måndag 28 juni 2010

Mohaha! Maja klär ut sin mamma :-)

fredag 25 juni 2010

Midsommar!!



En riktigt fin midsommar önskar min familj och jag till er, alla vänner och släktingar där ute i cybern :-)

måndag 21 juni 2010

Det är ju sommar!!

Ja äntligen är det faktiskt det, även om Majas kommentar häromdagen när jag sa att det är kallt i vattnet när vi gick förbi stranden, "då är det ju inte sommar mamma. På sommaren ska man ju bada och fiska krabbor och..." Men snart är det ju faktiskt varmt i vattnet och dags för krabbfiske. Som jag har längtat! Och som jag ska njuta! Jag kommer att ha sk. solstängt i butiken. Alltså stängt mitt på dagen för att sedan öppna igen till eftermiddagen/kvällen. Det var en granne till oss som berättade att när hon växte upp i Hunnebostrand, ett mindre kustsamhälle en bit norrut, så hade sommarbutikerna solstängt där. Det tog jag direkt till mig. Bra idé! För lite sommar måste jag ju också få trots butik!! Helgen som gåttt hade jag öppet och det märks att det så smått börjar komma sommargäster, det hörs på dialekterna. Eller på språket när norrmännen kommer in. Kul!

Barnen har lekt med kompisar och de har varit med J dels på Nordens Ark och dels på Havets hus. Succé såklart! Tiden rusar verkligen iväg!

Lilleman har haft fina dagar, lite magknip in emellan men mestadels tillfreds. Han sitter i sin babysitter bredvid glassboxen i butiken, och han tycker det är kul. Fina färger att titta på. När han tröttnar på det får han sitta i babybjörnen. Kul också tycker han, tills han blir toktrött. Då är det bara att lägga honom i vagnen och så sover han i några timmar. Enkelt. Och jag är tacksam över det, och njuter av dessa dagar. Skrikdagar kommer ju säkert också, såklart.

Anna är mestadels en glad tjej. Full i bus som sjutton. Tlar tydligt om vad hon vill...eller inte vill. Det är liksom inte så svårt att förstå henne! Många många ord kan hon. och hon är väldigt mycket mer försigkommen än vad Maja var. Det märks så tydligt att hon är barn nummer två.

Maja njuter av att ha sommarlov. Men hon ser också fram emot dagisstart till hösten (hemska tanke..) för då är hon inte storsill längre utan haj! Det är man året innan skolstart! Häftigt! Samtidigt som Maja börjar dagis ska också Anna börja skolas in. Det kommer att bli nyttigt! Jag tror inte att hon kommer att ha några bekymmer med att lämna mig eller sin pappa.

Nu dags för en stunds sol på trädäcket. Kaffe också och saft till de små, sen butiksöppning efter lunch.

Livets flow!

fredag 18 juni 2010

Bilder på hur det ser ut inne i butiken Grå Granit finns här! Jag är riktigt nöjd faktiskt, och det är fantastiskt roligt! Mycket jobb, många timmar, men det är ju med det som är det roligaste just nu!


måndag 14 juni 2010

Vilken helg!

Åå jag är lyrisk! Vilken helg jag har varit med om! Lördagen började med att färdigställa en massa snittar och tunnbrödrullar. Fixa sommarbål, vara nervös över att det inte ska komma någon... tänk om vi kommer att stå där i kväll med alla snittar? Vi kommer att få äta tills det sprutar ur öronen!
Trodde jag ja. Från klockan elva till fyra ungefär var det fullt ös! Många många kom in och tittade, en hel del handlade och många många goa vänner kom förbi och lyckönskde och hade blommor och presenter med sig! De hade jag inte ens en tanke på att jag skulle få. Jag blev så GLAD! Och jag fick beröm över butik och urval. Då blir jag också GLAD! Vilken otrolig kick!

 

onsdag 9 juni 2010

lördag 5 juni 2010

Kli i fingrarna!!

Det har jag nu. Som bara den. Klådan är nästan outhärdlig. Men på tisdag försvinner den. För då är butiken färdigrenoverad. Disken är på plats och det ska börjas att inreda. Ååå så kul det ska bli! Att ä n t l i g e n få öppna alla (!) kartonger som ligger i källaren och väntar. En del av dem har väntat alldeles förskräckligt länge... andra bara några dagar. Vissa har inte hunnit dyka upp ännu. Det ska bli så kul så kul! Men svårt... alltså jag är ju sjuksköterska! Inte vet jag hur man ställer upp fint och kundvänligt i en butik!! Som tur är får jag hjälp!! Och det ska bli så inspirerande att få göra något annat än att ta hand om patienter! Nog för att det också är fantastiskt roligt, men det är lyx att få göra både ock under ett år!

GB kommer med glassfrys i veckan också. Det är bra(!) att jag inte får äta något med mjölk i när jag kommer att ha glassen så nära mig! Med tanke på min mycket dåliga karaktär...

Butiken kommer att bli så fin så fin! Vitt! Sart klinkers i stora rektanglar på golvet. Liggande träpanel i newportstil på ett par väggar. Vit puts på de andra. Och jag har fått tag i ett slagbord som bara väntar på att få bli ommålad. Det måste jag få tid till att börja med i morgon. Det ska också målas vitt och kommer att stå i mitten av butiken med en massa fina saker på! Ååå jag är nästan hög av framförsikt!

I kväll blir det Thaimat. Kycklingfilé i kokosmjölk och ris funkar toppenbra för mig och för liten Axel. Ingen komjölk så långt ögat når! Han har haft ett par dagars lugn och ro i sin mage. Såna dagar älskar jag! Härom dagen ville jag säga upp mig en stund... då när de två yngsta skrek och gnällde på kapp. Usch för såna dagar!! Men sån dag är det inte idag, och inte igår. Lovely!

onsdag 2 juni 2010

Nyupptäckt...

Powerwalk! Det gjorde jag igår kväll ett par timmar med go vän och kollega. Jääädrar vad jobbigt, vi tokgick upp och ner för alla backar i denna stad. Samtidigt som vi bytte skvaller, när inte jag flåsade som en gris för då fick jag minsann koncentrera mig på att andas. Det kändes som att jag skulle dö emellanåt! Axel låg i vagnen och snosade så gott i den vilda farten! Eller njae det kanske inte gick så himla fort egentligen, men mina korta ben gjorde det. Skönt var det i alla fall och det var svårt att somna sen.

Idag lite stum i benen men jag, vagn och hund tog en snabbrunda ikväll på tre kvart. Fia undrade nog vad detta var, att inte få lukta i sakta mak som hon brukar få göra, nu var det i stället tempo som gällde! Jodå hon fick göra sina behov också såklart :-)

Idag har det annars mest varit en riktigt skitdag. Anna och Axel har tävlat i gnäll. Jag trodde ett tag att jag skulle bli tokig och funderade på om man kunde få säga upp sig. Det är inte lätt att vara mamma när den ena ongen vill amma och den andra ongen äta lunch. Samtidigt. Och lunchen var inte ens lagad. Puh! Det var en svettig timma där! Sen somnade Annapanna och jag fick mig en liten stund på solstolen med Axel i bebissittern i skuggan. Det gäller att maratonnjuta när tillfälle ges.

Dusch och nattis!! Hepp, det var den dagen det...

tisdag 1 juni 2010

Utflyktseftermiddag!

Idag har Axel och denna mamman varit på utflykt. Vi åkte till Ljungskile och Kärrstegens gård. Vilken underbar plats. En oas. Där gick jag och Axel följde mig i sin sele, och hade en lugn stund. Om jag ska försöka att beskriva Kärrstegens gård så är det svårt... det var en sådan härlig blandning av vackra, roliga, praktiska, annorlunda saker och ting. De hade uteplantor. Korgar, antika möbler och hyllor blandat med änglar, luffarslöjd, hjärtan, smycken... i shabby chic-design. Väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Dessutom fanns det en gammaldags lanthandel med karameller i såna där långa glas'rör', klubbor, marmelader, bröd, delikatesser av olika slag. Ostar, korv, ägg... ska jag sluta?? Där mitt i alltihop fanns såklart också ett fik. Och där slog vi oss ner. En onge vid bröstet och en mamma med världens godaste kaffe och en heminredningstidning. Det var tyst. Det var lugn. Det var rofyllt. Och jag njöt. Jösses som jag njöt! Tidningen lästes sakta och kaffet blev en kopp till. Axel slurpade och njöt han också sen somnade han i famnen. Lovely!!

Nu hemma igen med lite plantor och en ring. Det blev dagens fynd... eller njae fynd och fynd kan jag väl inte påstå egentligen. Smakar det så kostar det. Jag höll i en liten burk med kanske 0.75 dl tomatmarmelad. Den kostade 129:- huvvaligen, den ställdes tillbaka. Men ändå, dit åker jag gärna igen! För nu är denna mamman glad, nöjd och tillfreds i sinnet.

Nu väntar snart en ordentlig prommisrunda med go kollega och vän. Hejja oss!!