onsdag 31 december 2008


Jag önskar alla Er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt 2009!!!

Vi hörs nästa år, då kommer min årsberättelse också :-) ett år med jordens djupaste dal i början av året men som slutade alldeles alldeles fantastiskt!!

Många kramar till alla Ni som läser och följer min blogg!


Appropå min valda bild, svaret är givet! Ja, jag ska dricka riktig god svindyr äkta småbubblande Champagne vid tolvslaget! Oj vad jag har längtat!

:-)
:-)

Hugs!!

onsdag 24 december 2008

Julafton.



I dag är det julafton. Mysigt! I går efter att all mat var lagad och förberedd satt vi och mös och drack glögg och proppade i oss en del av det hemgjorda godiset och kollade på Wall-E den nya (?) Disney-filmen. Den var rätt kass...

När Maja gick och la sig igår hängde hon upp en strumpa vid sin säng och idag när hon vaknade hade tomten varit där och lagt i en liten försmak av vad kvällen kommer att ge - den första julklappen. En liten docka. Hon var överlycklig! Tänk att tomten
varit inne i hennes rum medan hos "lagg och sovde". Häftigt tyckte hon!!

I går var Anna och jag och handlade lite glömda saker på eftermiddagen, då pep det till i mobilen och jag hade fått ett sms. Ett aviserings-sms från DHL att Jonas julklapp hade kommit! Jag som trodde att det var kört eftersom brevlådan var tom tidigare på dagen... vad kul att den hann fram i tid!

Nu står gröten på småkokning på spisen och ska strax ätas! I eftermiddag kommer övriga familjen hit till oss. Tänk att vi ska vara samlade allihopa! Ingen som saknas, det är mysigt. Men vi är m å n g a!

Jag vill passa på att önska alla som läser den här bloggen en riktigt fin dag idag! Med god mat, umgänge och ro! En riktigt God Jul!

måndag 22 december 2008

Halleluja!

Tillväxt!

Jösses, lilla nya 'ungen' är en månad gammal och hennes fina present med den rosa bodyn som har döskallar på är urvuxen! Huvva så snabbt det gick! Jag tvångsknäppte den med bara den mitterska knappen i grenen men då drogs tyget ner i halsen så det gick bara inte! Helt otroligt! Hann hon använda den fem gånger??

Och det var ju väldans vad denna mamman hinner att sitta vid datorn nu för tiden! Men det är ju så att det finns två stora kusiner och en faster i huset som underhåller Maja och som gärna bär bebis som knorrar, dessutom är Jonas hemma så det blir avlastning i det dagliga. Och dummare är inte jag än att passa på att sitta i fred en stund vid datorn! Det kliar i kortmakarfingrarna men där går väl gränsen antar jag! Ett nyårskort ska dock presteras, till värdinnan på den fest vi är bjudna till! Men det är ju långt tills dess (säger jag nu ja, jag kommer säkert att sitta på nyårsaftonens morgon och snabbt försöka knåpa ihop något och svära över att jag inte hunnit tidigare)

Lilla Anna har sovit bättre i natt! Inte lika snorig och tät. Skönt! Men igår tror jag att hon satt fast i mitt bröst så gott som hela eftermiddagen och kvällen, det var amningsrace! Och mellan varven är jag snuttenapp som hon bara myser med. Jag hann inte något annat än att vara mjölkkossa! Så jag antar att hon var ju PROPPmätt när det var dags att sova!

I dag blir det lite promenad på stan, sista julklappen. Och ännu har inte posten kommit i brevlådan! Jisses! Måtte nu Jonas julklapp komma fram i tid!

söndag 21 december 2008

Söndagstankar...

...nu så har faktiskt julen startat för oss. Lite grann i alla fall. Våra norrlandsbesök har kommit ner och det är mysigt. De lämnar vintern och snön och en hel massa minusgrader och kommer till gröna gräsmattor och barmark! "Det blåser så varma vindar, det känns som att vi är utomlands" är kommentarerna från dem. En annan drar mössan långt ner för öronen och har både handskar och halsduk och tycker vinden är svinkall!
I dag har vi gått en långpromenad allihop. Maja fick ont i benen och skulle ha många vilopauser, men orkade ändå följa med hela vägen med de små benen. Bra för henne så att den värsta rastlösheten promeneras bort i stället för att få utlopp inomhus med en massa bråk, tjafs & tjat som resultat.
Flera av butikerna i stan hade söndagsöppet och vi kikade in i en av dem. En rolig inredningsaffär med designade heminredningsprylar! Man bli så sjuk där inne, en "vill-ha-allt"-känsla far över mig! Men såklart är det inte direkt billigt där inne... speciellt inte med mina nya 'Ullareds-ögon' men man kan ju få titta och känna lite på sakerna! Och kanske kanske köpa något en annan dag...

Jag är så glad att jag kommit på en bra julklapp till Jonas. Jag skriver inte vad det är för ibland har jag kommit på honom att han vet saker som jag skrivit på bloggen och erkänner att han själv läst vad jag skrivit. Och han som tycker mitt bloggande är trams!! Så tramsigt var det ja :-) Men hans julklapp är beställd via nätet och jag kom på det så sent som i fredags, så jag hoppas hon postade det i då så att jag har det innan julafton! Det trodde hon dock! Spännande! Och det roligaste är att Jonas har ingen aning och han låtsas som han inte bryr sig heller, men så kommer det små frågor då och då om vad det kan vara! Hehe!

Jag har gjort en laddning köttbullar till idag, och det har bakats goda sega brödkakor i huset idag också. Det är verkligen världens godaste bröd, jag ska se till att få receptet och lägga ut det här! Mums!

På julafton kommer hela min stora familj hit till oss på eftermiddagen, och firar kvällen tillsammans. Föräldrar, bröder och alla deras barn! Tomten har lovat att komma hit, så ingen av pappaorna behöver köpa någon tidning! Ska bli spännande att se hur Maja reagerar i år.

Vår lilla Anna har inte haft en bra natt i natt (och inte jag heller mao!! ZzZz...) hon är lite förkyld och har varit ordentligt snorig så hon har ju knappt fått luft när hon ammat, så jag tror jag vaknat tjugo gånger i natt. Hoppas på att denna natten blir bättre! Hoppas hoppas hoppas! Jag känner att tålamodet blir flera meter kortare när jag är trött. Å andra sidan så får Maja stimulans av sina stora kusiner. Jag tror att den äldsta av dem fick läsa säkert tio sagor ikväll innan den lilla fröken blev nöjd. Hon passar på det lilla spöket.

I morgon ska den sista julklappen köpas, eller den är beställd och kommer till affären i morgon, sen är julklappandet färdigt! Skönt! Det får väl handlas lite lax och sånt där till julafton. Lite nötter och dadlar (usch) och lite ingredienter till gubbröra & matjesillstårtan, ris a la maltan... sista rycket. Men det är skönt, jag stressar inte upp mig för det. Jag hinner det jag hinner!

Och mätta tror jag nog att vi blir ändå!

lördag 20 december 2008

torsdag 18 december 2008

Peter Harrysson look a like!

Jag måste verkligen se till att få över kort från mobilen till datorn. Bara för att visa hur lik vår dotter är Peter Harrysson. Och då menar jag i kinder och haka(or). Jisses vad denna bruden ökar i vikt! Idag var vi på bvc igen och på två veckor har hon gått upp 910 gram, alltså nästan ett kilo! Längden hade ökat 3.5 cm. Det syns kan jag meddela. På hakor, kinder, veck lite överallt och på hennes kläder och små blöjor. Som är för små, alltså både blöjstorlek och klädstorlek! Men det är härligt! Då funkar det som det ska. Bvc-sköterskan sa med glimten i ögat att det blir guldstjärna i boken. Och jag tar åt mig som en barnunge. Jag blir så glad, det funkar! Jag funkar! Jag kan producera mjölk! Fet god energigivande mjölk åt mitt barn. Jippi! Känslan är nog rätt så överdriven, men jag är så glad eftersom det inte funkade att amma med Maja.

I tisdags var Anna och jag på Ullared tillsammans med en kompis. Jag har aldrig varit där tidigare, och jag måste ju bara säga att det var KUL! Oj vad jag shoppade! Julklappar och saker till hemmet, ljuslykta, kuddar, trosor, pyssel, amningsbehåar, krämer, smink, leksaker, ljus, barnkläder... ja precis allt möjligt! För en sån affär är det, det finns verkligen allt möjligt! Så fram i vår är det dags igen för nästa tur, jag ser fram emot det redan! Tilläggas bör väl att vi nog hade tur. Det var ingen kö in, vi var där vid halv tolvtiden nånting, inne i affären var det inte heller så farligt med människor och när vi efter X timmar skulle betala i kassan hade vi en person före oss! Jag har ju hört skräckhistorier att man får köa för att ens komma in...

Annars rullar dagarna på. Allt kretsar ju runt lilla Anna, som förresten kommer att få heta Elli Anna Maria. Elli efter farmor och Anna Maria efter mig. Det är mina andranamn. (har vi taskig fantasi? ha ha!) men det får bli officiellt när jag hittar papprena från skattemyndigheten eller om jag inte gör det, tilss jag får en påminnelse från dem. Japp precis så slarvig är denna mamman. Just det brevet är puts väck!

Det har börjat bli någon sorts rutin här hemma. Nätterna är skäliga med två-tre amningar per natt. Men jag har fått in snitsen att amma liggandes så det funkar bra ändå. Sen kan lilla fröken gärna dra på framåt nio-tio i sängen på morgonen. Och det är väääldigt lätt att ta sovmorgon med henne... å andra sidan är det ju dagis flera dagar i veckan och då är det ju bara att masa sig upp och packa in oss i bilen. Sen är hon rätt så nöjd och tillfreds med livet hela dagen. Sitter i sin baby-sitter och gungar. Tittar, har börjat 'prata' och le! Äter mellan varven, sover och har det bra. Så kommer kvällen och då kommer oron/hungern/närhetstörsten för då är sötnosen gnällig och ledsen. Mest hela tiden. Hon vill amma hela tiden (ajje!) bli buren, sitta i famnen... så håller hon på i flera timmar. Tills det är dags att sova igen för natten. Lite tröttsamt är det för det blir inget vettigt gjort! Nu sitter jag med lilla grodan i famnen och skriver pekfingervals på datorn.
Jag har fått låna en bärsjal av en kompis och den tycker Anna om, men jag får ingen riktig snajs på knytningen. Hon glider nästan ur den efter ett tag... Träning ger väl färdighet!

Maja är fortfarande väldigt go mot lillasyster, när Anna är ledsen kryper hon upp i spjälsängen till Anna och klappar henne, läser en saga eller sjunger en sång. Då rinner nästan detta mammahjärtat över! Älskade älskade ungar!!

Tillägg:
Här kommer bildbevis på goa kinder!!!

tisdag 16 december 2008

Julklappsinköpsresa!

Så var det dags att för första gången... åka till Ullared!!

torsdag 11 december 2008

Wow!

Jag har vunnit en korttävling för Prickiform! Jag skickade in ett par kort till deras öppet hus och besökarna där fick rösta på det kort de tyckte bäst om av dem som fanns där. Och mitt kort vann! Jag är såå GLAD!! Vinsten var ett paket med granstämpel, två olika band, en burk med ultratjockt embossingpulver och fem kort med kuvert. En kanonvinst och jättekul att hitta på något att göra utav. När jag och min goda vän var på Partillemässan fick vi se hur man gör med sånt tjockt embossingpulver, man värmer två lager liksom. Jättefint! Det ska bli kul att testa här hemma även om tiden just nu inte riktigt räcker till för kortmakeri!

Idag har jag gjort småköttbullar till jul, men det blev för lite! Så det är bara att köpa mer köttfärs... sen har jag gjort Leilas mandlar från Barcelona rullade i kakao-kanel, smarriga!
Dessutom har vi haft kaffebesök! Vi har 'blivit av med' lite överblivna möbler och då blev det lite fika efteråt. Trevligt!

Imorgon är det lucia på dagis, på lördag är det fotbollsavslutning för Maja. Tomten kommer! Och på söndag är det julmarknad på stan och sen får vi besök, ska bli så mysigt att få träffa dem igen!!

Och sen, på måndag, ja då är det ju för 17 veckan före jul! Jisses! Och inte en enda julklapp är fixad! Men på tisdag sticker en vän och jag till ta daaa... Ullared! För första gången för min del! Då ska alla julklappar inhandlas. Vi ska bara köpa till barnen i familjen så det borde ju bli ganska lätt fixat där... hoppas jag!


Kortet som vann :-)

tisdag 9 december 2008

Grattis alla Annor!


Anna har namnsdag 9 december.
Anna är ett egennamn, ett kvinnonamn med största sannolikhet ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen "nåd" eller "den benådade". Anna är bergsbrukets beskyddarinna. Jesus mormor (Marias mor) hette också Anna. Anna är ett av våra vanligaste kvinnonamn och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. Det finns 310344 kvinnor som har förnamnet Anna. Av dessa har 116521 namnet Anna som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 6 män som bär namnet Anna dock ej som tilltalsnamn.

Källa Svenska Wikipedia

Alltså!

Jag ska erkänna, jag är nog inte riktigt riktig här uppe i knoppen! Men jag saknar min gravidmage! Och allt som var runt den, alla tankar, förväntningar och funderingar på vem det var som låg där inne med fötterna uppåt och sparkade mig i revbenen. Som tryckte sig nedåt så jag var konstant kissnödig. Som såg till att med hormoners hjälp luckrade upp mina fogar så jag knappt klarade av att rasta hunden eller sova om nätterna. Det var så mysigt att stryka handen över magen och känna rumpan på det lilla pyre som låg inuti, eller foten... fantisera om persnonlighet och hur hon såg ut. Skulle hon se ut som Maja?

Vad härligt det är att vara människa, man förtränger allt jobbigt och all oro! För det var ju det det var också, förutom lyckan över bebisen i magen! Oro över förlossningen, oro över amningen, men kanske det mest orosframkallande var tankarna om vi skulle få fara hem med en frisk levandes 'unge' denna gången?

Så här i efterskott när jag vet att allt gick bra på förlossningen och att jag mår väldigt bra i kropp och själ efter att vi kommit hem, då är det enkelt att sakna allt det mysiga med att vara gravid. Vi fick ju verkligen världens allra finaste Anna som är så frisk, nöjd och tillfreds med det mesta. Amningen funkar och hon går upp i vikt som hon ska (och mer därtill!) och storasyster bara älskar sin lillasyster. Ja då är det lätt att sakna magen och alla de förväntningarna som låg däri.
Nu när jag vet att det blev väldigt väldigt bra den här gången. Då kommer tankar på att 'vad 17, kanske ett barn till?' men det ska jag genast lägga ner! Två friska barn är nog att vara tacksam över. Dessutom är jag för gammal.
Och till slut skyller jag de tankarna på alla hormoner som nu susar runt i kroppen. Jag lovar att om ett halvår är jag inte lika sugen längre :-) :-)

torsdag 4 december 2008

Så usel...

... jag blivit på att blogga! Är det månne ändrad prioritering hos denna Ulrikan för tillfället? Japp, så är det! Att det kommit en liten tjej till hos oss har slått kullerbytta hos hela familjen! Vår stora Maja tycker nog att det är en rätt så stor omställning... det visr hon på olika finurliga sätt. Hon är väldigt go mot sin lillasyster Anna. Det är ju tur! Vår bvc-tant sa att en del storasyskon är elaka mot sina nya syskon. Hos oss är det vi vuxna som får ta det i stället. Jag fick i alla fall rådet att göra något med Maja, bara hon och jag. Lämna Anna hos sin pappa och så ska Maja och jag gå och göra något eget. Utan lillasyster. Det rådet ska jag ta till mig!
Nu har hon i alla fall varit ett par dagar på dagis, och det har hon saknat. Träffa sin bästis igen!

I dag har jag, Anna och Morrten varit ute och långpromenerat i ett par timmar genom hela stan. I allt mellan solsken, regnskurar och hagelskur! Vi gick bland annat på bryggan och jag höll på att dratta på ändan, snorhalt var det på träet!

På förmiddagen var vi på bvc för att väga och mäta! Alltd spännande att se vad som har hänt, om hon får i sig ordentligt och om mjölken räcker! Ha ha, det finns nog grädde i dessa behag på denna mamman! Nästan ett halvt kilo hade lilla fröken gått upp på tio dagar, så nog får hon i sig vad hon behöver minsann! En go dubbelhaka har hon också fått! Häftigt att allt funkar!