

Men jag känner nästan ångesten komma krypande när jag läser vad jag skrivit.

Därför mina kära bloggläsare, eller kanske på grund av det jag här ovan skrivit eller försökt att beskriva, kommer det förr- eller kanske lite senare att bli förändringar. Igen. Positiva sådana. Stora sådana. Nej inga fler barn, vi är fullt nöjda med dem vi har. Men något vi i vår familj ser fram emot med stor spänning och tillförsikt!

Fortsättning följer!

lördag 7 augusti 2010

Rätt gott liv!!! Vilken kväll!!

fredag 6 augusti 2010

torsdag 5 augusti 2010

Idag får vårt lilla kraxiga hjärta sova PÅ vardagsrumsbordet! Jag
är så nojjig när förkylningarna sätter sig rejält i luftrören
på barnen, jag måste ha koll på dem då! Men han har inte så himla
hög temp idag och ingen av oss övriga har blivit sjuka, *peppar
peppar*

onsdag 4 augusti 2010

Idag har vi en förkyld liten gosse. Lite temp och lite rosslig.
Eventuellt mycoplasmainfektion sa doktorn.
Rejält hes, jag känner knappt igen hans röst när det låter om
honom! Lille skrutten! Han är så mammig, det är bara denna morsan
som duger som tröstare! Bära, gunga, amma (x hundra!) försöka få
att sova, trösta och så gunga lite igen! Första förkylningen hos
lille prinsen, första av åtskilliga...

söndag 1 augusti 2010

Axels första gröt! Mumsigt tyckte han!!